İstanbul deprem risk haritası 2023: İstanbul'da en sağlam ve riskli ilçeler hangileri?

İstanbul deprem risk haritası, beklenen Marmara depremi öncesinde vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Uzman isimler arasında yer alan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, beklenen İstanbul depremi öncesinde, İstanbul'un en sağlam ve riskli ilçelerini tek tek açıkladı. Peki, İstanbul'da en sağlam ve riskli ilçeler hangileri? İşte en sağlam ve en riskli ilçelerin listesi.

Haberler ntv.com.tr 28.02.2023 - 13:05

  • 1
    Olası İstanbul depreminde hangi ilçelerin sağlam veya riskli olduğu, İstanbul'da yaşayan binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Deprem uzmanları ise bu konu hakkında açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Uzman isimlerden Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul'daki en sağlam zeminli ve riskli ilçeleri açıkladı. İşte ayrıntılar.
  • 2

    PROF. DR. ŞÜKRÜ ERSOY İLÇE İLÇE AÇIKLADI

    İstanbul depremi ile ilgili konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, en sağlam ve en riskli ilçeleri açıkladı. Parsel bazında yersel değişimler olduğunu ifade eden Ersoy, "Benim söylemimden yola çıkarak ben sağlam yerde oturuyorum diyemezsiniz" dedi.

    İşte Prof. Dr Ersoy'a göre İstanbul'un en sağlam ve riskli ilçeleri;
  • 3

    EN SAĞLAM İLÇELER

    Şile
    Çekmeköy
    Beykoz
    Ümraniye
    Kadıköy
    Ataşehir
    Sultanbeyli (Yüksek kesimleri iyi)
    Sancaktepe (Yüksek kesimleri iyi)
  • 4

    RİSKLİ İLÇELER

    Maltepe
    Pendik
    Kartal

    (Bu ilçelerin sahil kesimleri iyi değil, iç kesimleri iyi.)
  • 5

    ZEMİNİ KÖTÜ OLAN RİSKLİ İLÇELER

    Büyükçekmece
    Küçükçekmece
    Avcılar
    Zeytinburnu
    Esenler
    Bağcılar
    Fatih
    Beylikdüzü
    Bakırköy
    Güngören
    Esenyurt
  • 6

    KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLER Mİ?

    Herkes tarafından merak edilen, 'Kahramanmaraş'taki depremler İstanbul depremini etkiliyor mu?' sorusuna cevap veren Ersoy şunları söyledi;

    "Bu büyük depremler olmasaydı bile Foça ve Düzce depremi yaşanacaktı. Çünkü bu depremlerin mekanizması farklı. Ege Bölgesi'nde Deprem mekanizmaları farklı çalışır. İstanbul depremini öne çekmesi mümkün değil.

    Her 2 günde bir 4 büyüklüğünü aşan depremler oluyordu. Biz 4 büyüklüğündeki depremi ayakta bile hissederiz. 5 büyüklüğündeki deprem enerji olarak ondan 30 kat fazla olduğu için çok bariz hissederiz. 5.5'i geçerse hasar da verebiliyor. Çok hassas insanlar bazen 3 ve 3.5 büyüklüğündeki depremi hissedebiliyor"
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız