CES 2016'nın hayatımızı değiştirmeye aday cihazları

Bugün Las Vegas'ta kapılarını teknoloji meraklılarına açacak olan en büyük teknoloji fuarlarından biri Tüketici Elektriği Fuarı (CES 2016) yüzlerce yeni ürüne ev sahipliği yapacak. Otomobilden, akıllı aletlere kadar geniş bir yelpazesi bulunan fuardın günlük hayata dokunacak, dikkat çeken ürünlerini sizler için derledik.

Haberler ntv.com.tr 06.01.2016 - 12:17 Son Güncelleme : 06.01.2016 - 12:25

  • 1

    Dün Las Vegas'ta kapılarını teknoloji meraklılarına açan en büyük teknoloji fuarlarından biri Tüketici Elektriği Fuarı (CES 2016) yüzlerce yeni ürüne ev sahipliği yapıyor. Otomobilden, akıllı aletlere kadar geniş bir yelpazesi bulunan fuarın günlük hayata dokunacak, dikkat çeken ürünlerini sizler için derledik. 

  • 2
    Oyun severlerin gözdesi oyun laptop'ları artık gözünüzün içine bakacak! Son birkaç yıldır gözleri takip eden sensörler üzerinde çalışan Tobii ve MSI,  kullanıcının göz hareketleri ile komutlar vermesine imkan sağlayan bir PC geliştirdi.
  • 3
    Peki bu teknoloji bilgisayar oyunu oynama alışkanlıklarımızı nasıl değiştirecek?

    Önceden belirtmekte fayda var, henüz çok yeni olan bu teknoloji konvansiyonel yöntemleri çöpe atmamıza şimdilik yol açmayacak. Ancak, örnek vermek gerekirse kullanıcı ekranın her hangi bir noktasına kullandığı silahla o bölgeyi hedef alabilecek.
  • 4
    Tobii, bu teknolojinin sektörde yer alması için oyun geliştiricisi Ubisoft ile beraber çalışacak. Ubisoft'tan yapılan açıklamaya göre, söz konusu teknoloji bu yıl içinde piyasaya sürülecek Tom Clancy's The Division'da yer alacak.
  • 5
    Kullanışlı teknolojik cihazlar arasında dikkat çeken bir başka ürün ise Cast. Oldukça basit bir çalışma prensibi olan Cast, Netflix veya HBO Go gibi internet üzerinden hizmet veren ücretli medya sağlayıcılarındaki içeriği maksimum 5 arkadaşınızla paylaşmanıza imkan sağlıyor. Başka bir deyişle aynı evde buluşamayan arkadaş grupları artık farklı mekanlarda aynı film veya diziyi izleyebilecek.
  • 6
    Parrot'ın drone (İnsansız Hava Aracı) modelleri son yıllarda katıldığı fuarlarda oldukça ilgi ile karşılanmıştı. Görünen o ki bu durum şirketin yeni modeli Parrot Disco için de geçerli olacak.
  • 7
    Piyasadaki onlarca muadilinin aksine farklı bir tasarıma sahip olan Parrot Disco, sabit kanat yapısı sayesinde saatte 80 km hıza ulaşabiliyor.
  • 8
    1 saatlik süre içinde tamamen şarj edilebilen bir bataryaya sahip olan araç, 45 dakikalık uçuş süresi sunuluyor.
  • 9
    Yabancı dil öğrenmekte zorlananlardansanız Ili bu sorununuzu çözebilir. Ön tanıtımı gerçekleştirilen cihaz dünyanın ilk giyilebilir çeviri cihazı olarak dikkat çekiyor. Şu anda kısıtlı sayıda dillerden çeviri yapabilen cihazın uzun vadede repertuarının gelişmesi bekleniyor.
  • 10

    Fuarın dikkat çekici konuklarından biri de Volkswagen’ın elektrikli minivan konsepti BUDD-e oldu. Konsept olarak tasarlanan ve henüz seri üretimine başlanmayan aracın 101kWh’lık bataryası zemininde yer alıyor. BUDD-e’nin elektrikli iki motorunun her biri tüm tekerleklere güç iletiyor.  

    VOLKSWAGEN’DEN ELEKTRİKLİ MİNİVAN

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız