Spor 2009 almanağı

SPOR 2009 ALMANAĞI

Haberler 31.12.2009 - 11:49

  • 1

    BARIŞ ELÇİSİ FUTBOL

    FIFA 2008 yılı Dünya Fair-Play Ödülü'nü, Ermenistan ile başkent Erivan'da dostane bir havada yapılan Dünya Kupası Eleme Grubu maçı nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'na layık gördü. Türkiye, futbolda bu onur verici ödülü ilk kez almış oldu.
  • 2

    AVUSTRALYA'DA NADAL VE SERENA GÜLDÜ

    Teniste sezonun ilk 'Grand Slam' mücadelesi olan 97. Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda şampiyonlukları, tek erkeklerde İspanyol Rafael Nadal, ilk, tek bayanlarda da ABD'li Serena Williams 4. kez kazandı.
  • 3

    EFES'TEN İLK KUPA

    Basketbolda 24. Erkekler Teknosa Türkiye Kupası'nın İzmir'deki finalinde Efes Pilsen, Erdemirspor'u 79-70 yenerek, 9. kez kupayı müzesine götürmeyi başardı.
  • 4

    DEGFA'DAN TARİHİ ALTIN

    İtalya'nın Torino kentindeki 30. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 3 bin metrede Alemitu Bekele Degfa, 8.46.50 ile Türkiye Rekoru kırarak şampiyon oldu. Degfa, böylece Türkiye'ye şampiyona tarihinde ilk altın madalyasını kazandırmış oldu.
  • 5

    FİLEDE BÜYÜK GURUR

    Voleybolda Erkekler GM Capital Avrupa Çalenç Kupası'nın İzmir'deki finalinde Arkasspor, Polonya'dan Jastrzebski Wegiel SA'yı 3-2 yenerek, Türkiye'ye Avrupa voleybol kupaları tarihinde erkeklerdeki ilk şampiyonluğu getirdi.
  • 6

    ASLAN KIZLAR!

    Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası'nda şampiyon olarak Türkiye'ye bayanlarda Avrupa kupası kazandıran ilk ekip unvanına erişti. Ayrıca tekerlekli sandalye basketbolda Galatasaray, Avrupa Şampiyonlar Kupası'nda 2. kez şampiyon olmayı başardı.
  • 7

    ÇİFTE KUPALI ŞAMPİYON

    Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş, 71 puanla 11. şampiyonluğunu elde ederken, siyah-beyazlılar, İzmir'deki Fortis Türkiye Kupası finalinde de ezeli rakibi Fenerbahçe'ye üstünlük sağlayarak, 6. kez kupayı müzesine götürdü ve sezonu 2 kupayla kazanma başarısını gösterdi.
  • 8

    BÜYÜK FİNAL BARCA'NIN

    Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğu, İtalya'nın başkenti Roma'daki finalde geçen yılın şampiyonu İngiltere'nin Manchester United takımını yenen İspanya'nın Barcelona takımı 3. kez kazandı.
  • 9

    KUPA TANIDIĞA GİTTİ!

    UEFA Kupası'nın İstanbul'daki finalinde, Almanya’nın Werder Bremen takımını uzatmada yenen Ukrayna'dan Shaktar Donetsk, ilk kez şampiyon oldu.
  • 10

    FEDERER SON HALKAYI DA TAMAMLADI

    Teniste sezonun 2. 'Grand Slam' mücadelesi olan 108. Fransa (Roland Garros) Açık Tenis Turnuvası'nda şampiyonlukları, tek erkeklerde İsviçreli Roger Federer, bayanlarda da Rus Svetlana Kuznetsova ilk kez kazandılar.
  • 11

    ŞAMPİYON LAKERS

    NBA 2008-2009 sezonunda, play-off final serisinde Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic'e 4-1 üstünlük sağlayan Los Angeles Lakers, 15. kez şampiyonluğa ulaştı. Cleveland Cavaliers'ın yıldız oyuncusu LeBron James de sezonun 'en değerli oyuncusu' (MVP) seçildi.
  • 12

    ŞAMPİYON EFES

    Beko Basketbol Ligi'nde 2008-2009 sezonu şampiyonluğunu Efes Pilsen, play-off final serisinde Fenerbahçe'ye 4-2 üstünlük sağlayarak 13. kez kazandı.
  • 13

    KUPA BREZİLYA'NIN

    Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki 8. FIFA Konfederasyon Kupası'nda şampiyonluğu, finalde ABD'yi 3-2 yenen Brezilya 3. kez kazanırken, evsahibi Güney Afrika Cumhuriyeti'ne uzatmada 3-2 üstünlük sağlayan İspanya da 3. oldu.
  • 14

    DERBİ MİRAMİS'İN!

    At yarışlarında İstanbul'daki 83. Gazi Kupası Koşusu'nu, Ahmet Kılıççıoğlu'nun 'Miramis' adlı atı, 2.30.33'lük derece ve jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazandı.
  • 15

    FEDERER TARİHE GEÇTİ

    Tenis sezonunun 3. ''Grand Slam'' mücadelesi olan 127. Wimbledon Tenis Turnuvası'nda şampiyonlukları, tek erkeklerde İsviçreli Roger Federer 6., tek bayanlarda da ABD'li Serena Williams, 3. kez kazandı. Roger Federer, kariyerinde 15. ''Grand Slam'' şampiyonluğunu elde ederek, tenis tarihinde en fazla ''Grand Slam'' turnuvası kazanan sporcu oldu.
  • 16

    YENİ PEHLİVAN!

    Edirne Sarayiçi'ndeki 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı, finalde son 2 yılın birincisi Recep Kara'yı yenen Mehmet Yeşilyeşil kazandı.
  • 17

    EN HIZLISI CONTADOR'DU

    96. Uluslararası Fransa Bisiklet Turu'nda Astana takımından İspanyol Alberto Contador, kariyerinde 2. kez zafere ulaşırken, ikinciliği Lüksemburg'dan Andy Schleck, üçüncülüğü de bu turu daha önce 7 kez kazanan ABD'li Lance Amstrong kazandı. Astana da 9. takım birinciliğine ulaştı.
  • 18

    REKOR HAVUZU

    İtalya'nın başkenti Roma'daki 13. Dünya Yüzme Şampiyonası'na rekorlar damgasını vurdu. Şampiyonada şu ana dek en yüksek rakamla 43 dünya rekoru kırılırken, Pekin 2008'in yıldızı ABD'li Michael Phelps, 5 altın ve 1 gümüş madalya kazandı, ayrıca 2'si takım halinde olmak üzere 4 de dünya rekoruna imza attı.
  • 19

    SÜPER KUPA FENER'İN

    Futbola yine bir derbiyle ‘merhaba’ dedik. İstanbul'daki 4. TFF Süper Kupa mücadelesinde Fenerbahçe, Brezilyalı yıldızı Alex de Souza'nın attığı 2 golle geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş'ı 2-0 yenerek, kupayı 2. kez müzesine götürdü.
  • 20

    MELİS'LE GÜLDÜK

    Almanya'nın başkenti Berlin'deki 12. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye, bayanlar uzun atlamada 3. olan Karin Melis Mey ile 1 bronz madalya kazanıp, 32. sırada kalırken, ABD, 10 altın, 6'şar da gümüş ve bronz madalyayla birinciliği, Jamaika, 7 altın, 4 gümüş ve 2 bronz madalyayla ikinciliği ve Kenya da 4 altın, 5 gümüş ve 2 bronz madalyayla üçüncülüğü aldı.
  • 21

    MUCİZE ADAM

    3 dünya rekorunun kırıldığı Atletizm Şampiyonası'nda, Jamaikalı ünlü sprinter Usain Bolt, 3 altın madalya kazanırken, 100 ve 200 metrede inanılmazı başararak, 2 dünya rekoru kırdı. Şampiyonanın en büyük hayal kırıklığı ise bayanlar sırıkla atlamanın kraliçesi Rus Yelena Isinbayeva’nın Berlin’de sıfır çekmesiydi.
  • 22

    BARCA KUPAYA DOYMAZ

    Avrupa Süper Kupası'nı, Monaco'daki maçta, UEFA Kupası sahibi Shaktar Donetsk'i uzatma dakikaları sonunda 1-0 yenen Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelona 3. kez kazandı.
  • 23

    GÜNEY AFRİKA HAYAL, İSTİFA GERÇEK!

    Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta yer alan A Milli Takım, gruptaki hayati maçta Bosna-Hersek ile 1-1 berabere kaldı. Sonrasında Bosna’nın deplasmanda Estonya’yı yenmesiyle Güney Afrika şansımızı kaybettik. Teknik direktör Fatih Terim de Belçika’ya yanildiğimiz maç sonra istifa ettiğini açıkladı.
  • 24

    SÜRPRİZ KAPANIŞ

    Teniste sezonun 4. ve son ''Grand Slam'' mücadelesi olan New York kentindeki 129. ABD Açık Tenis Turnuvası'nda şampiyonlukları, tek erkeklerde Arjantinli Juan Martin Del Potro ilk, tek bayanlarda da Belçikalı Kim Clijsters 2. kez kazandılar.
  • 25

    HEVESİMİZ KURSAĞIMIZDA KALDI

    Polonya'daki 36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda şampiyonluğu, finalde Sırbistan'ı 85-63 yenen İspanya ilk kez kazanırken, Yunanistan da Slovenya'yı 57-56 yenerek üçüncü oldu. Türkiye ise şampiyonaya iyi başlayıp ilk 5 maçını kazanmasına karşın, daha sonraki 3 maçını da yitirerek sekizincilikle yetindi.
  • 26

    MİNDERDE BÜYÜK BAŞARI

    Danimarka'nın Herning kentindeki 52. Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda Türkiye, 74 kiloda Selçuk Çebi ve 84 kiloda Nazmi Avluca ile 2 altın, 120 kiloda Rıza Kayaalp ile de 1 bronz madalya kazanarak, 44 puanla tarihinde 2. kez takım birinciliğine ulaştı.
  • 27

    LİG ARTIK 17 TAKIM

    Turkcell Süper Lig ekiplerinden Ankaraspor, Futbol Federasyonu kararıyla, bu kulüple Ankaragücü Kulübü yönetimi arasındaki organik bağlar ve 2 kulübün idari yapılanmalarındaki yönetmeliklere aykırılıklar nedeniyle alt lige düşürüldü.
  • 28

    EFES'TEN 3'TE 3

    Basketbolda sezonun ilk kupası sahibini buldu. 25. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı, Ankara'daki maçta Fenerbahçe Ülker'i uzatmada 81-74 yenen lig şampiyonu Efes Pilsen, 8. kez kazandı.
  • 29

    YENİLMEZ BAHRİ

    Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Dünya Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye, erkekler 87 kiloda Bahri Tanrıkulu ile 1 altın, ayrıca 3 de bronz madalya kazanarak, takım halinde erkeklerde 4., bayanlarda da 10. sırayı aldı. Şampiyonada Bahri Tanrıkulu, üst üste 3. dünya şampiyonluğuna ulaşmış oldu.
  • 30

    CITROEN'DEN DUBLE

    Dünya Ralli Şampiyonası'nda 2009 yılı şampiyonluğunu, Citroen ekibinden Fransız sürücü Sebastien Loeb, 93 puanla ve 6. kez kazanırken, markalar şampiyonluğu da 167 puanla Citroen'e gitti.
  • 31

    FORMULA'DA BRAWN RÜZGARI

    Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2009 yılı şampiyonluğunu, Brawn GP'nin İngiliz sürücüsü Jenson Button, 95 puanla ve ilk kez kazanırken, Red Bull Racing'den Alman Sebastian Vettel, 84 puanla ikinciliği ve Brawn GP'den Brezilyalı Rubens Barrichello da 77 puanla üçüncülüğü elde etti. Markalar şampiyonluğunu ise Brawn GP 172 puanla aldı.
  • 32

    SÜREYYA 'THE END'

    Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Avrupa Şampiyonu ve dünya ikincisi milli atlet Süreyya Ayhan'a, ömür boyu spordan men cezası verilmesini kararlaştırdı.
  • 33

    'DÜNYA'LARI KALDIRDI

    Güney Kore'nin Goyang City kentindeki Dünya Halter Şampiyonası'nda Türkiye, bayanlarda 1 altın, 4 gümüş, 3 bronz madalya ve 408 puanla takım halinde 3. oldu. 48 kilo silkmede Sibel Özkan Öz Güney Kore'den dünya şampiyonu unvanıyla ayrıldı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız