573 yıllık caminin kurşun levhasını çalıp, 700 liraya sattılar

Bursa’da 573 yıllık Meydancık Camisi’nin kubbesindeki kurşun levhayı çalan 2 şüpheli ile 700 TL’ye satın alan hurdacı gözaltına alındı. 2 şüpheli adliyeye sevk edilirken, kurşun levha da muhafaza altına alındı.

Haberler DHA 23.01.2024 - 13:26

  • 1

    Bursa’da 573 yıllık caminin kurşun levhası çalındı.

    Olay, 21 Ocak’ta saat 05.00 sıralarında Yıldırım ilçesine bağlı Meydancık Mahallesi’nde meydana geldi.
  • 2

    Osmanlı İmparatorluğu’nun 7’nci padişahı Fatih Sultan Mehmed döneminde Kazazoğlu Sole Mehmet Paşa tarafından yaptırılan, 573 yıllık Meydancık Camisi’ne gelen 2 kişi, tırmandıkları kubbeden kurşun levha çalarak kaçtı.

    Caminin kubbesindeki kurşunların zarar gördüğünü fark eden mahalleli, durumu polis ekiplerine bildirdi.
  • 3

    İncelemede, caminin kubbesindeki 1 adet kurşun tabakanın yerinde olmadığı, 3 tabakanın da zarar gördüğü belirlendi.

    Polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
  • 4

    KURŞUN LEVHA HURDACIDA BULUNDU

    1583-1913 tarihi arasında 7 kez onarım gören Meydancık Camisi’nin çevresinde bulunan çok sayıda güvenlik kamerasını saniye saniye izleyen ekipler, şüphelilerin kaçış güzergahını belirledi.

    Şüphelilerin kurşun levhayı Gaziakdemir Mahallesi 4’üncü Güney Sokak’taki hurdacıya sattığını belirleyen ekipler, harekete geçti.

  • 5

    Hurdacıya düzenlenen baskında kurşun levha bulunurken, iş yeri sahibi İ.A. gözaltına alındı.

    Şüpheli İ.A. emniyetteki ifadesinde; kurşun levhayı 700 TL’ye satın aldığını itiraf ederken, şüphelileri tanımadığını belirtti.

    Polis merkezine götürülen kurşun levha da muhafaza altına alındı.
  • 6

    MARKETE GİRİNCE KİMLİKLERİ ORTAYA ÇIKTI

    Şüphelilerin Hocahasan Mahallesi’ndeki bir marketten sigara aldığını belirleyen ekipler, kimliklerini tespit ettikleri Ç.F. ile Y.K. isimli şüphelilerin Osmangazi ilçesi Demirkapı Mahallesi’nde yaşadığını belirledi.

    Evlerine düzenlenen baskınla yakalanan şüpheliler, gözaltına alındı. Hurdacı İ.A. emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken; C.F. ile Y.K. adliyeye sevk edildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız