Silikon Vadisi'nde kim kimdir? (Game of Thrones analizi)

Son dönemin en popüler yapımlarından birisi olan Game of Thrones (Taht Oyunları) için final heyecanı sürüyor. Silikon Vadisi ile Game of Thrones arasındaki benzerlikleri bulan Mashable, teknolojinin ünlü simalarının dizide hangi karaktere benzediği sorusunun cevabını verdi

Haberler ntv.com.tr 07.05.2019 - 14:32

  • 1

    Night King: Mark Zuckerberg

    Facebook, Instagram ve WhatsApp'ı bünyesinde bulunduran Zuckerberg, tıpkı Night King gibi etkisini sürekli artırmak için yoğun mesai harcıyor. 

    Ayrıca Oxford Üniversitesi araştırmacılarına göre, 50 yıl içerisinde ölmüş Facebook kullanıcılarının sayısı, yaşayanlardan çok daha fazla olabilir. 

  • 2

    Ned Stark: Bill Gates

    Microsoft'un kurucusu Gates özellikle son yıllarda yardım sever kişiliği ile gündemde. Dünyanın en zengin ikinci insanı olan Gates, servetinin hatırı sayılır kısmını hayır işlerine ayırmış durumda. 

    Dizinin ilk sezonunda izleyiciye veda eden Ned Stark ise Jon Snow'u kurtarmak için adını lekelemeyi göze almıştı. 

  • 3

    Cersei Lannister: Jeff Bezos

    Online alışveriş devi Amazon'un sahibi olan ve son yıllarda üst üste dünyanın en zengin insanı seçilen Jeff Bezos, tıpkı Cercei Lannister gibi büyük bir güce ve servete sahip.
  • 4

    Bran Stark: jack Dorsey

    Bran Westeros'ta kimsenin sahip olamadığı bilgilere sahip ancak yine de White Walker'ların  duvarı geçmesine engel olmadı. 

    Twitter'ın CEO'su Dorsey ise Twitter gibi bir platformun ayrılıkçı ve ırkçı odakların sesini duyurduğu bir site olmasını engelleyebilmiş değil. 

  • 5

    Daenerys Targaryen: Dara Khosrowshahi

    Dara Khosrowshahi, Uber'i kurtarmak için sahneye çıkmıştı.

    Ejderhaların annesi Daenerys Targaryen ise savaşma nedenini köleliği ve adaletsizliği bitirmek olarak açıklamıştı. 

  • 6

    Jon Snow: Susan Wojcicki

    YouTube'un CEO'su Susan Wojcicki tıpkı Jon  Snow gibi büyük bir etkinliğe sahip ancak söz konusu problemler olunca CEO ile Jon Snow aynı kaderi paylaşıyor.
  • 7

    Robb Stark: Steve Jobs

    Apple'ı Apple yapan adam olan Steve Jobs  teknoloji ile hayatımızı en çok değiştiren kişilerin başında geliyor. Onun hayalini kurduğu  inovasyonlar bugün hayatlarımızın bir parçası.  

    Robb Stark ise Jon Snow henüz sahneye çıkmadan daha adil bir düzen için isyan bayrağını açmış ve ihanete uğramasına kadar pek çok zafer kazanmıştı. 

  • 8

    Sansa Stark: Tim Cook

    Apple'ın CEO'su Tim Cook tıpkı Sansa Stark gibi uzun vadeli planları ile tanınıyor.
  • 9

    Tyrion Lannister: Sheryl Sandberg

    Söz konusu Facebook olunca akla ile olarak Zuckerberg geliyor.

    Ancak Sheryl Sandberg tıpkı Tyrion gibi perdenin arkasında olsa da büyük bir etkiye sahip.  

  • 10

    Jaime Lannister: Sundar Pichai

    Google'ın CEO'su hem tüm eleştirilere rağmen Çin'in isteklerine boyun eğiyor hem de kişisel gizlilikleri korumak için adım atmaya hazırlanıyor. Dizide Pichai gibi hem iyi hem kötü adımlar atan karakter ise Jaime Lannister
  • 11

    Bronn: Evan Spiegel

    Snapchat'in sahibi Evan Spiegel, şirketini Facebook'a satmamak için uzun bir süre mücadele etti ve sonunda sosyal medya devine satılmasa bile pek çok özelliği kopyalandığı için güç kaybına uğradı.

    Dizideki Bronn karakteri de kendisinden güçlü kişilerin güdümüne girmek zorunda kaldı.

  • 12

    Tormund: Elon Musk

    Wildlings'lerin lideri Tormund ile Elon Musk'ın ortak özelliği ikisi de haklarını savunmak için sonuna kadar mücadele etmekten kaçınmıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız