Mozart'ın şehri Salzburg'a gitmek için 10 neden (Salzburg gezi rehberi)

Dar sokakları, ferah meydanları, şaşalı Barok mimarisi ve muhteşem dağ manzarası... Mozart'ın doğduğu şehir Salzburg, her yaz görkemli bir festivale, belki de Avrupa'nın en hoş festivaline ev sahipliği yapıyor.

Haberler DW Türkçe 24.07.2018 - 11:33

  • 1

    1- SALZBURG FESTİVALİ

    Avusturya'nın en büyük dördüncü kenti Salzburg'da her yaz düzenlenen festival (20 Temmuz-30 Ağustos) bir çok yıldızı ve ünlü ismi ağırlıyor. 40 gün boyunca sahnelenen klasik müzik konserleri, operalar ve tiyatro oyunları 80 ülkeden 250 bin ziyaretçiyi Salzach nehri kıyısındaki bu kente çekiyor.
  • 2

    BÜYÜK BİR GÖSTERİ

    Festival her yıl Katedral Meydanı'nda sahnelenen "Jedermann" (Her Adam) isimli oyunla açılıyor. 1917 tarihli oyun aynı zamanda Salzburg Festivali'nin başlatılmasına da vesile olmuş. Kentte, Katedral Meydanı dışında en önemli gösterilerin sahnelendiği iki büyük mekan daha festival boyunca dolup taşıyor.
  • 3

    2- MOZART'IN DOĞDUĞU EV

    Tarihin en büyük bestecilerinden Wolfgang Amadeus Mozart dünyaya gözlerini 1756'da bu sarı renkli binada açtı. Şimdi burası onun adına düzenlenmiş bir müze. Mozart hayranları, hemen doğduğu evin yakınlarında bestecinin Viyana'ya taşınana kadar yaşadığı bir başka evi de ziyaret edebilir.
  • 4

    3- GETREIDEGASSE: ŞEHRİN CAZİBE BÖLGESİ

    Bu bölgedeki kafelerin, pubların ve mağazaların şık tabelaları sizi kendine çekecektir. Salzburg ruhunu yaşamak için buradaki meşhur suflelerin, çikolataların, marzipanların ve diğer tatlıların tadına mutlaka bakmak gerek.
  • 5

    4- 1000'DEN FAZLA TARİHİ SİMGEYLE BİR UNESCO KÜLTÜR MİRASI

    Mozart'ın yaşadığı dönemdeki gibi bugün de kentin tarihi bölgesinin karakterini dar sokaklar ve geniş meydanlar şekillendiriyor. En meşhuru olan Kapitelplatz, kentin sembolü Avrupa'nın en büyük ortaçağ kalelerinden Hohensalzburg Kalesi meydana tepeden bakıyor. Tarihi şehir merkezi 1996'dan beri UNESCO Dünya Mirası listesinde.
  • 6

    5- BAROK MİMARİ

    16'ncı yüzyılda Salzburg prens-başpiskoposu, gücünü ve prestijini kanıtlamak için Katedral semtindeki sarayını ve St. Peter's Klisesi'ni İtalya Barok tarzıyla yeninden inşa ettirdi. Amacı "Kuzeyin Roması"nı yaratmaktı. Salzburg Katedrali şu anda büyük bir yatırım olarak kabul ediliyor: Alplerin kuzeyindeki ilk Barok kilise binası.
  • 7

    6- HELLBRUNN SARAYI

    Hellbrunn Sarayı, Salzburg prens-başpiskoposunun prestij bina projelerinden biriydi. Hidrolik mühendisliğinin bu şaheseri, yılda 300 bin ziyaretçi çekiyor. Hellbrunner Allee’yi çevreleyen yaşlı ağaçlar, parktaki nadir böcekler, yarasalar ve ağaçkakanlar için doğal yaşam alanı sağlıyor.
  • 8

    7- SALZBURG'UN EN ROMANTİK DÜĞÜNLERİ

    Nişanlı çiftler, Mirabell Sarayı’nın Mermer Salonu’nda “evet” demek için hafta sonu boyunca sıraya giriyor. Prens-başpiskopos Wolf Dietrich, bu sarayı aşkının bir göstergesi olarak 1606 yılında, sevgilisi Salome Alt için yaptırmış. Park, Alp manzarasıyla çevrelenmiş Hohensalzburg Kalesi’ne kadar uzanan bir görüntü sunuyor.
  • 9

    8- MODERNE MÜZESİ'NDE KONTRAST PROGRAMI

    Salzburg’un üç yerel dağından biri olan Mönchberg, püristik mimarisiyle Modern Sanatlar Müzesi'ne ev sahipliği yapıyor. Burada, özellikle Avusturya modernizminin grafik ve fotoğraf çalışmaları sergileniyor. Müze terası, Salzburg’un en güzel manzaralarından birine sahip.
  • 10

    9- SALZBURG HAVAALANI

    Avusturyalı milyarder Dietrich Mateschitz, 2003’ten bu yana tutkusunu halkla paylaşıyor: Uçaklar, hızlı arabalar, lezzetli yemekler. Mozart operaları ve TV şovları, tarihi uçak koleksiyonunun ortasındaki benzersiz bir mimariye sahip cam ve çelik yapıdaki Hangar-7’de gerçekleştirilecek. Etkinlik mekanında ayrıca Alp manzaralı bir gurme restoran ve barlar bulunuyor.
  • 11

    10- ELECTRİC LOVE FESTİVAL

    2019 için not etmeyi unutmayın: Temmuz ayının ilk hafta sonunda Electric Love Festival yapılıyor. Genellikle motor sporları için kullanılan Salzburgring pistindeki festivalda bol müzik ve dans, 120 DJ var. Festival Avusturya’nın en önemli elektronik müzik festivali olarak kabul ediliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız