Kasımpaşalı futbolcu Awer Mabil'in ilham verici yaşamı

Savaştan kaçan ailesinin Kenya'da yerleştiği mülteci kampında doğan ve 10 yaşına kadar burada yaşayan Mabil, daha sonra göç ettiği Avustralya'da milli takıma kadar yükselme başarısı gösterdi. Mabil "Paylaşmayı öğrendiğimizde her şeyin daha iyi olacağını düşünüyorum. Dünya hepimiz için yeterli" dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 25.02.2022 - 13:30 Son Güncelleme : 25.02.2022 - 13:31

  • 1
    Ailesinin savaş nedeniyle Güney Sudan'ı terk ederek Kenya'da yerleştiği Birleşmiş Milletler kontrolündeki Kakuma Mülteci Kampı'nda 1995 yılında dünyaya gelen Mabil, çocukluk döneminin büyük bölümünü burada geçirdi.
  • 2
    Babasını savaşta kaybeden Awer Mabil, 10 yaşına gelene kadar annesi ve iki kardeşiyle kampta zor şartlarda yaşam mücadelesi verdi. Daha sonra amcasının bulunduğu Avustralya'ya özel vizeyle göç eden Mabil ve ailesinin yaşamı, şu an 26 yaşında olan oyuncunun futboldaki başarılı performansıyla değişti.
  • 3
    Mülteci kampında arkadaşlarıyla çıplak ayakla oynadığı futbola olan aşkı Avustralya'da da devam eden Mabil, bu ülkede yeteneğini göstererek milli takıma kadar yükseldi. Avustralya'da birkaç takımda oynadıktan sonra Avrupa'nın yolunu tutan Mabil, bu kıtada Midtjylland, Esbjerg ve Paços de Ferreira'nın formalarını giydi.
  • 4

    Süper Lig'in devre arasında Kasımpaşa, hücuma yönelik oynayan Avustralyalı futbolcuyu kiralık olarak renklerine dahil etti.

    Mabil bu sezon Kasımpaşa formasıyla çıktığı 2 maçta 1 gol atma başarısı gösterdi ve 48 dakika sahada kaldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız