Güneş'i hiç böyle görmediniz

Güneş'i hiç böyle görmediniz

Haberler 01.11.2010 - 18:02

  • 1

    Güneş'i hiç böyle görmediniz

    Alan Friedman evindeki teleskobu kullanarak Güneş'in inanılmaz fotoğraflarını çekti. Hidrojenin ışığı olarak tanımlanan H-alfa ışık dalga boyunu yakalayan bir filtre kullanan amatör astronomun fotoğrafları çoktan NASA'nın sitesini süslemeye başladı. Fotoğraflar Güneş'in en üst tabakası olan korona ile fotosfer tabakalarının arasındaki kromosfer tabakasındaki ışığı yansıtıyor. Bu resimde Güneş'in yüzeyindeki tümsekler görülüyor.
  • 2

    Güneş'i hiç böyle görmediniz

    Fotoğraflar bir ateş denizine andırıyor ancak bu bir yanılsama. Friedman, kromosferdeki ışığı yakalamak için, bir H-alfa filtresiyle diğer tüm dalga boylarındaki ışığı engelleyerek, makineye sadece H-alfa ışığının düşmesini sağladı. Fotoğraflardaki karanlık alanların güneş lekeleri ve güneşin etrafına yayılmış görülen kütlenin de güneşi çevreleyen gazların görünür kısmı olduğu belirtiliyor.
  • 3

    Güneş'i hiç böyle görmediniz

    Güneş yüzeyindeki lekeler ve iplikçiğe benzer çıkıntılar...
  • 4

    Güneş'i hiç böyle görmediniz

    Alan Friedman'ın fotoğrafları çektiği teleskobu...
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız