Bir Yılmaz Vural filmi

Yılmaz Vural, Türk futbolunun kendine özgü spor adamı. Saha içinde ve saha dışında yaptıklarıyla, açıklamalarıyla bazen güldürdü, bazen kızdırdı bazen de düşündürdü.

Haberler Ntvspor 28.04.2015 - 15:12

  • 1

    Yılmaz Vural, Türk futbolunun kendine özgü spor adamı. Saha içinde ve saha dışında yaptıklarıyla, açıklamalarıyla bazen güldürdü, bazen kızdırdı bazen de düşündürdü.

  • 2

    Son olarak da teknik direktörlüğünü yaptığı Karabükspor'un, Beşiktaş'tan 90+6'da yediği golle 2-1 yenilmesinin ardından duygularını kontrol edemedi ve "Yaşım 62, hüngür hüngür ağladım" derken, "Şans böyle olacaksa içine edeyim bu oyunun" ifadelerini kullandı. Akıllara Yılmaz Vural'ın geçmişte yaşadığı olaylar ve yaptığı açıklamalar geldi.

  • 3

    İşte Türk futbolunun renkli kişiliğiyle bilinen Yılmaz Vural'ın kariyerinin renkli köşetaşları...



  • 4

    Yılmaz Vural'ın şovmen kişiliğine 1985 yılında çekilen ve başrolünü Kemal Sunal'ın oynadığı "Gurbetçi Şaban" filminde tanık olduk. O filmde 40 Mark karşılığında küçük bir rol alan Vural, ekranlarla böyle tanıştı.

  • 5
    Vural otobüse kadar kovaladı...
    Yılmaz Vural, 1996-97 sezonunda Sarıyer’i çalıştırırken, İstanbulspor maçında gereksiz yere kırmızı kart gören oyuncusu Nikaloy Todorov’u stat çıkışında otobüse binerken tokatlayıp, kovaladı.
  • 6
    Öfkeyle sahaya daldı yumruk attı....
    Sezon 2004-05'te Ankaragücü'nü çalıştırırken... Ankaragücü'nün kendisi gibi küme düşmeme mücadelesi veren Sakaryaspor'u konuk etiği deyim yerindeyse 6 puanlık maç. Ankaragücü maçtan 7-2 yenik ayrılırken, Yılmaz Vural sahaya dalıp ikinci yarının hemen başında kırmızı kart gören Adem Dursun ve Effa Owona’yı saha içine girip tokatladı ve yumrukladı.
  • 7
    Sen misin hareket çeken?
    Tarih 19 Şubat 2006. Antalyaspor-Altay maçında kenara aldığı Onur'un kendisine tepki göstermesi üzerine Vural çileden çıktı. Oyuncusuna vuran Yılmaz Vural yaptığı hareketi savunurken, "Onur, daha çok genç. Öğrenecek. Dün bir bugün iki. Oyundan çıkarken bana tepki gösteren hangi futbolcu olursa aynı şeyi yaparım" açıklamalarını yaptı.
  • 8

    Yılmaz Vural, unutulmayacak itirafı 6 yıl sonra yaptı. Antalyaspor, 2007'de küme düşterken takımın başında Yılmaz Vural vardı. Olayın etkisinden bir türlü kurtulamayan Vural, acı gerçeği 2013'te itiraf etti.

  • 9

    Vural, "2007 yılında Antalyaspor ile küme düştüğümüzde canıma kıyıyordum. O kadar etkilendim bu olaydan. Şaka değil. Resmen intihar ediyordum. 15 tane polis geldi elimden silahı aldı. Beni bu hale düşürdü bu sistem. O kadar etkilendim. Çünkü engellemeye çalışıyorum olayı ama bir türlü engelleyemiyorum. Sistem böyle, biri aldı, eritti, öğüttü" diğerek bir kez daha gündeme oturdu.

  • 10
    2012-13 sezonunda Elazığspor teknik direktörlüğünü yaparken; "A Milli Takım Teknik Direktörü Sepp Piontek'in yardımcılığı bana teklif edildi. Kabul etmedim. Sonra Fatih Terim kardeşim kabul etti. İyi ki kabul etmemişim. Türkiye, benim onun önünü açmam nedeniyle çok büyük bir antrenör kazandı."
  • 11

    Elazığspor teknik direktörlüğünü yapan Yılmaz Vural, 4-1 kaybettikleri Kayserispor maçı sonrası, "Tabiri caizse Kayserispor bize tecavüz etti. Futbolcularım çok üzgün. Kolay goller yedik karşılık verdik ama yeterli olmadı" diyerek futbol literatürüne bu kez 'tecavüzlü' ifadelerle girdi.

  • 12
    Aptal oğlum Marvin...
    Elazığspor'un teknik direktörlüğünü yaptığı dönemdeki aykırı açıklamalarına 2-2 berabere kaldıkları Fenerbahçe maçı sonrası da devam etti. Maçta kırmızı kart gören Marvin'i eleştiren Yılmaz Vural, "Çok üzüldüm. Özellikle ilk yarı her düşündüğümüzü sahaya yansıttık. Ama benim aptal oğlum Marvin, Gökhan'a cevap verdi ve kırmızı gördü. O kadar kepaze bir duruma düşürdü ki bizi..." diyerek oyuncusunu unutulmayacak sözlerle eleştirdi.
  • 13

    17 Şubat 2008'de Manisaspor, Gençlerbirliği karşısında 1-1'lik eşitliği bulurken, oyuncularının saha kenarında sevincini abartmasına daha fazla dayanamadı. Yılmaz Vural saha kenarında sevinen oyuncuları itip kaktı, oynayanları saha içine, oynamayanları da saha kenarına attı. İzleyenler ilk başta Vural'ın yine oyuncularına dayak attığı zannetti ama durum bu kez farklıydı. Vural'ın tek amacı oyuncuların bir an önce maça dönmesiydi. Buna karşın o maçı Manisaspor 2-1 kaybetti.

  • 14

    Sosyal medyanın da en çok konuştuğu futbol adamlarından biri oldu. Özellikle büyük takımların teknik direktörleri görevlerinden ayrıldığında akıllara Yılmaz Vural ismi geldi. Adına espriler yapıldı.

  • 15

    Adına yapılan esprileri Yılmaz Vural, Lig TV'de katıldığı programda yorumlarken, " Nerede bir takım boşalsa, benim adım geçiyor. Çünkü o takımı sevenler taraftarları bizim orada olmamızı çok arzu ediyorlar. Fakat, seçiçiler, kulüp yöneticileri nedense istemiyor. Galatasaray'ın hocası yok. Ünal Aysal'ı arıyorum, 19 cevapsız arama. Türkiye'de bir işe talip olmak espiri konusu oluyor" diye değerlendirdi.

  • 16

    Yılmaz Vural'ın son olay açıklaması Kardemir Karabükspor'un Beşiktaş'a 90+6'da Beşiktaş'a yenildikleri maç sonrası oldu. Hakemleri eleştiren Vural, karşılaşmanın ardından hüngür hüngür ağladığını söyledi. Gol ararken kalelerinde gol gördüklerini vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Şans böyle olacaksa içine edeyim böyle oyunun" diyerek bir kez daha flaşların üzerine çevrilmesine neden oldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız