81 ilde corona virüs denetimi yapıldı

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği genelge kapsamında Türkiye genelinde, il ve ilçelerde corona virüs denetimi gerçekleştirildi. Genelgede, corona virüs salgınıyla mücadele içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması ve vali/kaymakamlar koordinasyonunda sürdürülen denetim faaliyetlerinin, salgınla mücadelede başarı açısından büyük önem taşıdığına vurgu yapıldı. 

Haberler İHA, Anadolu Ajansı, DHA 16.10.2020 - 14:29 Son Güncelleme : 16.10.2020 - 14:32

  • 1
    İstanbul, Şişli’de corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında ilçe genelinde kaymakam, emniyet müdürü, sağlık ve zabıta ekiplerinin katılımıyla restoran, kafeterya ve toplu taşıma araçlarında denetim gerçekleştirildi.
  • 2
    Denetime Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel, İlçe Emniyet Müdürü Özay Kayhan, İlçe Sağlık Müdürü İbrahim İlker Kalkavan, polis ve zabıta ekipleri katıldı.
  • 3
    Denetimlerde kaymakam Türkel ve beraberindekiler Halaskargazi Caddesi üzerindeki restoran ve kafeteryaları denetledi. İş yeri sahiplerine kurallara uyulmasını yönünde uyarılarda bulunan Türkel, maske takılmasına özen gösterilmesini söyledi. Vatandaşlara da uyarılarını yineleyen Türkel, toplu taşımla araçlarındaki yolculara da sosyal mesafeye korumalarını belirtti.
  • 4
    Denetimlerde bir kafeteryada kaymakam Türkel, uyarmak için gittiği müşterilerin yanında genç bir kızın maskesini takmaması üzerine, “Maske kullanmayan biri var, uyaralım” dedi. Bunun üzerine genç kız da, “Hayır şimdi yemek yiyeceğim şimdi onu bekliyorum” diye yanıt vermesi gülüşmelere neden oldu.
  • 5

    "NORMAL GÜNLERE DÖNMEK İÇİN GAYRET SARF EDİYORUZ"

    Denetimler hakkında açıklamalarda bulunan Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel, “Bildiğiniz gibi her hafta özellikle kafeterya, restoran, hamam, bahçe, toplu taşımlara yani hayatın olduğu her alanda denetim yapıyoruz. Şişli ilçemiz olarak büyük bir ekibimiz var. Bu ekibimizle denetimleri gerçekleştiriyoruz. Denetimler zaten her gün yapılıyor, haftanın 1 günü de özel önem veriyorum. Personellerimizle hep birlikte bu denetimleri yapıyoruz. Vatandaşımızın özellikle, maske ve sosyal mesafe kurallarına uymalarını rica ediyoruz. En kısa sürede virüsü ülkemizden bertaraf ederiz, normal günlere dönmek için gayret sarf ediyoruz. Amacımız rehberlik ve yol göstermektir, herhangi bir idari yaptırım uygulamak değildir. Kademeli olarak önce uyarıyoruz çok istisnai durumlarda idari yaptırım uyguluyoruz. Kurallara genellikle uyuluyor ama son zamanlarda kabul etmek gerekir ki sayılarımız biraz daha arttı. Daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlılığını artırmak için özellikle mesafeye çok dikkat etmeleri gerekiyor. Maske virüs yaygınlığını önlemek için çok önemlidir” dedi.
  • 6

    İstanbul'da kent genelinde okul taşıtları ile servis araçlarına yönelik de denetim yapıldı.

  • 7

    Sabah saatlerinde belirlenen noktalara konuşlanan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, okul taşıtlarını ve servis araçlarını durdurdu.

  • 8

    Sürücülerin belgelerini kontrol eden ekipler, okul taşıtındaki öğrencilere ve servis araçlarındaki yolculara sosyal mesafe kurallarına uymaları yönünde hatırlatmalarda bulundu.

    Ekipler, ayrıca maske kullanımına özen gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti.

  • 9
    Ankara Pursaklar'da da  İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi kapsamında corona virüs denetimi gerçekleştirildi.
  • 10
    Denetime, Pursaklar Kaymakamı Mehmet Yıldız ve Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ile zabıta ekipleri katıldı. Denetim kapsamında, ilçede bulunan lokantalar, kuaförler ve kırtasiyeler denetlendi, vatandaşlar maske konusunda uyarıldı. Ayrıca otobüs ve dolmuşlar da denetime tabi tutuldu. Kurallara uymayanlar uyarıldı. Pursaklar belediyesi temizlik ekipleri de cadde ve sokakları dezenfekte etti.
  • 11
    Pursaklar Kaymakamı Mehmet Yıldız, 200 personelle beraber bugün sahada denetimlerde bulunduklarını söyleyerek, "İlçemizin her noktasında denetim faaliyetlerini sürdürüyoruz. Pursaklar'da kaymakamlık ve belediye olarak 24 saat esasına göre pandemiyle mücadelemiz devam ediyor" dedi.
  • 12
    Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ise, 8 aydır pandemiyle mücadele konusunda çok titiz davrandıklarını söyleyerek, "İçişleri Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda çalışmalara devam ediyoruz. Ankara’da vaka sayılarının düşmüş olması bizi rehavete sürüklemedi. Corona virüsten kurtulana kadar işi sıkı tutmak zorundayız ve bu bilinçle hareket ediyoruz. Her hafta yaptığımız mahalle denetimlerinden birini gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
  • 13
  • 14
    Antalya Valisi Ersin Yazıcı, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Işıklar Caddesi’nde corona virüse yönelik alınan tedbirlere uyulup uyulmadığını denetledi.
  • 15
    Vali Yazıcı’ya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan da eşlik etti. Heyet, cadde üzerinde bulunan mağaza ve dükkanları gezerek denetimlerini sürdürdü. Esnafa kolaylıklar dileyen Yazıcı, önlemlere uyulup uyulmadığını sordu.
  • 16
    Denetim sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Yazıcı, tüm illerde denetim yapıldığını belirterek, her hafta rutin olarak Antalya’da denetime çıktıklarını söyledi. Tüm ekiplerin Covid-19 vakalarının kontrol altına alınabilmesi ve azaltılabilmesi için çalıştığını ifade eden Yazıcı, “Şükürler olsun ki Antalya da Eylül ayındaki yükselişten sonra tekrar düşüşe geçtik. İnşallah kötü durumdan, bu Covid’den tüm dünya ve ülkemiz yakın zamanda kurtulur. Aşı ile ilgili çalışmaları takip ediyoruz. İnşallah en yakın sürede aşı ve ilaç bulunup bu virüsten hep birlikte kurtuluruz” dedi.
  • 17

    "CEZA UYGULADIKLARIMIZIN TAHSİLATLARI YAPILACAK"

    Kurallara uymayan vatandaşlara uygulanan cezalarla ilgili de konuşan Vali Yazıcı, “İhlallerle ilgili cezalar uygulanıyor. Dün Vergi Dairesindeydim. Müdürlüklerimiz tahsilatla ilgili özel olarak Ankara’dan talimatlandırıldı. Cezaya maruz kalanların tahsilatları yapılacak. Ceza uyguladıklarımızın tahsilatlarına başlanıyor. Kurallara uymamak, kurallara uyan insanları ve bizi üzüyor. Biz kimseye ceza kesmek istemiyoruz ama kesilen cezalar tahsil edilecek. Mart ayından bu yana 15 milyon TL'ye yakın ceza uygulandı” dedi.
  • 18
    Hakkari'de Vali İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Mustafa Emre Kılıç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek ve beraberindeki kurum müdürleri, kent merkezinde maske, sosyal mesafe denetiminde bulundular.
  • 19
    Denetim öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Vali Akbıyık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatları ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda ilgili tüm kurum ve diğer görevlilerle alanda olduklarını söyledi.
  • 20
    Vali Akbıyık, “Maske, mesafe ve temizlik denetimlerini yapmaya devam ediyoruz. İş yerleri, toplu taşıma araçları, kafeler, restoranlar, kahvehaneler ve caddeleri denetleyeceğiz. Kentimizde korona virüsü en aza indirip bitirmeyi ve vatandaşlarımızın daha sağlıklı yaşamalarını sağlamak için çalışmalarımız sürüyor. Hepimiz sağlık için alanlardayız" dedi.
  • 21

    Corona virüs denetimleri kapsamında Mersin'de de Vali Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Albay Necip Çarıkcıoğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek ile il protokolü denetime çıktı.

  • 22
    Denetimler kapsamında kentin en işlek caddelerinde denetim yapan Vali Su ve beraberindekiler, vatandaşları virüsten korumak için bilgilendirdi. Özellikle sosyal mesafe, maske ve hijyen konusunda vatandaşları uyaran Su, zorunlu olmadıkça akraba ve ev ziyaretlerine gidilmemesini istedi.
  • 23

    "AKRABA VE EV ZİYARETLERİNİ BİR SÜRE ERTELEYELİM"

    Denetimlerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Su, bugünde tüm birimlerle birlikte denetime çıktıklarını söyledi. Denetimlerde maske, sosyal mesafe ve hijyen konusuna baktıklarını kaydeden Su, "Maske, mesafe ve hijyen kuralını her vesile ile ifade ediyorum. Gerçekten yaptığımız denetimlerde vatandaşlarımızın bu konulara uyduğunu memnuniyetle gördüm. Bu ilimiz açısından çok iyi. İnşallah böyle devam edersek pandeminin üzerinden rahatça gelebiliriz. Yinelemek gerekir ki 3 temel kuralımız var. Maske, mesafe ve hijyen. Maskemizi takarsak, sosyal mesafeye dikkat edersek, temizliğe de dikkat edersek çok rahat şekilde pandeminin üzerinden gelebiliriz. Bütün vatandaşlara kurallara uydukları için teşekkür ediyorum. Bütün vatandaşlarımızdan özellikle isteğim akraba, ev ziyaretlerini bir süre erteleyelim, çok zorunlu ise orada da maskeli olmaya, mesafeye, hijyene dikkat edelim. Vatandaşlarımız bu konularda da duyarlı olursa bu pandemeyi daha hızlı atlatırız" dedi.
  • 24

    Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde de gerçekleştirilen corona virüs denetimlerine Vali Muammer Erol, Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Yalova Jandarma Komutan Vekili Alb. Özkan Seyrek, İl Emniyet Müdürü Hakan Fındık ve protokol mensupları katıldı. 

  • 25

    Toplu taşıma araçlarını denetleyen Vali Erol, vatandaşlara maske, mesaje ve hijyen kuralına uymalarını istedi.

    Ardından esnafları gezerek sohbet eden Vali Erol, pandemiyi hep birlikte kurallara uyarak yeneceğimizi dile getirdi. 

  • 26
    Denetimler sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Erol, “Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda 81 vilayette olduğu gibi Yalova’da da maske, mesafe, temizlik kontrolü yapıldı. Toplu taşıma araçlarımıza ve vatandaşlarımıza uyarılarda bulunduk. Vatandaşlarımızın belli bir bilince ulaştığını görmekten çok mutlu oluyoruz. Sevdiklerini ve kendilerini bu illetten korumak adına alınması gereken ne tedbir varsa yapıyorlar. Bu da Yalova’da pandemi rakamlarına yansıyor. İnşallah tedbirlerin daha bir dikkat ve samimiyetle hepimiz tarafından uygulanmasıyla Yalova’mızda daha sevindirici noktalara doğru gideceğimize eminiz. Ben bu noktada vatandaşlarımıza ve görev alan arkadaşlarımıza emek ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah hepimiz en az 1 yıl kol kola ve gönül gönüle birlikte olacağız” dedi.
  • 27
  • 28
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız