Hülya Koçyiğit: Kendisinden çok şey öğrendim (Fikret Hakan'ın ardından...)

Sinema sanatçısı Fikret Hakan, 83 yaşında hayatını kaybetti. Hakan'ın ardından birçok ünlü isim duygularını paylaştı. İşte o mesajlar...

Haberler 11.07.2017 - 11:57

  • 1

    Hülya Koçyiğit

    "Türk sinemasının duayen aktörü, çok sevgili Fikret Hakan'ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Her yeni oyuncu gibi kendisinden çok fazla şey öğrendiğim, herkesin derin bir sevgi ve saygıyla yaklaştığı usta oyuncu Fikret Abim... Mekanın cennet olsun... Tüm sevenlerine Allah'tan sabır diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun."

  • 2

    Aysegül Aldinç

    "Ustam Fikret Hakan da veda etmiş bize. Çok üzgünüm.. Adana Altın Koza'da En İyi Kadın Oyuncu ödülü aldığım Mehmet Aslantuğ ve onunla başrolleri paylaştığımız Osman Sınav'ın Gerilla filminde tanıdım onu.. Hayat... Geriye anılar ve fotoğralar kalıyor... Döneminin en yakışıklı oyuncularındandı.. Ustaların yeri dolmuyor.. Rahmetle.."

    FİKRET HAKAN KİMDİR?

  • 3
    Gonca Vuslateri

    "Güle güle usta .. "
  • 4
    Sabahat Akkiraz

    "Pirsultan Abdal" filminden "yılanların öcüne" sinemamızın en önemli ve bizden aktörlerinden Fikret Hakan hakka yürüdü. Bir kişi daha eksildi sanatçı ailemiz. Işık'lar içinde uyu. Devr-i Daim olsun"
  • 5
    Sefa Doğanay

    "Kıymetli Usta Fikret Hakan ı Kaybettik. Rabbim sevenlerine Sabır versin.Mekanını Cennet eylesin"
  • 6
    Işıl Yücesoy

    "Her ölüm zamansızdır...Yaşananlar anılara hapsedilir...
    Üzgünüm..."
  • 7

    Cüneyt Arkın

    "Duyunca, can evimden vuruldum. Kanadı kırık bir kuş gibi düştüm yere, çırpındım. "Yapma Fikret Ağabey yapma bunu bana" diye inledim. O, benim öz ağabeyimdi. ''Arkadan vurulan kovboy''du, öyle derdi kendine. Dört nala giderdi atlara. Korsan ağzıyla öperdi sevdaları. O, öylesine oburdu dostluklarda.Kocaman bir yiğitti o. Sette onu gördüm mü  huzur ve güven duyardım. O, Türk Sineması'nın ''en baba'' direklerinden biriydi. İkinci kitabımda bir şiir yazmıştım Fikret Ağabeyim için; 'Ne Güzel İnsansın' diye. Herkesin başı sağ olsun."

  • 8

    Filiz Akın

     "Türk Sineması’nın en önemli aktörlerinden, ‘’Üç Arkadaş’’ filminin unutulmaz oyuncusu… Sinemaya başladığımda, ikinci filmde (Battı Balık’ta tanıdığım) birlikte rol aldığımız Fikret Hakan’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Hep deniyor ya ‘’Git gide ıssızlaşıyor Yeşilçam!’’ diye… ‘’Güle güle’’ büyük usta… Allah rahmet etsin, mekanın cennet olsun."

  • 9

    Ediz Hun

     "1964 senesinin Temmuz ayında "Affetmeyen Kadın"ı çektik Fikret'le birlikte, benim 5. filmimdi, onun büyük tecrübesi vardı. Birlikte fazla bir çalışmamız olmasa da zaman zaman görüşürdük. 2005 yılında ikimiz Avusturya'ya gitmiştik sokak çocuklarına yönelik bir etkinliğine katılmıştık, ortak bir kitap çalışmasında da yer almıştık. Çok değerli bir insan, çok önemli bir sanatçıydı. Çok üzüldüm, Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun... "

  • 10

    Acun Ilıcalı

    "Yeşilçam'ın efsane isimlerinden değerli sanatçımız Fikret Hakan'ı kaybettik. Hepimizin başı sağolsun."

  • 11

    Hale Soygazi

     "Birlikte hiç çalışmadık Fikret Hakan ile ama tanışıklığımız vardı. Çok değerli bir aktördü, çok önemli filmlere imza atmıştı. Türk Sineması için büyük kayıp.  Başımız sağ olsun."

  • 12

    FİKRET HAKAN KİMDİR?

    23 Nisan 1934 yılında Balıkesir'de doğan Fikret Hakan, ilk olarak gazetecilikle ilgilendi. Hakan henüz lise öğrencisiyken, Abdi İpekçi ve Halid Kıvanç gibi isimlerin de bulunduğu İstanbul Ekspres gazetesinde röportajları ve öyküleri yayınlanmaya başlandı.

    Asıl ismi Bumin Gaffar Çıtanak olan Hakan, 1950’de 'Üç Güvercin' adlı operetteki palyaço rolüyle Ses Tiyatrosu'nda sahneye ilk adımını attı. Oyunlarda rol almaya devam eden Hakan, birçok tiyatroda çalıştı ve 80’lerin sonuna kadar sahneden inmedi.

    Kariyeri sorulduğunda üç önemli noktaya dikkat çekerek "Babıali, tiyatro ve beyaz perde" diyen Hakan, 1953 yılında 'Köprüaltı Çoçukları' ile sinemaya geçiş yaptı. Ardından 'Beyaz Mendil', 'Gelinin Muradı', 'Üç arkadaş', 'Dokuz Dağın Efesi' gibi filmlerde oynayan Hakan, 60’lara gelindiğinde 'Yılanların Öcü' ile sinemaseverlerin karşısına çıktı. Bu filmle birlikte 'Karanlıkta Uyuyanlar', Hakan’ın unutulmaz filmleri arasında yer aldı.

  • 13

    Peşpeşe filmler çeken Hakan, 1970’lere gelindiğinde yönetmen ve yapımcı olarak da sektörde boy gösterdi. 'Keşanlı Ali Destanı' ile büyük ün kazanan Hakan, Holywood'dan gelen film teklifini, İngilizcesi olmadığı için değerlendiremedi.

    Bir dönemin modası olduğu üzere gazinoda sahne alan, Zerrin Özer ile birlikte sunuculuk deneyimi yaşayan Hakan, Yeşilçam'ın sıkıntılı dönemlerinde Marmaris’e göçerek 1980'lere kadar burada yaşamını sürdürdü.

    Daha sonra beyaz perdeye dönerek Türk sinamasının jönleri arasına adını yazdıran Hakan, aralarında Hümeyra, Semiramis Pekkan, Lale Sarı gibi isimlerin de olduğu pek çok kadınla evlilikler yaptı.

    45’lik plakları olan Hakan, dolu dolu geçen sanat yaşamına birçok ödül sığdırdı. 1965'te Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Keşanlı Ali Destanı' ile en iyi erkek oyuncu ödülünü alan Hakan, 1968'de bu kez 'Ölüm Tarlası' ile yine aynı ödülün sahibi oldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız