Bolu’da referandum: Köyden ayrılıp merkez ilçeye bağlandılar

Bolu’nun merkeze bağlı Ağaççılar köyündeki Beyaz İnci Mahallesi, dün sandık başına gitti. Mahalleli, köy sınırından ayrılıp, merkez ilçe sınırları içine girmek için oy kullandı. Referandum sonucunda, 135 kişi köyden ayrılma yönünde oy kullanırken, 4 kişi de köy sınırları içinde kalmak için oy kullandı. Köy muhtarı, resmi yazışmaların tamamlanması halinde 31 Mart yerel seçiminde vatandaşların belediye başkanlığı için oy verebileceğini söyledi.

Haberler DHA 04.12.2023 - 13:17

  • 1
    Bolu’nun merkeze bağlı Ağaççılar köyüne bağlı Beyaz İnci Mahallesi, dün referendum için sandık başına gitti.
  • 2

    Ağaççılar köyüne bağlı Beyaz İnci Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, Bolu Belediyesi sınırlarına girebilmek için başvuru yaptı

    Başvurunun ardından Merkez İlçe Seçim Kurulu referandum yapılmasına karar verdi.

    561 seçmenin bulunduğu mahallede 139 kişi referandumda oy kullandı.
  • 3

    “Evet” ve “Hayır” şeklinde gerçekleştirilen kapalı oylamada sandığa giden vatandaşlardan 4’ü “Hayır” oyu verirken, 135 vatandaş ise “Evet” oyu verdi.

    Oylama sonucuna göre Beyaz İnci Mahallesi, Ağaççılar köyünden çıkarıldı.
  • 4
    Mahallenin bir kısmı Alpağut bir kısmı da Kılıçarslan mahallelerine bağladı.
  • 5
    Ağaççılar Köyü Muhtarı Turan Cebeci, “İşlemler tamamlanır resmi yazışmalar biterse 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, vatandaşlar belediye için oy kullanabilecekler.” dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız