Haftanın filmleri (23 Aralık 2016)

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 5'i yerli 10 film vizyona girdi.  Orkan Şancı, filmleri değerlendirdi.

Haberler 23.12.2016 - 07:35

  • 1

     KADİM SAVAŞ BU KEZ BEYAZPERDEDE!..

    ASSASSIN’S CREED

     

    Hafta geçmiyor ki Marion Cotillard’ın oynadığı bir film sinemalarımıza uğramasın. Ama durun! Bu kez farklı bir durum var: bu filmin kahramanı Michael Fassbender! Popüler video oyunlarının sinema uyarlamalarının geçmişteki hazin tarihini hatırlarsak Fassbender gibi A sınıfı bir oyuncunun başrolde olması ister istemez beklentileri artırmış durumda. Aktör ile daha önce “Macbeth”te çalışmış ödüllü yönetmen Justin Kurzel’in adı da güven veriyor. Bu göz alıcı kadroya Jeremy Irons’ı da eklemeliyiz. Ama tüm bu ışıltıya rağmen filmin size sunacakların sınırlı olduğu ortada. Eğer aynı isimli video oyunu serisini hiç duymadıysanız hikayeye buyrun: 15. yüzyıl İspanya’sında gizli topluluk Suikastçılar ile güçlü organizasyon Tapınakçılar arasındaki savaştayız. İlginç olan ise hikayedeki bilim kurgu dokunuşu. İdam mahkumu Callum Lynch genetik kod çözümü teknolojisiyle uğraşan bir adamın eline düşer ve bir deney sayesinde 500 yıl önceki atası Aquiallar’ın macerasını deneyimlemeye başlar. O artık bir Suikastçı’dır. Ama Tapınakçılar günümüzde de varlığını koruduğu için geçmişteki tecrübesini gelecekte de kullanması gerekir. İddialı bir prodüksiyon, yılın merakla beklenen işlerinden biri.

    (Beklenti: Yüksek)

    ASSASSIN’S CREED FRAGMANI

  • 2

    YOK BÖYLE BİR DÜNYA!..

    GİZLİ GÜZELLİK

     

    Yılbaşı yaklaştıkça “iç ısıtan” filmlere neden ihtiyaç artıyor tartışılır. “Gizli Güzellik”te de amaç bu görünüyor: Manhattan’da yaşayan başarılı reklamcı Howard’ın hayatı trajedik bir olayla tamamen değişir. Howard içine kapanır. Sonra içinden taşanları mektuplarla ifade etmeye başlar. Sorun şu ki, bu mektupları insanlara değil “kavram”lara gönderir. Ölüm, zaman ve aşk. Üstelik her üçünden de cevap gelir! Sonra bu cevaplar ışığında Howard’ın “kişisel gelişim”inin nasıl sonuçlanacağını izleriz. Allan Loeb’in -kimi seyirciye katlanması zor gelecek- bu aşırı naiflik içeren senaryosunu David Frankel çekmiş. Başroldeki Will Smith’e Kate Winslet, Edward Norton, Keira Knightley  ve Hellen Mirren gibi önemli isimler eşlik ediyor. Ama siz yine de beklentinizi dizginleyin.

    (Beklenti: Orta)

    GİZLİ GÜZELLİK FRAGMANI

  • 3

    BU YIL KAYIP KIZLAR MODA!..

    MEÇHUL KIZ

     

    Bol ödüllü Dardenne Kardeşler’in “ortalama” eleştirilerle karşılanan son filmi “Meçhul Kız”, ortadan kaybolan ve cinayete kurban gittiği düşünülen bir kızla ilgili gizemi çözmeye çalışan idealist doktor Jenny’nin öyküsünü anlatıyor. Belçikalı kardeşlerin senaryoya da imza attığı film, bol diyaloglu sahneleri ve giderek derinleşen soruşturma örgüsüne rağmen bir yerden sonra tempo sorununa yenik düşüyor. Başrolde Adele Haenel var. Seçim sizin.

    (Beklenti: Orta)

    MEÇHUL KIZ FRAGMANI 

  • 4

    MERYL STREEP FAKTÖRÜ!..

    FLORENCE

     

    Meryl Streep eğer yanlış hesaplamadıysak 20. Oscar adaylığının peşinde. Bugüne kadar altın heykelciği üç kez kazandı. Akademi’nin gözünde oynadığı her rolle dayanılmaz bir cazibesi var. Doğrusu bu konuda Akademi’yi suçlamak çok güç. Usta İngiliz yönetmen Stephen Frears’ın çektiği filmde New York’lu zengin bir kadın olan Florence’in hayalinin peşinde koşması anlatılıyor. Çok kötü bir sesi olmasına rağmen Florence opera sanatçısı olmak istemektedir! Para pek çok şeyi satın alabilir belki ama sanatsal başarı için fazlası gerekir. Sevgili kocası (Hugh Grant) ise biricik eşinin bu rüyasını gerçekleştirmesi için elinden geleni ardına koymaz. Streep gerçekten yaşanmış bu öyküde ilginç “diva” Florence’i canlandırıyor. Filmin Altın Küre’ye 4 dalda aday gösterildiğini ekleyelim.

    (Beklenti: Yüksek)

    FLORENCE FRAGMANI

  • 5

    BİR YOL HİKAYESİ..

    SİYAH KARGA

     

    Hayli dolu vizyon haftamızdaki filmlerden “Siyah Karga” bizim coğrafyaya yakın bir hikaye anlatıyor. Ailesinin ve geleneklerin söylediğinin aksine oyuncu olmak isteyen ve Fransa’ya yerleşen İranlı Sara, bir gün bir mektup alır. Babası yazmıştır. Ülkesine dönmesi gerekir. Genç kadın Türkiye üzerinden kaçak yollarla İran’a girmeye çalışır çünkü ülkesindeki yönetim tarafından yasaklıdır. Tayfur Aydın’ın yazıp yönettiği film görüntü yönetimiyle Antalya’dan ödülle döndü. Başrollerde Şebnem Hassanisoughi, Murat Toprak, Sedat Culum ve Medya İzgi var.

    (Beklenti: Orta)

    SİYAH KARGA FRAGMANI

  • 6

    BOL YILDIZLI KOMEDİ..

    DÖNERSE SENİNDİR

     

    Orhan Oğuz’un vaktiyle çektiği “Dönersen Islık Çal” ne güzel filmdir. İsim çağrıştırdı yoksa ortada bir benzerlik yok elbette. Yerli romantik komedi (?) denemesi “Dönerse Senindir”, ilişkileri bitip ayrılan iki sevgiliden birinin bunu takıntı yapmasıyla başlıyor. Mehmet, şarkıcı olmak isteyen ve şöhret basamaklarını hızla tırmanan Selin’i bir türlü unutamıyor. Yakın arkadaşı Defne’den yardım istiyor. Murat Boz, Yasemin Allen ve İrem Sak’ı buluşturan filmin yönetmeni Erol Özlevi.

    (Beklenti: Düşük)

    DÖNERSE SENİNDİR FRAGMANI

  • 7

    KAÇIŞ

     Kenan Tavuk’un yazıp yönettiği film Türk-Alman ortak yapımı. Başrollerde Ali Suliman, Jale Arıkan, Muhammed Cangören, Mustafa Avkıran ve Burak Çimen yer alıyor.

    (Beklenti: Düşük)

  • 8

    YILBAŞI FİLMİ BUNA DENİR!..

    KARTOPU SAVAŞLARI

     

    Çocukların sokaktaki kar topu savaşlarına kaç mesaj sığdırabilirsiniz? Kanada yapımı animasyon bu soruya şaşırtıcı bir cevap veriyor. Üstelik eğlenceli öyküsü, bitmeyen aksiyonu ve güzel çizimleriyle herkesin kalbini gerçekten “ısıtabilecek” nitelikte. Maddi gücü olan ailelerin çocukları belki günümüzde bu tür “gerçek” eğlencelerden çok “sanal” eğlencelerle vakit öldürüyor. Dolayısıyla belli bir yaşın üstündeyseniz size çocukluğunuzu hatırlatacak bu tür filmlere yılbaşında sımsıkı sarılmalısınız.

    (Beklenti: Yüksek)

    KARTOPU SAVAŞLARI FRAGMANI

  • 9

    CİNSİYETÇİLİK PARODİSİ..

    DEĞİŞTİR BAKALIM

     

    Toplum hayatında erkek ve kadın’a biçilen rollerin değiştiğini düşünün. Bu kasabada kadınlar erkeklere laf atıyor, evin reisi olan kadınlar askere gidiyor vs..Biraz fazla uzatılmış bir skeç gibi görünen filmin yönetmeni Eda Fatma Gürbüz.

    (beklenti: DÜŞÜK)

    DEĞİŞTİR BAKALIM FRAGMANI

  • 10

    BU DA KOMEDİ..

    HASRET BİTTİ

    Almanya’da yaşayan gurbetçi Bitti ailesi Türkiye’ye kesin dönüş yapar. Onları uzaktan akrabaları Çetin Ceviz karşılar! Anlatacaklarımız bu kadar. Ayhan Özen’in çektiği komedide Ceyda Ateş, Kemal Uçar, Yüksel Ünal ve Haldun Boysan oynuyor.

    (Beklenti: Düşük)

    HASRET BİTTİ FRAGMANI

    Soru, görüş ve önerileriniz için: Orkan ŞANCI / orkansanci@gmail.com

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız