2023 sonuç tarihi için gözler ÖSYM'de: EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, tarih belli oldu mu? 

EKPSS tercih sonuçları için geri sayım devam ediyor. Tercih işlemlerini tamamlayan adaylar, tercih sonucu açıklamasına kilitlendi.  Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) değerlendirme işlemleri sona erdikten sonra yerleştirme sonuçlarını online sistem üzerinden ilan edecek. Peki, EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, tarih belli oldu mu?

Haberler 31.01.2023 - 09:04

  • 1
    4-15 Ocak 2023 tarihleri arasında alınan EKPSS tercihlerinin sonucu adaylar tarafından merak ediliyor.  Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi değerlendirme işlemleri sona erdikten sonra tercih sonuçlarını açıklayacak.
  • 2

    TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANRI?

    Geçen yıl başvuruları 14 Ocak'ta sona eren EKPSS tercihlerinin sonucu 17 Şubat 2022 tarihinde ilan edilmişti.  EKPSS tercih sonuçlarının bu yıl da şubat ayı ortasında duyurulması bekleniyor.
  • 3

    SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

    Yapılacak değerlendirmelerin ardından 2023 EKPSS tercih sonuçları ÖSYM AİS ekranı üzerinden erişime açılacak. Sonuçlara ÖSYM sonuç internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifreleri ile erişebilecek.
  • 4

    KURA ÇEKİMİ HAKKINDA

    İlköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyinde kuraya başvuran adaylar arasından kura çekimi ile yerleştirme yapılırken; 6.1 Kadrolar için aranan öğrenim düzeyi, cinsiyet vb. nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek, bunlardan herhangi birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız