Sosyal medyada tanıştılar, Türkiye'ye tatile geldiler

Amerikalı gezgin Josiah Burton corona virüs korkusu nedeniyle birlikte seyahat edecek kimseyi bulamadı. Florida'da yaşayan Therese Rocca da aynı durumdan şikayetçiydi. İkili sosyal medya üzerinden tanıştı ve birlikte seyahat etmeye karar verdi. Yeni tanışan çift birlikte Türkiye'nin yolunu tuttu. 

Haberler ntv.com.tr 14.10.2020 - 13:51

  • 1

    Pandemi, uçuş yasakları ve corona virüs kaosuyla geçen bir yılda, denizaşırı macera arayan insanlar için hala bazı seçenekler var. Peki arkadaş grubunuzdaki bu garip zamanlarda seyahat etmeye istekli tek kişi sizseniz ne olur?

  • 2

    Hem Josiah Burton hem de Therese Rocca'nın başına gelen tam olarak buydu. Kimse onlarla seyahat etmek istemedi. Ve böylece, tamamen yabancı olsalar bile, birlikte tatile gitmeye karar verdiler.

  • 3

    Iowa'dan 32 yaşındaki Burton, CNN Travel'a "Bir arkadaşımla Japonya'ya gitmem gerekiyordu, ancak Japonya sınırları pandemi koşullarından ötürü artık kapalı. Bu yüzden Amerika vatandaşlarına sınırları açık bir ülke arıyordum. Arkadaşım corona virüs sırasında seyahat etmek istemediğine karar verdi ama ben yine de gitmek istiyordum. Başlangıçta Hırvatistan'a bakıyordum, ancak 72 saat içinde negatif bir Covid testine ihtiyacın vardı. Türkiye'nin böyle bir zorunluluğu yoktu, bu yüzden orayı seçtim" dedi.

  • 4

    FACEBOOK'A YAZDI  

    Birlikte gidecek kimsesi olmadığından, yolda para kazanmak ve seyahatler hakkında tavsiyeler veren 40 bin kişinin takip ettiği bir Facebook grubu olan '10XTravel'e üye oldu.

    "Gerçekten yalnız seyahat etmek istemiyordum, bu yüzden Facebook grubuna girerek, buluşmak isteyen biri varsa ve aynı zamanda Türkiye seyahatine kim dahil olacaksa bana haber vermesi için bir mesaj gönderdim"

    Denver'dan 36 yaşındaki Therese Rocca mesajı gördü ve hemen yanıt verdi.

  • 5

    TÜRKIYE'YE SEYAHAT KARARI

    Rocca CNN'e süreci şöyle açıklıyor: "Corona virüs endişeleri yüzünden arkadaşlarımdan veya ailemden hiçbirinin benimle seyahat etmesini sağlayamadım. Bu yüzden, Josiah'ın gönderisini gördüm ve yorum yaptım. Bana seyahat planını verdi ve üzerinde konuşmak için bana mesaj atmaktan çekinme dedi. Benim de aklıma yattı. Seyahat tarzımızdan, yapmaktan hoşlandığımız şeylerden bahsettik. Daha sonra ikili internette kısa bir konuşma yaptıktan sonra, Türkiye'ye rezervasyon yapmaya karar verdi.

  • 6

    İLK BULUŞMA 

    Ailesinin yabancı biriyle tatile çıkması konusunda endişeleri olduğunu da söytleyen Rocco, "Ama benim kararıma güvendiler" dedi. 

    Burton ise, hiç tanışmadığınız biriyle uzaklaşmanın avantajları olduğunu söylüyor. "Arkadaşlarıma benim için bir yabancıyla gitmenin en doğru karar olduğunu söylüyordum, çünkü o kişiye karşı kendinizi mecbur hissetmiyorsunuz. Seyahat boyunca ayrı odalar ayırttık, bu yüzden kendi alanımız vardı. Hem beraber eğlendik hem de kendimizle de kaldık"

  • 7

    İkili birlikte ilk uluslararası uçuşun tadını çıkardıktan sonra 5 Eylül'de İstanbul'a geldiler ve şehri birlikte keşfettiler.

    Burton, "İndiğimizde biraz gergindik çünkü hangi sağlık kontrollerini yapmamız gerektiğinden veya nasıl olacağından emin değildik, ama her şey yolundaydı" diyor.

  • 8

    "Otele yerleştikten sonra yaptığımız ilk şey, tam olarak nereye gitmek istediğimizi ve her şeyin nerede olduğunu görebilmemiz için bir turist otobüsüne binmek oldu. "Taksim Meydanı, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya gibi hemen hemen her önemli turistik cazibe merkezini gezdik. Hatta Boğaz turu da yaptık. Harikaydı" diyor.

  • 9

    Yeni arkadaşlar daha sonra, Türkiye'nin en özel bölgelerinden biri olan Kapadokya'ya uçtular. Burada bir mağara otelde konakladılar ve balonla gezmenin tadını çıkardılar. Oradan yamaç paraşütü yaptıkları ve kaplıcaları ziyaret ettikleri Denizli'ye geçtiler.

  • 10

    "YAKLAŞIK 1000 DOLAR HARCADIK"

    Mil puan ve nakit kullanan, Burton ve Rocca, Türkiye tatillerinde büyük fırsatlar elde etmeyi başardılar. Rocca bütçeyle ilgili soruya şöyle yanıt veriyor: "Türk Hava Yolları ile uçtuk ve bir haftadan fazla bir süre otellerde kaldık. Toplamda yaklaşık 1000 dolar harcadık. Buna business sınıfı uçuşlar, otel ve yeme içme harcamaları dahil"

  • 11

    Rocca, "Gezinin beklentilerimi aştığını söyleyebilirim. Bunun gerçek bir arkadaşlığa dönüşeceğini düşünmemiştim, ama bence oldu. Biz artık iyi arkadaşız. Geri döndüğümüzde tekrar buluşma hakkında konuştuk çünkü birbirimize 2 saat uçuş mesafesindeyiz. Florida'ya uçmak oldukça kolay, böylece orada buluşabiliriz" diyor.

    Burton da Rocca ile aynı fikirde… "Kesinlikle iyi bir arkadaşlık kurduk. Birlikte daha fazla geziye çıkmaktan da bahsettik. Önümüzdeki Mayıs ayında annemle İspanya'ya bir gezi rezervasyonu yaptım, belki Rocca da bizimle gelir"

    Fotoğraf kaynak: Instagram @thereserocca @vacationpursuit

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız