Günün öne çıkan 10 haberi (30 Ocak 2019)

30 Ocak 2019'da Türkiye ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 30.01.2019 - 16:49

  • 1

    1. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN FAZIL SAY AÇIKLAMASI

    Beştepe'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı Fazıl Say konseri için "Malum kesimler, konser daveti geldiği andan itibaren linç kampanyası başlattı" dedi.

  • 2

    2. BAHÇELİ'DEN BİNALİ YILDIRIM'IN İSTİFA KARARINA YORUM

    AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki'yi ziyareti sonrası konuşan MHP lideri Bahçeli, Binali Yıldırım'ın TBMM Başkanlığı'ndan istifa kararı için ''Bu, faziletli, erdemli bir davranıştır. Propagandanın tesiri altında kalmayan sağlam bir iradedir" değerlendirmesinde bulundu.

  • 3

    3. MERKEZ BANKASI YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİNİ AÇIKLADI

    Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 14,6 olduğunu belirtti. Çetinkaya, "Enflasyonda ikna edici düşüş görünene kadar sıkı duruş sürdürülecek. Mümkün olan en kısa sürede tek haneli enflasyona ulaşabileceğimiz parasal duruş ne ise bu şekilde devam edeceğiz" mesajı verdi.

  • 4

    4. MUSTAFA SARIGÜL DSP'DEN ADAY OLDU

    DSP Genel Başkanı Aksakal, CHP'den istifa eden Mustafa Sarıgül'ün partilerinin Şişli Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı.

  • 5

    5. ARDA TURAN-BERKAY ŞAHİN KAVGASINDA İLK DURUŞMA GÖRÜLDÜ

    Futbolcu Arda Turan ile Şarkıcı Berkay Şahin arasında yaşanan kavgaya ilişkin ilk duruşma görüldü. Duruşmada Turan'ın avukatları duruşmanın içeriğinin yasaklanması talebinde bulundu. Mahkeme Turan'ın talebini reddetti. Duruşmada kimlik tespiti yapılan Arda Turan, aylık gelirinin 300 bin euro olduğunu söylerken, şarkıcı olduğunu belirten Berkay Şahin ise bin lira aylık geliri olduğunu ifade etti. Turan mahkemede, "Dışarıda Berkay'ın korumalarına Arda'ya, ‘sıkın' dediğini duydum" derken Berkay ise "Arda, ‘Ben Bayrampaşalıyım bana bir şey olmaz’ ifadeleriyle hastaneye geldi. Mermi silahın ağzındaydı…" ifadelerini kullandı. Dava 19 Haziran 2019'a ertelendi.

  • 6

    6. DEREDE KAYBOLAN BUSE'NİN SON PAYLAŞIMI YÜREK BURKTU

    Antalya'da yaşanan hortum felaketinde annesiyle birlikte içinde bulunduğu aracın sürüklendiği derede kaybolan üniversite öğrencisi Buse Acar'ı arama çalışmaları 7. gününde devam ediyor. Çalışmalar bölgedeki şiddetli yağış ve dolu nedeniyle güçlükle yürütülüyor. Buse Acar'ın sosyal medyada bir süre önce yaptığı paylaşımdaki "Sessizce gidiyorum şimdi sessiz ve kimliksiz" ifadeleri yürekleri burktu.

  • 7

    7. AZERBAYCAN, FETÖ ÜYESİNİ TÜRKİYE'YE İADE ETTİ

    Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Azerbaycan'da çıkan gazetesinin matbaasını işleten ve FETÖ'nün bu ülkedeki sorumlularından olan İbrahim E, Türkiye'ye iade edildi.

  • 8

    8. METİN AKPINAR HAKKINDAKİ ADLİ KONTROL KARARI KALDIRILDI

    Bir televizyon programındaki sözleri nedeniyle "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan hakkında soruşturma yürütülen oyuncu Metin Akpınar'la ilgili verilen adli kontrol kararı kaldırıldı. Geçen hafta da oyuncu Müjdat Gezen hakkındaki adli kontrol kararı kaldırılmıştı.

  • 9

    9. STRESLİ İŞ KİLO ALDIRIYOR (BİLİMSEL ARAŞTIRMA)

    İsveç'nin Gothenburg Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, iş yerlerinde ster yaşayan kadınlar 10 ila 20 yıl içinde bu stres yüzünden kilo alıyor. 

  • 10

    10. CAPTAIN MARVEL'DAN YENİ KARELER

    Marvel Sinematik Evreni’nin heyecanla beklenen yeni filmi Captain Marvel'dan yeni fotoğraflar yayınlandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız