Galata Kulesi’ndeki restorasyonda sona doğru: Kulenin alemine paratoner takıldı

İstanbul’un simgelerinden Galata Kulesi’ndeki restorasyonda sona gelindi. Dış cephe onarımı ve depreme karşı güçlendirme çalışması tamamlanan kulenin külahındaki çalışmalar sürerken, alemine yıldırımdan korunması için paratoner takıldı.

Haberler İHA 22.04.2024 - 10:09

  • 1

    Galata Kulesi, 1 Kasım 2023 tarihinde başlayan restorasyon çalışmaları çerçevesinde 8’inci katı ziyarete kapatılmıştı.

    Süreç içerisinde tarihi kulenin 63 metre yükseklikteki 270 kiloluk bakır alemi restore edilerek nefes kesen bir operasyonla 4 parça halinde takılmıştı.

    Devam eden çalışmalarda, yapının beden duvarlarında ve zemininde ise jeoradar çalışmalar gerçekleştirilmişti.

    23 Şubat günü tarihi yapının tamamı, dış cephe onarımı ve depreme karşı güçlendirme çalışmaları kapsamında ziyarete kapatılarak çalışmalara başlanmıştı.

    674 yıllık tarihi kulenin çevresinin iskeleyle örülerek etrafı yeşil bir inşaat filesiyle sarılmıştı.
  • 2

    ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ

    Galata Kulesi’nde dış cephe onarımı ve depreme karşı güçlendirme çalışması tamamlandı. Tarihi kuleden yeşil inşaat filesi ve iskeleler kaldırıldı.

    Demir parmaklıklardan kurtulan tarihi kulenin dış cephesindeki onarım ve güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni hali ortaya çıktı.

  • 3

    8’inci katta devam eden restorasyon çalışmaları nedeniyle iskele kaldırılmazken, işçilerin malzemeleri vinç yardımıyla 8’inci kata taşıdığı görüldü.

    Tarihi kulenin külahındaki çalışmalarda da sona yaklaşıldı.

  • 4

    Kulenin alemine yıldırım çarpmasını önlemek için paratoner takıldı.

    Ziyaretçiler tarihi kule tekrar eski görünümüne kavuşmasını beklerken, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasına sayılı günler kaldı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız