İyisiyle, kötüsüyle Brad Pitt

Kariyerine 64 film sığdıran, beyaz perdedeki başarısının yanı sıra ilişkileri ile de yıllardır magazin basının gündeminden düşmeyen, eski zamanın bebek yüzlü şimdininse karizmatik oyuncusu Brad Pittin rol aldığı, en kötü ve en iyi 20 film.

Haberler 01.10.2012 - 09:22

  • 1

    20. No Way Out (1987)

    Kariyerine 64 film sığdıran, beyaz perdedeki başarısının yanı sıra ilişkileri ile de yıllardır magazin basının gündeminden düşmeyen, eski zamanın ‘bebek yüzlü’ şimdininse ‘karizmatik’ oyuncusu Brad Pitt’in rol aldığı, en kötü ve en iyi 20 film.
    Başrolünde Kevin Costner’ın yer aldığı film, sevdiği kadını öldüren katilin peşine düşen bir adamın hikayesini konu alıyor. Jeneriğinde isminin bile geçmediği Brad Pitt, bu filmde bir havalimanı polisini canlandırıyor.
  • 2

    19. Less Then Zero (1987)

    Brad Pitt’in sinema sektörüne giriş yaptığı yıllarda endamını gösterdiği bir diğer film de ‘Less Then Zero’. Pitt bu filmde gözükmek için sadece 38 dolar ücret almış. Kendisi görünse bile adı, No Way Out’ta olduğu gibi jenerikte geçmiyor.
  • 3

    18. Cutting Class (1989)

    Scream’den çok daha önce çekilmiş olan, ‘lisede dolaşan seri katil’ filmi ‘Cutting Class’ta Brad Pitt, gelmiş geçmiş en yakışıklı ‘kötü çocuk’u oynuyor.
  • 4

    17. Too Young to Die? (1990)

    Televizyon için çekilmiş olan bu dramada Juliette Lewis ile bir araya gelen Pitt, sevimli çocuk imajından yavaş yavaş sıyrılıyor ve Billy Canton rolüyle drama oyuncusu olarak da parlayacağının ipuçlarını veriyor.
  • 5

    16. The Mexican (2001)

    Julia Roberts ile başrolleri paylaştığı bu filmde Brad Pitt, Mr. Bean’den daha sakar bir suçluyu oynuyor. ‘The Mexican’ romantik-komedi limitlerini aşamasa da Pitt’in bu tür filmlerdeki performansını göstermesi bakımından önemli.
  • 6

    15. Ocean's Thirteen (2007)

    Ocean’s serisinin üçüncü filmi, serinin diğer filmlerinde olduğu gibi, kadrosunda yer alan birbirinden güçlü isimlerle oldukça dikkat çekmişti. CNN’den Paul Clinton’a göre Paul Newman ve Robert Redford’dan beri beyaz perdede bir araya gelmiş en iyi ikili Brad Pitt ile George Clooney.
  • 7

    14. Meet Joe Black (1998)

    Pitt’in başrol oynadığı en ilginç filmlerden biri olan Meet Joe Black, ‘ölüm’ün dünyaya gelişi ve genç bir adamın vücuduna girerek, insan olmanın nasıl bir şey olduğunu keşfetmeye çalışmasıyla ilgili. Film, eleştirmenlerden farklı yorumlar ve Pitt’in oyunculuğuna dair olumsuz eleştiriler aldı.
  • 8

    13. Mr. & Mrs. Smith (2005)

    2005’in en iyi gişe hasılatı yapan filmlerinden biri olan Mr. & Mrs. Smith’te, Angelina Jolie ve Brad Pitt göz alıcı enerjilerini beyaz perdeye taşımışlardı. Filmin çekildiği zamanlarda Pitt’in eski eşi Jennifer Aniston’dan boşanması ve sette Jolie’ye aşık olduğunu itiraf etmesi, filmin başarısı dışında çok konuşulan konulardan biri olmuştu.
  • 9

    12. Troy (2004)

    Brad Pitt’in Troy’a hazırlanırken 6 ay boyunca aldığı kılıç kullanma dersleri boşa gitmedi ve Troy, yakışıklı aktörün hem oyunculukta hem de 497 milyon gişesiyle ticari olarak başarıya ulaştığı filmlerden biri oldu.
  • 10

    11. Seven Years in Tibet (1997)

    Brad Pitt’in Avusturyalı dağcı Heinrich Harrer’i canlandırdığı ‘Seven Years in Tibet’, Tibet’te yedi yıl geçiren ve 11 yaşındaki Dalai Lama’nın arkadaşlığını kazanan dağcının yedi yıl içerisindeki değişimini ve yaşadıklarını konu alıyor. ‘Seven Years in Tibet’ eleştirmenlere göre ‘hayalkırıklığı’ olsa da, Pitt’i seyircilerin hafızasına kazıyan filmlerden biri oldu.
  • 11

    10. Legends of the Fall (1994)

    Jim Harrison’un aynı isimli romanından uyarlanan ‘Legends of the Fall’daki performansıyla Brad Pitt, En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Golden Globe’a ilk defa aday olmuştu.
  • 12

    9. Sleepers (1996)

    Yine bir başka roman uyarlaması olan ‘Sleepers’ta küçük de olsa, Michael Sullivan rolüyle oldukça başarılı bir iş çıkarmıştı Brad Pitt.
  • 13

    8. Babel (2006)

    Pek çok başarılı filme imza atmış yönetmen Alejandro González Iñárritu’nun en önemli filmlerinden biri olan ‘Babel’, hem 2006 Cannes Film Festivali’nde hem de Altın Küre’de En İyi Film ödülüne layık görülmüştü. Pitt de, performansıyla olumlu eleştiriler almış, kariyerindeki en iyi kararlardan birinin bu filmde oynamak olduğunu söylemişti.
  • 14

    7. Interview with the Vampire (1994)

    1994 Brad Pitt'in kariyerinde oldukça önemli bir yıldı. ‘Legends of the Fall’dan önce ‘Interwiev with the Vampire’da Tom Cruise, Kristen Dunst, Christian Slater, Antonio Banderas gibi önemli isimlerle birlikte rol almıştı. Aynı yılda iki büyük yapımda birden yer alan Pitt, bu filmle de adından söz ettirmişti.
  • 15

    6. Snatch (2000)

    Guy Ritchie’nin yönettiği ‘Snatch’ filminde Brad Pitt, İrlandalı bir boksörü canlandırıyordu. Filme gelen eleştiriler bir yana, özellikle Brad Pitt’in İrlanda aksanını canlandırmadaki başarısı eleştirmenlerin gözünden kaçmadı.
  • 16

    5. Moneyball (2011)

    Brad Pitt’in performansıyla övgüler aldığı bir diğer film de ‘Moneyball’. Michael Lewis’in aynı adlı romanından beyaz perdeye uyarlanan filmde başarılı oyuncu, Oakland Atlethics takımının başkanı Billy Beane rolündeydi. Moneyball, en iyi aktör de dahil olmak üzere 6 dalda Oscar’a aday gösterilmişti.
  • 17

    4. The Curious Case of Benjamin Button (2008)

    Bu filmde Brad Pitt izleyicilere, her gün yaklaşık 5 saat süren makyajla yaratılan Benjamin Button’ın tuhaf hikayesini anlattı. 166 dakikalık şahane bir performans sonucunda ödülün sahibi olamasa da En İyi Aktör dalında Oscar’a aday gösterildi.
  • 18

    3. Inglourious Basterds (2009)

    Quentin Tarantino’nun senaryosu üzerinde neredeyse 10 yıl çalıştığı ‘Inglourious Basterds’ta Brad Pitt, Yüzbaşı Aldo Raine’yi canlandırıyordu. 2009 Cannes Film Festivali’nde özel gösterimle ilk defa izleyiciyle buluşan filmde Brad Pitt, oyunculuğu, mimikleri ve aksanıyla birden çok defa izlenmeyi hakediyor.
  • 19

    2. Se7en (1995)

    Bu filmin oyunculuktaki ufkunu açtığını söyleyen Brad Pitt’i ‘Seven’da, kararlı dedektif David Mills rolünde izledik. Filmde Morgan Freeman ile başrolleri paylaşan oyuncu, David Fincher’la ileride daha çok güzel işler çıkaracağı birlikteliğine de bu filmle başlamış oldu.
  • 20

    1. Fight Club (1999)

    Chuck Palahniuk’un aynı adlı romanı David Fincher’ın elinde yeniden şekillendi ve ortaya ‘Fight Club’ çıktı. ‘Fight Club’, birçok eleştirmene göre Brad Pitt’in oyunculuğuyla zirve yaptığı, canlandırdığı Tyler Durden karakteriyle hafızalara kazındığı film oldu. Filmde bolca bulunan dövüş sahnelerine boks ve tekvando dersleri alarak hazırlanan Pitt, oyunculuğunun yanı sıra karizmasıyla da izleyicileri etkilemeyi başardı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız