Tekke'nin transfer edilememe öyküsü...

İşte yıllardır yılan hikayesine dönen Tekke transferi...

Haberler 13.01.2010 - 11:55

  • 1

    Tekke'nin transfer edilememe öyküsü...

    Fatih Tekke, 2005-2006 sezonunun devre arası boyunca transfer haberleriyle gündemden inmedi. Fenerbahçe'nin golcü futbolcuyu kadrosuna katmak için uzun uğraşlar verdi ancak Karadeniz ekibi transfere onay vermedi. Fatih Tekke ile yaptığı görüşme sonrası açıklama yapan kulüp başkanı Nuri Albayrak, "Fatih'i yurt içinde bir takıma satmayacağız. Kendisi de Avrupa'ya gitmek isityor" diyerek iddilara son noktayı koydu.
  • 2

    Tekke'nin transfer edilememe öyküsü...

    Bordo-mavili yönetim dediğini yaptı ve golcü oyuncuyu Süper Lig ekiplerinden birine vermedi. Golcü futbolcu, 2006-2007 sezonu başında 7.4 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Rusya'nın Zenit takımı ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.
  • 3

    Tekke'nin transfer edilememe öyküsü...

    Dönemin kulüp başkanı Nuri Albayrak, "Benden beklediği ve istediği şartların oluştuğunu belirterek izin istedi. Kendisi gitmek istediği için satmak zorunda kaldık" şeklinde açıklama yaptı. Golcü futbolcunun yanıtı ise başkanı yalanlıyordu: "Kalmamı istemediler. Başkan, ben ayrılmaya can atıyormuşum gibi bir hava yaratmış. Beni göndermek için her şeyi yapan onlar. Trabzonspor'un böyle bir durumdan satışta zarar göreceğini düşünerek sustum. Kimse beni toplumun önüne atmasın."
  • 4

    Tekke'nin transfer edilememe öyküsü...

    Kötü bir sezon geçiren bordo-mavili takımın başkanı Albayrak, "Fatih'i içimiz sızlayarak verdik. Tekke bizim evladımız ve ona kapımız her zaman açık. Şartların oluşması halinde transfer gerçekleşebilir" sözleriyle, hem transfere yeşil ışık yaktı hem de bir anlamda taraftarı umutlandırdı.
  • 5

    Tekke'nin transfer edilememe öyküsü...

    Trabzonspor'un gol yollarındaki sıkıntısı bir türlü bitmezken, basın ve taraftarlardan de Fatih Tekke'nin transfer edilmesi yönünde ciddi baskılar geliyordu. 2007-2008 sezonunun devre arasında konuyla ilgili konuşan Başkan Sadri Şener, "Fatih, Rusya'da başarılı. Bonservisi yüksek bir oyuncu. Şu anda gündemimizde değil" demekle yetindi.
  • 6

    Tekke'nin transfer edilememe öyküsü...

    Trabzonspor, son iki sezonda Fatih ve Gökdeniz'in satılmasının ardından takımda yaşanan lider oyuncu sorununu bir türlü çözemedi. Bu arada Karadeniz ekibinin, gündeminde olmadığını açıkladığı Fatih Tekke, Zenit forması altında UEFA Kupası'nı kaldırarak dikkatleri üzerine çekti. Fenerbahçe ve Beşiktaş da golcü futbolcu için zaman zaman nabız yokladı.
  • 7

    Tekke'nin transfer edilememe öyküsü...

    Bu kez 2008-2009 sezonu devre arası... Trabzonspor, Fatih Tekke'nin transferi için çok uğraşır. Basının karşsıına geçen Sportif Direktörü Ünal Karaman ise kötü haberi verir. Fatih Tekke ile ortak bir dostlarının da bulunduğu bir ortamda bir araya geldiklerini kaydeden Karaman, "Zenit’i ikna edemedik, Şuan Fatih Tekke konusu kapandı" dedi.
  • 8

    Tekke'nin transfer edilememe öyküsü...

    2008-2009 sezonu sonunda bordo-mavili yönetimin transfer listesinin başında aynı isim yazıyordu: Fatih Tekke. Spor basınında günlerce "bitmek üzere", "bitti", "mutlu son" şeklinde başlıklar yer aldı. Ancak Trabzonspor'un transfer girişimleri bir süre sonra son buldu. Başkan Şener, "Futbolcunun Zenit'ten aldığı ücretle, kulübümüzün ekonomik dengeleri arasında yaşanan farklılık söz konusu transferi imkansız hâle getirdi. Fatih'le ilgili transfer çalışmalarını durdurduk" dedi.
  • 9

    Tekke'nin transfer edilememe öyküsü...

    2009-2010 sezonu başında söz konusu transfer bir kez daha gündeme gelse de görüşmeler yine olumsuz sonuçlandı. Fatih Tekke ile 1 ay boyunca görüştüklerini anlatan Şener, "Zenit Fatih'i kadro dışı bıraktı, ancak bize de vermek istemiyor. Son bir girişimde bulunduk. 'Ocak ayında görüşelim' dediler. Fatih'te bir sıkıntı yoktu" ifadelerini kullandı.
  • 10

    Tekke'nin transfer edilememe öyküsü...

    Aralık 2009'da Sadri Şener'den, teknik direktör Şenol Güneş ve taraftarların yolunu gözlediği Fatih Tekke konusunda umut veren açıklamalar geldi: Yöneticimiz Mahmut bey, Fatih Tekke ile konuştu. Parada sorun yok. Fatih’in askerlikle ilgili bir sıkıntısı var. Fatih Tekke 'Ben geliyorum, uzun dönem askerlik yaparım' derse, transfer biter. Fatih için Zenit ile anlaşırız, ona sorun gözüyle bakmıyorum."
  • 11

    Tekke'nin transfer edilememe öyküsü...

    Trabzonspor Yönetimi bonservis bedelinde indirim beklerken, Zenit'in istediği rakam Karadeniz ekibine yüksek geldi. Trabzonspor Sportif Direktörü Ünal Karaman, "6 aylık dönem için kulübünün istediği 2 milyon euroluk bir bonservis bedeli var. Bu rakamı düşürmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
  • 12

    Tekke'nin transfer edilememe öyküsü...

    Fatih Tekke, Zenit'te mutlu olmadığını ve ayrılmak istediğini dile getiriyor. Rus ekibiyle olan sözleşmesi de Ağustos 2010'da bitecek. Golcü futbolcunun transferinin, şimdi olmazsa sezon sonunda gerçekleşmesi bekleniyordu. Ancak Trabzonspor Yönetimi, rotayı bir anda Güney Amerika'ya çevirdi. Başkan Şener, Atletico Junior'da oynayan golcü oyuncu Gutierrez için Kolombiya'ya gitti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız