Filmlerdeki ünlü kostümlerin ilginç hikayeleri

Özel Bir Kadın’dan Game of Thrones’a, Oz Büyücüsü’nden Flashdance’a filmlerdeki ve dizilerdeki ünlü kostümlerin bilinmeyen hikayeleri...

Haberler ntv.com.tr 03.07.2018 - 10:37 Son Güncelleme : 03.07.2018 - 10:55

  • 1

    Flashdance

    Jennifer Beals, 1983 yapımı filmde giydiği kıyafetle adeta bir trend yarattı. Ama kıyafeti aslında bir çamaşır makinesi kazası ürünüydü. Oyuncu kostümünün hikayesini şöyle anlattı:

    “Lisedeyken sevdiğim bir sweatshirt’üm vardı, kurutucuda çok fazla kalınca yakası küçüldü. Ben de yakasını büyütmek için kestim. Seçmelere onunla gittim ve çok beğenildi.”

  • 2

    The Gold Rush (Altına Hücum)

    1925 yılında çekilen filmde, Little Tramp karakteri çok açtır ve ayakkabı yer. Charlie Chaplin, çekimlerde meyankökünden yapılmış 20 çift ayakkabı yedi. Daha sonra hastaneye kaldırıldı ve insülin şoku uygulandı.

  • 3

    Game of Thrones

    Jon Snow karakterinin omuzlarındak kürk bir Ikea kilimi. Kostüm tasarımcısı Michele Clapton, kilimi keserek kıyafet haline getirdiğini söyledi.

  • 4

    Pretty Woman (Özel Bir Kadın)

    Julia Roberts, 1990 yılında çekilen meşhur filmde giydiği PVC çizmeleriyle ve yanlardan kesik bluzu, beline bağladığı kırmızı ceketle akıllara kazındı. Ceket, son dakikada kostüme dahil edilmişti. Yönetmen Garry Marshall, 100 liraya sinemadaki yer göstericiden satın almıştı.

  • 5

    The Wizard of Oz (Oz Büyücüsü)

    1939 yapımı klasik filmde, kullandığı maske Ray Bolger’ın film çekildikten sonra bir yıl boyunca yüzünde derin çizgiler ve işaretler bıraktı.

  • 6

    Return of the Jedi (Yıldız Savaşları- Jedi'ın Dönüşü)

    Prenses Leia, 1983 yapımı filmde altın rengi bikinisiyle görüldü. Carrie Fisher, bikinisi için şunları anlatmıştı: “O bikini değil, metaldi. Gittiğiniz yere sizinle gitmiyordu.”

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız