Günün öne çıkan 10 haberi (3 Ocak 2019)

3 Ocak 2019'da Türkiye ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 03.01.2019 - 17:45

  • 1

    1. ERDOĞAN'DAN TERÖRLE MÜCADELEDE İŞ BİRLİĞİ MESAJI

    Iraklı mevkidaşı Salih ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelede iş birliği mesajı verdi.

  • 2

    2. 2018 ENFLASYONU AÇIKLANDI

    Türkiye İstatistik Kurumu aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon TÜFE'de aylık bazda yüzde 0,40 düştü, 2018 enflasyonu yüzde 20,30 oldu. Aralık ayının zam şampiyonu yüzde 37'ye yakın artışla patlıcan olarak belirlendi.

  • 3

    3. MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAM ORANLARI BELLİ OLDU

    SGK ve BAĞ-KUR emeklileri Ocak ayında yüzde 10,19 maaş zammı alacak. Memur ve emekli yüzde 4 + enflasyon farkı ile yüzde 10.7 maaş zammı alacak. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

  • 4

    4. ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ CEREN DAMAR ŞENEL'E VEDA

    Öğrencisi tarafından öldürülen Çankaya Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel son yolculuğuna uğurlandı. Şenel için ilk tören görev yaptığı üniversitede düzenlendi. Ceren Damar Şenel'in cenazesi, ikindi namazı sonrası Karşıyaka Ahmet Efendi Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

  • 5

    5. DOLAR KURU NE KADAR?

    Dün gece yarısından sonra Asya piyasalarında yaşanan bir 'Flash Crash' (Ani kırılma) olayı nedeniyle dolar/TL sabaha karşı bir ara 5,87 TL'yi gördü. Bu sabah 5,49 civarında güne başlayan kur, yeniden 5,50'nin üzerine çıktı.

  • 6

    6. AKOM'DAN İSTANBUL İÇİN UYARI

    Afet Koordinasyon Merkezi, İstanbul için bir uyarı yayınladı. Gün boyu devam eden yağışların yerini gece saatlerinden itibaren kuvvetli kar yağışının alacağı açıklandı.

  • 7

    7. ANKARA'DAKİ YHT KAZASININ SES KAYITLARI

    Ankara'daki Yüksek Hızlı Tren kazası öncesi ve sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) görevlilerinin iletişim cihazlarından yaptıkları konuşmaları içeren ses kayıtları, soruşturma dosyasına girdi. Kayıtlarda makasçının "Makas kilidi iğneyle uygun noktada ama kilitleme yapmıyor, itinalı gelsin" dediği belirlendi.

  • 8

    8. İNTERNETTE AKK GİTTİ AST GELDİ

    AKK (Adil Kullanım Kotası) ve AKN (Adil Kullanım Noktası) gibi kavramlar hayatımızdan 1 Ocak itibari ile hayatımızdan çıktı Ancak Kablonet, AST isimli bir kavramla yeni döneme giriş yaptı. Peki AST nedir?

  • 9

    9. 7 MADDEDE SİNEMA SEKTÖRÜNDEKİ KRİZ

    Yapımcılar ile dağıtım şirketi Mars Cinema Group arasında gerilim tırmanıyor... Yeni filim Organize İşler 2'nin vizyon tarihini erteleyen Yılmaz Erdoğan'a Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar'dan da destek geldi. Mars Cinema Group'tan "Film çekmezlerse çekeni bulacağız" çıkışı, tartışmayı boyutlandırdı.

  • 10

    10. KEVIN SPACEY MAHKEMEYE ÇIKMAK İSTEMEDİ

    Genç bir erkeği taciz ettiği iddiasıyla pazartesi günün hakim karşısına çıkacak olan Oscar'lı oyuncu Kevin Spacey, duruşmanın şöhretini kötü etkileyeceği gerekçesiyle mahkemeye gitmeme talebinde bulunsa da talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız