Google'da bu hafta neleri aradık? (3-10 Ekim 2016)

03-10 Ekim 2016'da Google'da neler arandı?

Haberler 11.10.2016 - 13:03

  • 1

    ÖSYM-KPSS

    16 Ekim 2016 tarihinde yapılacak olan ön lisans düzeyinde Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) girecek adaylar için sınava giriş yerleri ÖSYM’nin resmi sitesinde açıklandı.
  • 2

    YENİBOSNA PATLAMA

    İstanbul Yenibosna'da 75. Yıl Polis Merkezi Amirliği yakınlarında patlama oldu, saldırıda 10 kişi yaralandı. İstanbul Yenibosna'daki terör saldırısını düzenlediği iddiasıyla aranan PKK'lı terörist, sahte kimlikle kaçmaya çalışırken Aksaray ilinde yakalandı.
  • 3

    ALEYNA TİLKİ

    Aleyna Tilki, ilk kez bir ses yarışmasında boy gösterip dikkat çekti. Henüz yaşı 16 olan Tilki, Emrah Karaduman’la birlikte çıkardığı ilk şarkısı ‘Cevapsız Çınlama’ ile müzik listelerinde bir numaraya yerleşti. Şarkısının klibi Youtube'da 66 milyon izlendi.
  • 4

    HAKKARİ ŞEMDİNLİ

    Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Başbakan Binali Yıldırım saldırıda 10 askerin şehit olduğunu ve 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı. Hakkari Valiliği daha sonra resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada olayda 5 sivilin hayatını kaybettiğini belirtti.
  • 5

    AÇIĞA ALINAN POLİSLER

    Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen 2 bin 523’ü amir sınıfı olmak üzere toplamda 12 bin 801 personel görevden uzaklaştırılmıştır" denildi. Açığa alınan polislerin kim olduğu Google’da en çok arananlar arasında oldu.
  • 6

    GİTHUB, DROPBOX, GOOGLE DRİVE, ONEDRİVE

    Dünyanın en yaygın üç bulut depolama servisi olan Google Drive, Dropbox ve OneDrive ile yazılımcıların en büyük paylaşım ağı GitHub ve internet arşivi archive.org'a erişim engellendi.
  • 7

    NAGİHAN KARADERE

    Survivor yarışmasıyla tanınan Nagihan Karadere eşi Uğur Karadere'nin sosyal medyada çıplak fotoğraflarının çıkmasıyla birlikte aldatılma iddialarıyla gündeme geldi.
  • 8

    ERHAN AFYONCU

    Prof. Dr. Erhan Afyoncu, yeni kurulan Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atandı.
  • 9

    RÜZGAR ÇETİN

    Rüzgar Çetin bir polis memurunun şehit olduğu diğerinin ağır yaralandığı olayda “bilinçli taksir” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme içeride kaldığı süreyi göz önüne alarak Çetin'in tahliyesine karar verdi.
  • 10

    İLK ATAMA-SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK

    Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tercihleri 07 Ekim 2016 tarihine kadar alınan sözleşmeli öğretmen olmak isteyen adayların ilk atama sonuçları açıklandı. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı, 18 bin 506 sözleşmeli öğretmenin atamasını yaptı.
  • 11

    ÖMER HALİSDEMİR

    15 Temmuz'da darbeci generali öldürerek gecenin kaderini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in 2013'te katıldığı bir tatbikata ait fotoğraflar ortaya çıkmasıyla Halisdemir en çok arananlar arasına girdi.

    Ardından Ömer Halisdemir’in ailesine dava açıldığı iddiaları gündeme gelirken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Ömer Halisdemir'in mirasçıları eşi ve çocukları aleyhine açılmış bir tazminat davası yoktur. Sosyal medyada yer alan haberler asılsızdır” açıklamasında bulundu.
  • 12

    DELİBAL

    Başrollerine Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu’nun oynadığı Delibal filmi TV’de ilk kez Star Tv ekranlarında yayınlandı. Delibal sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi.
  • 13

    NECLA NAZIR

    Ferdi Tayfur ve Necla Nazır’ın  kızı Tuğçe Tayfur anne oldu. İlişkilerini olaylı bir şekilde bitiren Necla Nazır ile Ferdi Tayfur yıllar sonra torunları için bir araya geldi.
  • 14

    AŞURE NASIL YAPILIR, AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN 2016

    Başlayan Muharrem Ayı ile birlikte Aşure gününün hangi güne denk geldiği ve aşure tarifi en çok merak edilenler arasına girerek Google’da arandı.
  • 15

    LİNDSAY LOHAN

    Amerikalı oyuncu Lindsay Lohan, Gaziantep’in Nizip ilçesindeki Suriyeli sığınmacıların kaldığı konteyner kenti ziyaret etti. Lohan, Türkiye ziyaretinde sırasında tekne kazası geçirdi. Demir atmaya çalışırken Lindsay Lohan'ın halata takılan yüzük parmağı koptu.

    30 yaşındaki oyuncu kanlar içinde hastaneye kaldırılırken arkadaşları Lohan'ın kopan parmağını buldu ve ameliyata yetiştirdi. Yapılan cerrahi operasyonla Lohan'ın kopan parmağı dikildi.
  • 16

    HAKAN MERİÇLİLER

    Ali Erkazan'ın sete gelen sevgilisinin, Hakan Meriçliler tarafından taciz edildiğini iddia etmesinden sonra Meriçliler en çok arananlar arasında oldu.
  • 17

    AVRASYA TÜNELİ

    17- 20 Aralık’ta açılacak olan Avrasya Tüneli'nde asfalt çalışması tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendi kullandığı makam otomobiliyle tünelden ilk geçişi gerçekleştirdi. Erdoğan'a geçişte Başbakan Yıldırım ve Ulaştırma Bakanı Arslan da eşlik etti.
  • 18

    HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ

    4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü Google’da en çok arananlar arasında oldu. 1 Ağustos’ta hayatını kaybeden oturuşuyla ünlü olan Kadıköy’ün kedisi Tombili’nin heykeli açıldı.
  • 19

    EMRE MATRAŞ

    Türkiye’nin zengin işadamlarından Olan Emre Matraş’ın servetini kaybettiği ve tüm günlerini park köşelerinde geçirdiği iddiası en çok arananlar arasında oldu.
  • 20

    KİM KARDASHİAN

    Amerikan reality şov yıldızı Kim Kardashian Fransa'nın başkenti Paris'te kaldığı lüks apartmanda soyuldu. Polis kıyafetleri giyen soyguncular ünlü yıldızın 11 milyon dolar değerindeki mücevherlerini alarak kayıplara karıştı. Polis merkezine getirilerek ifadesi alınan Kim Kardashian'ın soygunda fiziksel zarar görmedi.
  • 21

    CEM ARSLAN

    Gümüşsuyu'nda program çıkışı bir kadının bıçaklı saldırısına uğrayan Best FM'in programcılarından Cem Arslan sırtından hafif yaralandı. Hastaneye götürülen Cem Arslan'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.
  • 22

    ATHENA

    Athena’nın klibinde LGBTİ bireylerin yaşadıklarını anlatan yeni şarkısı "Ses Etme" en çok arananlar arasında oldu.
  • 23

    CS GO DÜNYA ŞAMPİYONASI

    Türkiye Counter Strike GO milli takımı, Arjantin'i mağlup ederek 2016 Dünya Şampiyonu oldu.
  • 24

    HSYK

    HSYK Genel Kurulu, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 66 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti.
  • 25

    UĞUR KOŞAR

    ‘Allah De Ötesini Bırak’, “Bana Allah Yeter”, “Allah’a Koşun”, “Rabb’in İçin Sabret” kitaplarıyla son yılların en popüler yazarlarından olan Uğur Koşar’ın eşi Gülsen Koşar, yazarın kendisini aldattığı iddiasıyla boşanma davası açtı.
  • 26

    SİNAN ÇETİN

    Oğlu Rüzgar Çetin’in bir polis memurunun şehit olduğu diğerinin ağır yaralandığı olay sonrasında tahliye olmasıyla Sinan Çetin de en çok arananlar arsında oldu.
  • 27

    6 EKİM 2016 TATİL Mİ?

    İstanbul’un Kurtuluş tarihi olan 6 Ekim tarihinde okulların tatil olup olmayacağı en çok merak edilenler arasındaydı.
  • 28

    HAİTİ, MATTHEW KASIRGASI

    Matthew Kasırgası, ABD'de 16 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Haiti, Jamaika, Küba, Dominik Cumhuriyeti ve Bahamalar'ı etkileyen kasırga büyük bir çoğunluğu Haiti'de olmak üzere 900'den fazla kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız