Buzda tarihi başarı

Erkek Buz Hokeyi Milli Takımı, Erzurum'daki Dünya Şampiyonası'nda tarihi bir başarı elde ederek altın madalya kazandı. Erzurum Buz Arena'daki son maçında Lüksemburg'u 8-1 yenen milliler, namağlup tamamladığı maçların ardından dünya şampiyonu oldu.

Haberler 21.04.2012 - 21:12

  • 1

    Buzda tarihi başarı

    Erkek Buz Hokeyi Milli Takımı (3.klasman), Erzurum'daki Dünya Şampiyonası'nda bir ilke imza atarak altın madalya kazandı. Buz Arena'daki son maçında Lüksemburg'u 8-1 yenen milliler, namağlup tamamladığı maçların ardından 3. Klasman müsabakalarını birinci tamamladı.
  • 2

    Buzda tarihi başarı

    Lüksemburg'la karşı karşıya gelen milliler maçın ilk periyoduna hızlı başladı. İkinci periyoda 1-0 önde başlayan Türk Milli Takımı, Yusuf Halil, Caner Baykan ve Emrah Özmen'in attığı gollerle ikinci periyodu da 4-0 önde tamamladı.
  • 3

    Buzda tarihi başarı

    Üçüncü ve son periyodun ilk golü Lüksemburg Milli Takımı'ndan geldi. Ardından milli takım adına Serkan Gümüş, Batin Kösemen ve Yusuf Halil'in golleri geldi. Erkek Buz Hokeyi Milli Takımı, karşılaşmayı 8-1 galip bitirerek, 3. Klasman müsabakalarını birinci tamamladı.
  • 4

    Buzda tarihi başarı

    Maçın ardından buz üzerinde büyük bir mutluluk yaşayan milliler, salondaki taraftarları, ellerindeki Türk bayraklarıyla selamladı. Milliler daha sonra piste gelen federasyon yetkilileri ve protokoldekilerle mutluluklarını paylaştılar.
  • 5

    Buzda tarihi başarı

    Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, maçın ardından yaptığı açıklamada, ''Türkiye, bu hokeyinde tarihinde ilk kez altın madalya kazandı. Bu çocukların hepsini alnından öpüyoruz. Bunlar buzun aslanları. Sadece altın madalya almadık, aynı zamanda Türkiye tarihinde ilk kez bir üst tura çıktık'' dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız