Günün öne çıkan 10 haberi (5 Temmuz 2018)

5 Temmuz 2018'de Türkiye ve Dünya'da hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 05.07.2018 - 17:00 Son Güncelleme : 05.07.2018 - 17:15

  • 1

    1. BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN MECLİS BAŞKANLIĞI SORUSUNA YANIT

    Meclis Başkanı olup olmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Başbakan Yıldırım, "Onun kararını ben vermem. Liderim ve partimiz ne yönde karar alırsa, her türlü görevi yaparız" dedi. Son KHK'nın yarın yayınlanacağını dile getiren Yıldırım, yeni kabinenin pazartesi açıklanacağını, böylece OHAL'in de tamamlanacağını ifade etti.

  • 2

    2. CHP SÖZCÜSÜ TEZCAN'DAN AÇIKLAMA

    Muharrem İnce'nin kurultay çağrısının ele alındığı MYK toplantısı sonrası açıklama yapan CHP Sözcüsü Tezcan, "Gündemde olağanüstü kurultay yoktur" dedi. İnce'nin Kılıçdaroğlu'na yönelik 'onursal başkanlık' teklifini değerlendiren Tezcan, "Genel başkanın, genel başkanlıktan başka bir ihsana ihtiyacı yoktur" diye konuştu.

  • 3

    3. TÜRK TELEKOM'DA YÖNETİM ALACAKLI BANKALARA GEÇİYOR

    Türk Telekom'dan kredi alacağını tahsil edemeyen bankalar Özel Amaçlı Kurum (SPV) sistemiyle şirketin çoğunluk hissesini devralıyor. Akbank, Garanti ve İş Bankası, Türk Telekom'daki yüzde 55'lik Ojer Telecom hissesini devralmak için Rekabet Kurumu'na başvurdu.

  • 4

    4. KANSER HASTALARININ TEDAVİSİ ÜCRETSİZ OLDU

    SGK'nın Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişiklikle kanser hastalarının tedavisi tamamen ücretsiz hale getirildi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği’ne ilişkin yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

  • 5

    5. BODRUM'DA ORMAN YANGINI

    Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak karayolundaki yerleşim alanlarına yakın bölgede bulunan otluk ve makilik alanda dumanların yükseldiğini fark edenler, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılan alevlere, itfaiye ekiplerinin yanı sıra vatandaşlar da bahçe hortumları ve kovalarla müdahale etti.

  • 6

    6. ÇOCUKLARI KURTARMAK İÇİN ZAMANLA YARIŞ

    Tayland'ın kuzeyindeki Çiang Rai eyaletinde takım olarak ziyaret ettikleri mağarada kaybolduktan 9 gün sonra sağ olarak bulunan 12 çocuk futbolcu ve antrenörlerini mağaradan çıkarmak için çalışmalar sürüyor.

  • 7

    7. BEŞİKTAŞ'IN YENİ SEZON FORMALARI

    Beşiktaş Futbol Takımı'nın 2018-2019 sezonunda giyeceği formalar tanıtıldı.

  • 8

    6. KAZADA ÖLEN ÇOCUĞUN SON SÖZLERİ YÜREK BURKTU

    Muğla Bodrum'daki kazada yaralanarak hastaneye kaldırılan 6 yaşındaki Ömer Faruk Odabaşı, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Küçük çocuğun, sedyeyle ambulansa bindirildiği sırada ağlayan annesine, "Anne üzülme, korkma, benim bir şeyim yok" dediği anlar kameraya yansıdı.

  • 9

    9. SONY FİLMİN TAMAMINI YANLIŞLIKLA YOUTUBE'A YÜKLEDİ

    Sony, 31 Ağustos’ta vizyona girecek olan Khali The Killer adlı filmin fragmanını yayınlamak isterken yanlışlıkla tamamını YouTube’a yükledi.

  • 10

    10. MORGAN FREEMAN'I SAVUNDU: BÜYÜK FLÖRTÖZDÜR

    Sekiz kadın tarafından yöneltilen cinsel taciz suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Oscar'lı aktör Morgan Freeman'ı oyuncu Suzanne Somers savunarak, "Büyük flörtözdür" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız