Bodrum'da iki site arasında şezlong kavgası

Muğla'un Bodrum ilçesinde iki site sakinleri arasında çıkan plaja şezlong koyma tartışması, jandarma ve zabıta ekiplerinin araya girmesiyle sonlandırıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 08.07.2015 - 17:07

  • 1
    Muğla'un Bodrum ilçesinde iki site sakinleri arasında çıkan plaja şezlong koyma tartışması, jandarma ve zabıta ekiplerinin araya girmesiyle sonlandırıldı.


  • 2
    Alınan bilgiye göre, yoğunlukla Bağla mevkisindeki bir sitenin sakinlerinin kullandığı plajda, site sakinleri ile başka bir siteden gelen kişiler arasında şezlong koyma nedeniyle tartışma çıktı.

    İki grup arasındaki tartışmanın büyüme ihtimali üzerine bölgeye jandarma ve zabıta ekipleri sevk edildi. Ekipler, sahili tüm vatandaşların kullanma hakkı bulunduğunu, işgaliye ücreti ödedikten sonra herkesin şezlongunu koyabileceğini belirtti.


  • 3
    Burinata Sitesi sakinlerinden Ayten Cüre, gazetecilere, bölgeye yakın bir sitede oturduklarını söyledi.

    Bank Evler Sitesi sakinlerinin sahile şezlong koymalarını istemediklerini anlatan Cüre, bunun üzerine kendilerinin de ilgili yerlere müracaat ettiklerini kaydetti.


  • 4
    Bölgenin kamuya açık bir yer olduğunun belirlendiğini dile getiren Ayten Cüre, şöyle konuştu:

    "Sahilin site tarafından kiralanma durumunun olmadığı, kamuya ait olduğunu, sadece işgaliye ücreti ödendiğini öğrendik. Bunun üzerine 5 şezlongumuzu deniz kenarında bir yere koyduk ama diğer site sakinleri bize burayı kullanamayacağımızı söyledi ve şezlonglarımızı başka bir yere taşıdı. Kaymakamlığa bildirim yaptık. Bank Evler Sitesi yönetimiyle görüşeceğiz. Geçici olarak 5 şezlongumuzu koyduğumuz yerden kaldırmışlardı, tekrar koymak istedik. Buna karşı çıkıyorlar."



  • 5
    Bank Evler Sitesi sakinlerinden Metin Güvenç ise denizin herkesin olduğunu ama belirli bölge için işgaliye ücreti ödediklerini ifade etti.


    Ücret ödedikleri ve bakımını üstlendikleri plaja başkalarının şezlong koymasına karşı olduklarını vurgulayan Güvenç, "Boş yerler var, oraya koyun' diyoruz, koymuyorlar. Bizim temizlediğimiz, kumunu elediğimiz yere oturmak istiyorlar. Yine denize girebilirler ama en azından sadece havlularını sersinler. Herkesin anayasal hakkı, denize girip kıyıları kullanabilir ama biz burası için 470 lira aidat ödüyoruz. Sadece bizim hazırladığımız yere şezlong konulmamasını istiyoruz" diye konuştu.


  • 6
    Burinata Sitesi sakinleri, daha sonra zabıta ekipleri eşliğinde şezlonglarını istedikleri yerlere koyarak kullanmaya başladı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız