El yapımı yüzen ada

Danımarka'da şehirler ve deniz arasındaki ilişkiyi yeniden canlandırmayı hedefleyen, Danca'da 'ada' anlamına gelen Ø harfinden alan Ø1 adlı yüzen ada prototipi tanıtıldı.

Haberler 14.01.2019 - 15:37

  • 1

    Marshall Blecher ve Fokstrot işbirliğiyle tasarlanan yüzen ada platformları, Kopenhag Limanı'nda Copenhagen Islands/Kopenhag Adaları adlı yeni bir kamusal alan yaratmayı amaçlıyor.

  • 2

    Kopenhag Adaları, Kopenhag Limanı'na yayılmış bir dizi yüzen ahşap platformdan oluşacak. İlk yüzen platform olarak hayata geçirilen Ø1 adlı ada şu anda tüm şehir halkının kullanımına açık.

  • 3

    Ada, güneşlenmek, gece yıldızları izlemek, barbekü yapmak, balık tutmak ve diğer bazı yerel aktiviteler için kullanılabiliyor. Ø1 şu anki haliyle herkesten kaçıp kafanızı dinleyebileceğiniz ıssız bir ada görünümüne sahip olsa da aslında Kopenhag Adaları olarak planlanan ada kümeleri için bir prototip niteliğinde.

  • 4

    El YAPIMI YÜZEN ADALARIN İLKİ: Ø1

    Yüzen ada Ø1, 25 metrekarelik bir yüzeye sahip ve ortasında 6 metrelik bir ıhlamur ağacı yer alıyor.

  • 5

    Kopenhag’ın güney limanındaki tekne yapım tesislerinde geleneksel ahşap teknikleri kullanılarak ve tamamen el yapımı olarak inşa edilmiş. Proje, bu yeni kamusal alan türü ile bölgeyi canlandırmayı amaçlıyor.

  • 6

    YENİ BİR KAMUSAL ALAN VE ETKİNLİK MEKANI

    Kopenhag Adaları projesine yeni adacıklar eklenecek. Yüzme platformu, yelkenciler için bar-cafe, sauna, balıkçılar için balıkçılık alanı, bahçe, midye çiftliği ve bir serbest dalış platformu da ada kümesinde yerini alacak. Adaların yeri, etkinliklerin ve festivallerin ihtiyacına göre değiştirilip limanın farklı bölgelerine taşınabilecek. 

  • 7

    Şehirler ve deniz arasındaki ilişkiyi yeniden canlandırmayı hedefleyen proje, artan nüfusa bağlı hızlı şehir gelişimini ve yükselen deniz seviyelerini göz önüne alarak hazırlanmış. Projeyi hazırlayan ekip şu anda yeni adacıklar üzerinde çalışıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız