Fatih Terim: Yeter ki imkansız olmasın

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ukrayna ile 2-2'lik beraberliği değerlendirdi ve "Keşke buradan galibiyetle ayrılsaydık. Şimdi İzlanda maçımız var: Gruptaki her takım birbirini her yerde yenebilir. Bizim umudumuz devam ediyor. Yeter ki imkansız olmasın, bir hedefimiz olsun" dedi.

Haberler Ntvspor 07.10.2016 - 01:12

  • 1
    Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ukrayna maçını değerlendirirken, "Başlangıcımız iyi olmadı, ama oyuncuları ne kadar olaylardan sıyırmaya, ayırmaya, korumaya da çalışsak da demek ki etkilendiler. Konya seyircisine teşekkür ediyorum. Bizi oyunda tuttular. Bizi kendimize getirdiler ve 2-2'yi bulduk, 3-2'yi de bulabilirdik. Verilen, verilmeyen penaltılar dediğimiz zaman git geli çok olan bir maç oldu. Esasında sistemde çok fazla değişiklik olmadı, modelde ufak değişiklik yaptık. Ama ilk yarıda böyle de kötü bir başlangıç beklemiyordum. Düşünüyorum düşünüyorum özellikle bir kaç oyuncumuzun bayağı etkilendiği görünüyor." dedi.
  • 2
    İlk yarıya kötü başlangıcın ardından değişiklik yapmaya düşündüğünü ancak bunu devre arasına bıraktığını kaydeden Terim, "Devre arası daha rahat bir değişiklik olur diye düşünmüştüm. Sonra 2 değişiklik yaptım. Devre olmadan bunu yapacaktım ama az bir süre kalmıştı sonra vazgeçtim. 2. yarı giren arkadaşlarımız bayağı iyi koştular. Memnunum. 2-0'dan 2-2'ye dönmek bizim için önemlidir. Rakibimiz (İzlanda'nın 3-2'lik galibiyetinden bahsederek) 2-1'ken son dakikada atmış bakalım orada oynayacağız. Sonucuna bakacağız." diye konuştu.
  • 3
    Hakan Çalhanoğlu'nun ilk yarıdaki kötü performansının hatırlatılması ve "O da bu karmadaşan etkilenmiş olabilir mi?" sorusu üzerine tecrübeli teknik adam, "Görünen o. Maalesef, biz uzuk tutmaya çalışıyoruz ama olmuyor demekki. Hakan, bizim etkin oyuncularımızdan bir tanesi. İlk 45 dakika kötü oynarsanız onu tölare edebilirsiniz. Ama böyle seviyde 2-0'dan 2-2'yi yakalamak önemli. Maç sonu bakıyoruz, rakipten de 50 kilometre aşağı koşmuşuz. Bu da ayrı bir konu. Oyuncularla konuşmadım sormadım ki; bunu oyuncularla konuşacağız ama maalesef etkilenmiş görünüyorlar." yanıtını verdi.
  • 4

    "FUTBOL DIŞI OLAYLAR MİLLİ TAKIMA YANSIMAMALI"

    Oyuncuların olaylardan etkilendiğini devre arasında iyice gördüklerini söyleyen Terim, "İlk yarının ardından içeride tekrar oyunun değişikliklerini yaparken, bir çoğunun yüzünde o ifadeyi görüyorsunuz. Oyuncularınızı tanıdığınız için üzülüyorsunuz ama oyun da devam ediyor. Gençler bazen bunu kaldıramıyorlar. Ama teşhisde yanılma imkanımız yok. 50 bine yakın seyirciyle çok moralli düşündüğünüz bir ortamda böyle bir şey oluyorsa muhakkak başka sebepler vardır. Bunlara yapılacak bir şey yok. Sadece aklı selime davet ediyoruz. Futbol dışı olayların Milli Takıma yansıtılmaması lazım. Bu devirde çok zor. Acımasızlığı biraz da onların hatırı için biraz sonraya bırakmalıyız." çağrısında bulundu.
  • 5

    "TAKIMIN İSYANI SEVİNDİRİCİ"

    Hırvatistan'ın Kosova'yı deplasmanda 6-0 yenmesi ve İzlanda'nın da son dakikalardaki 3-2'lik Finlandira galibiyetlerini değerlendiren Fatih Terim, "Açıkçası puanları 2-4 olarak sıraladık. Çok maç var ama çok şey değişir. İzlanda ile oynadıktan sonra iki önemli deplasmandan maçımızı bitirmiş olacağız. Bizim gruptaki her takım her yerde birbirlerini yenebilir. Neyin ne olacağı belli olmayan rakipler. Kaybetmemek önemli. Kazanamamak da bizim adımıza üzücü. Burada 4 yapsaydık bizim için değişik olurdu. Tek tesellimiz bazı gençlerimizin bizi mutlu etmesi. Takımımızın 2-0'dan sonraki bir isyanı ve başkaldırışı, geri dönüşü bizim için sevindirici. Gönül isterki bunu ilk dakikadan itibaren oynayalım ama olaya pozif baklakmak lazım. Savaşacaklar ve ortaya savaşan bir takım çıkacak." açıklamalarını yaptı.
  • 6

    "YETER Kİ İMKANSIZ OLMASIN"

    Euro 2016 Elemelerinde İzlanda ile oynanan ilk maçta rakibe 3-0 yenildiğimizin hatırlatılması üzerine ise Terim, "Kazanmayı hatırladığım kadar kaybetmeyi de hatırlarız. Bu tür kayıplar, hayatımız da az olduğu için unutmayız. Ama İzlanda bugün son Avrupa Şampiyonasının belki de en sükse yapan flaş takımı. Onların herhangi bir gerilimi yok. Kaybetseler de kazansalar da yok. Bunun bir spor olduğunun rahatlığıyla oynuyorlar. İyi top oynamadıkları zaman tacla gol atabilir. Hiç hücum etmeseler bir hücumla gol bulabiliyorlar. Fizikleri de buna müsait. Kolay bir maç olmayacak. Rakip, fizikli bir takım. Şimdi bakacağız göreceğiz. Hep ümit var diyoruz, bizim için olması gerek. Yeter ki imkansız olmasın, bir hedefimiz olsun." diye konuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız