Amerikalı genç gezgin işini bıraktı, sevgilisinden ayrıldı ve köpeğiyle birlikte gezmeye yollara düştü

24 yaşındaki Sydney Ferbrache, sevgilisinden ayrılmasının ardından istediği hayatı yaşamaya karar verdi ve işinden istifa ederek köpeğiyle birlikte yollara düştü

Haberler ntv.com.tr 29.01.2020 - 10:39

  • 1

    Hayallerinin ve arzularının peşinden koşmak her insanın başarabileceği bir şey değil. Evini, işini ve hatta sevgilisini bırakıp kendini maceralı bir hayatın kollarına bırakmak her şeyden önce cesaret isteyen bir davranış. Sydney Ferbrache bunu başaran nadir insanlardan biri olarak çıkıyor karşımıza.

    Instagram’da dolaşırken gördüğü karavanıyla birlikte dünyayı dolaşan bir kadından ilham alan 24 yaşındaki Sydney sevgilisinden ayrıldı, işinden istifa etti ve köpeği Ella ile birlikte Amerika turuna çıktı. Gördüğü hayatı kıskanmak yerine “neden ben de istediği hayatı yaşamayayım?” diye düşünen Sydney o günden beri yollarda.

  • 2

    Sydney Ferbrache, Indiana ABD'de yaşayan 24 yaşında genç bir kadın.

    Bir gün Instagram’da gördüğü karavanıyla birlikte dünyayı dolaşan kadın fotoğrafından etkileniyor ve yaşamak istediği hayatın bu olduğuna karar veriyor. O gün bütün vaktini internette dolaşıp yollarda yaşamanın nasıl olduğunu öğrenmeye harcıyor Sydney ve “ev ödevimi çok iyi yaptım, karavan nereden alınır, nasıl dönüştürülür, yollarda yaşam nasıldır? gibi soruların tüm cevaplarını öğrendim” diyor.

  • 3

    Haftada 70-80 saat çalışma

    Sevgilisiyle birlikte haftada 70-80 saat çalışan Sydney, durumlarını “tamamen zavallı ve acınası” olarak tanımlıyor. Ardından istedikleri hayatı kurmaya karar verip 18 bin dolara aldıkları karavanı yine binlerce dolar harcayarak yollarda yaşamaya uygun hale getiriyorlar.

  • 4

    2017 Eylül ayında ikili yollara düşüyor.

    Ancak insan insanı yolda tanırmış, Sydney erkek arkadaşının hayatının insanı olmadığını fark ediyor. Yola çıkmalarından kısa süre sonra Sydney ve erkek arkadaşı ayrılıyor ve Sydney yola tek başına devam etmeye karar veriyor.

  • 5

    Karavan sevgilisinde kalıyor.

    Ayrılmalarının ardından birlikte yaptıkları karavanın sevgilisinde kalmasına karar veriyorlar. Taze bir başlangıç yapmak isteyen Sydney 3 farklı işte çalışarak ve boş zamanlarında da freelance işler yaparak para biriktiriyor.

  • 6

    Yeni karavan...

    2018 yılının Mayıs ayına gelindiğinde Sydney 24 bin dolar para biriktiriyor ve kendisine ait yeni bir karavan satın alıyor. İçine mutfak, büyük boy yatak, tuvalet ve banyo, vs. koyarak yollarda bir yaşam için gereken tüm değişiklikleri yapıyor.

  • 7

    Ancak yola çıkmadan önce halletmesi gereken bir eksiklik daha var, onu da Ella isimli golden retriever cinsi köpek yavrusuyla gideriyor Sydney.

  • 8

    Yeni macera...

    2019’un başında Sydney yeni macerasına başlıyor ve bugüne kadar ABD’de 20 eyaleti geziyor. Kendi web sitesindeki reklamlar ve satış ortaklıkları, bunun yanında blog tasarımları sayesinde para kazanan Sydney maceralarını da Instagram sayfasında ve podcast olarak yayınlıyor.

  • 9

    "Bunun gerçek olduğuna inanamıyorum"

    Yolculuğunun ilk günlerinde yaptığı paylaşımlarda şöyle diyor Sydney, “Kendini en özgür hissettiğim zamanlardayım. Kendimi tam bir çılgın gibi hissediyorum. Bunu gerçekleştiren benim ve hala bunun gerçek olduğuna inanamıyorum"

  • 10

    Her ay bir kere evine dönüyor

    Sürekli karavanıyla yollarda olan Sydney ayda bir defa ailesini ve sevdiklerini görmek için Indiana’daki evine dönüyor ve sevdikleriyle vakit geçiriyor. Ancak yakın zamanda, yeni hayatından vazgeçmek ve yerleşik hayata geri dönmek gibi bir niyeti yok.

  • 11

    "Yolda olmak zorundayım diye bir düşüncem yok"

    Kendisini şu an çok iyi hissettiğini ve yapmak istediği şeyi yaptığını söyleyen Sydney, “yakın zamanda buna son vermek gibi bir niyetim yok, ancak kendimi sürekli yollarda olmak zorundayım diye de şartlamıyorum. Geleceğe dönük tahminlerim yok, eminim ki bu macera bitmesi gerektiği noktada kendiliğinden bitecektir. Ancak bunun yakın zamanda olmayacağını söyleyebilirim” diyor.

  • 12

    "Yalnız olmayı seviyorum ama yollarda yalnız değilim"

    Tek başına yolculuk yapmaktan asla korkmadığını belirten Sydney, “yalnız olmayı seven biriyim, ancak yollardayken kendimi asla yalnız hissetmiyorum. Sürekli diğer insanlarla bir aradayım ve sürekli birileriyle sohbet ediyorum. Köpeğimi gezdirmeye çıktığımda veya insanlar Instagram’dan görüp beni ziyarete geldiklerinde yalnız kalmak pek de mümkün değil” diye ekliyor.

  • 13

    "Ella hastalandığında kendimi çok yalnız hissettim"

    Yollarda kendisini en yalnız hissettiği anı, köpeği Ella’nın hastalandığı an olarak anlatıyor Sydney. “Paniklemiştim, ancak etrafımda beni sakinleştirecek ve bana akıl verecek kimse olmadığı için kendimi yalnız hissettim” diyen Sydney, “Annem ve vetirenerim telefonun bir ucunda sürekli benimle konuşuyordu, ama ben o an yanımda biri olmasını çok istedim” diye ekliyor.
  • 14

    "Yollarda olmanın en iyi yanı diğer kadınlara ilham olmak"

    Sosyal medyada pek çok takipçisi olan Sydney, kadınlardan destek veren, tebrik eden ve seni örnek alıyorum diyen mesajlar almayı çok seviyor. Birçok kadının aklından böyle şeyler geçtiğini ancak kendilerini frenlediğini söyleyen Sydney, “eğer bir kadına bile ilham verebilirsem ne mutlu bana” diyor.

  • 15

    "Bize korkmayı öğrettiler"

    Kadınların dünyanın her yerinde korkutularak yetiştirildiğini söyleyen Sydney, bunun böyle devam etmemesi gerektiğini söylüyor. Toplumun belirlediği kurallar sizin de kuralınız olmak zorunda değil diyen Sydney, “nasıl yetiştirildiğiniz önemli değil, büyüdüğünüzde sizin ne istediğiniz önemli” diye ekliyor.

  • 16
  • 17
  • 18
    Kaynak: Boredpanda
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız