Masal tadında seyahatler (Büyülü ve romantik gezi rotaları)

Sihirli bir orman, gizemli bir geçit, yüksek bir tepenin zirvesindeki büyüleyici bir şato, taş sokakları ve rengarenk evleriyle neşeli bir kasaba… Tüm bunlar peri masallarının vazgeçilmez arka planları olsa da hepsi de ilhamını elbette gerçek hayattan alıyor. Brandlifemag.com, ziyaret ettiğinizde size kendinizi bir peri masalında gibi hissettirecek büyülü ve romantik destinasyonları derledi.

Haberler ntv.com.tr 17.02.2020 - 10:14

  • 1

    Dark Hedges / İrlanda

    Masallarda karşımıza çıkan sihirli ormanları aratmayan ürkütücü bir güzelliğe sahip Dark Hedges’de yolun iki tarafından birbirine uzanan dallarıyla ağaçlar, sanki bir büyücünün sihirli değneğiyle canlanmışa benziyor. Game of Thrones dizisinin bazı sahnelerinde de yer alan Dark Hedges’ın hakkındaki yerel efsanelerden birine göre ‘Gri Leydi’nin hayaleti burayı gün doğumunda ziyaret ediyor.

  • 2

    Orcus Mouth, Bomarzo Bahçeleri / İtalya

    İtalya’nın Viterbo yöresinde, 16. yüzyılda inşa edilen bu gizemli bahçe birçok yapı ve heykelle dolu, ama bunların en ürkütücüsü “Orcus” adlı yaratığı temsil eden ve gizli bir geçidin kapısı gibi görünen heykel. Orcus, Roman mitolojisinde yeraltı tanrılarından biri olarak geçiyor ve daha da ilginci Yüzüklerin Efendisi’ndeki ork’ların da ilham kaynağı.

    Bomarzo Bahçeleri, uzun yıllar boyunca terk edilmiş bir biçimde ziyaretçilerini bekledi, günün birinde Salvador Dali burada bir kısa film çekmeye karar verdi ve böylece burası yeniden halka açılmış oldu.

  • 3

    Eltz Şatosu / Almanya

    Almanya masallardan çıkmış gibi görünen birçok şatoyla dolu, bunların en etkileyicilerinden biri de 12. yüzyıldan beri aynı aileye ait olması ve o günden bugüne hiç zarar görmemesi gibi nadir rastlanan özellikleriyle Eltz Şatosu. Bu muhteşem güzellikteki Orta Çağ şatosunu Nisan ile Ekim ayları arasında ziyaret edebilir ve altın, gümüş, porselen ve zırh koleksiyonlarını yakından görebilirsiniz.

  • 4

    Multnomah Şelalesi, Oregon, ABD

    Oregon’un Columbia Nehri üzerinde bulunan bu iki katlı şelale 186 metre yükseklikten aşağı dökülüyor. Şelaleyi daha da masalsı bir görünüme büründüren şey ise hiç kuşkusuz Benson Köprüsü. Köprüyü ve şelaleyi izlerken her an fantastik bir hikayenin kahramanlarının belireceğini hayal edebilirsiniz.

  • 5

    Colmar / Fransa

    Walt Disney’in Güzel ve Çirkin masalından uyarladığı animasyon filmindeki renkli kasabayı hatırlıyor musunuz? Colmar’ın sokaklarında dolaşırken sanki bir köşeden elinde sepeti ve mavi elbisesiyle Belle’in çıkacağını düşünebilirsiniz. Sadece Colmar değil, Fransa’nın Alzas bölgesinin çoğu kasabası ahşap ve betondan inşa edilmiş renkli evleri ve bu evleri süsleyen çiçekleriyle muhteşem görünüyor. İyi korunmuş taş sokaklarıyla konuklarına zamanda yolculuk yaptırıyor.

  • 6

    Eilean Donan Kalesi / İskoçya

    İskoçya’nın kırsal kesiminde, minik bir adanın üzerine kondurulmuş bu kale 13. yüzyılda inşa edilmiş. Kendi mimarisi kadar çevresindeki vahşi doğasıyla da büyüleyen Eilean Donan Kalesi sanki birazdan atına atlayıp ejderhalarla savaşmaya gidecek cesur bir prensin evi gibi görünüyor. Özellikle de gün doğumu ve gün batımında gölün durgun sulara yansıyan silüetiyle daha da göz kamaştıran bir hale bürünüyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız