14 Şubat Sevgililer Günü'nü İstanbul'da geçireceklere öneriler

14 Şubat Sevgililer Günü yakın bir yerlere kaçıp şehri ve keşmekeşi unutmak, biraz kafa dinlemek, romantik anlar yaşamak için güzel bir gün. Ancak tüm bunlar plan yapmayı sevenler için. Sevgilisini allayıp pullayıp pamuklara saran, her daim romantik takılan, ancak plan yapmayı unutanlar için İstanbul'da gidilebilecek en romantik 10 noktayı seçtik...

Haberler ntv.com.tr 12.02.2019 - 12:23

  • 1

    KARAKÖY

    Karaköy birbirinden güzel mekanlar, ilginç restoranlar, butik kahve dükkanları ve tabii cıvıl cıvıl sokaklar demek. Karaköy'de yapılacak çok şey var. Tarihi fırından simit almak, çatılarda gizli kiliseleri gezmek, ara sokaklarda kaybolmak...    

  • 2

    PİERRE LOTİ

    İstanbul’un en ünlü manzaralarından biri, belki de en ünlüsü. Haliç'e nazır bir tepe olan Pierre Loti'de'de tarihi yarımadayı ve Haliç'i demli bir çay ya da kahve eşliğinde izleyebilir, bol bol fotoğraf çekip, Eyüp Sultan'ı ziyaret edebilirsiniz. 

  • 3

    BURGAZ ADA

    İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan doğanın, denizin ve sessizliğin keyfini çıkarmak isteyenler için ideal.  Tarihi evlerle süslü güzel sokaklarda yürüyüş yapabilir, fayton ile şirin adayı gezebilirsiniz.  Sait Faik Abasıyanık Müzesi, tarihi kiliseler ve bu mevsimde bomboş ve sessiz olan sahilde başı boş dolaşabilirsiniz.    

  • 4

    BALAT

    Kentin açık hava fotoğraf atölyesi olan Balat, sosyal medya hesaplarını beslemek isteyenler için ideal bir seçim. Fener ve Ayvansaray arasında yer alan Balat'da tüm sokaklar fotograf çekmek için uygun. Ancak Kırmızı Kale olarak adlandırılan Fener Rum Lisesi,  camiler ve kiliselerle birlikte sinagoglar tarihi dokuyu görüntülemek  isteylenler için çok cazip.   

    Çıfıt çarşısı ve  Adına şarkılar yazılan meyhaneleri, Cibali Kapısı ve keşfi bekleyen mekanları ile Balat 14 Şubat'ı geçirmek isteyenler için çok cazip.   

  • 5

    BELGRAD ORMANI

    İstanbul'un geriye kalan en önemli yeşil alanlarından biri Belgrad Ormanı gizli kalmış yeşil bir dünya.  Mesire yerleri, su kemerleri, doğal yaşamı ve huzurlu ortamı ile Belgrad Ormanı, nefes almak, şehri unutup arınmak isteyenler için en önemli kaçış noktalarından biri. Belgrad Ormanına gidip Neşet suyundan için, Büyük Bendi fotograflayın, 6 km yürüyüş yolunda zihninizi temizleyin.

  • 6

    MODA SAHİLİ

    İstanbul'un en huzurlu mekanlarından biri. Uzun ve sessiz sahilde yürüyüş yapmak, Moda İskelesi'nde verilecek kahve molasından sonra Barış Manço müzesini ziyaret etmek, kayalıkların üstünde güneşin batışını seyretmek yapılabileceklerden sadece bir kaçı.  

  • 7

    GALATA KULESİ

    İstanbul’un sembollerinden Galata Kulesi'nin balkonuna çıkıp tarihi yarımadayı seyre dalıp, bol bol fotograf çekebilir, tarihi semtin birbirinden güzel ara sokaklarında tarihi bir yolculuğa çıkabilir, cıvardaki butik mekanlarda yorgunluğun tadını çıkarabilirsiniz.   

  • 8

    SULTAN AHMET MEYDANI

    İstanbul'un tarihi dokusunu hissetmek isteyenler için en önemli seçenek. Ayasofya'yı, Sultan Ahmet'i, zaten gördüm diyenler için Gülhane Parkı  Topkapı Sarayı ve Yerebatan Sarnıcı diğer alternatifler...   

  • 9

    AĞVA

    Göksu ve Yeşilçay dereleri arasına kurulmuş bu şirin kasaba, İstanbul'dan birkaç saatliğine uzaklaşmak isteyenler için ideal. Karadeniz kıyısına 3 km sahili olan bu Ağva, küçük koyları, ıssız adaları,  kayıkla yolculuk yapılan nehri ve her daim lezzetli balık restoranları ile ünlü..   

  • 10

    ANADOLU FENERİ

    Eminönü'nden kalkarak boğaz turu yapan vapurların son durağı olan Anadolu Kavağı Beykoz'a 10 km uzaklıkta.  Muhteşem bir doğaya sahip kasaba sadece güneşin batışını izlemek için bile gitmeye değer.  Tost makinesinde hazırlanan krepler, taze deniz ürünleri ve lezzetli midye tavası da meşhurdur.   

  • 11

    BONUS: KIZ KULESİ

    Binlerce yıllık tarihe tanıklık eden Kız Kulesi, bu süre boyunca aşkın, sevdanın, yalnızlığın ya da ulaşılmazlığın simgesi olarak şairlere , ressamlara, müzisyenlere ve fotoğrafçıya  ilham kaynağı olmuştur. Üsküdar'dan kayığa atlayın,  360 derece İstanbul deneyimi yaşayın.   

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız