İstanbul’da toplu ulaşımda zamlı tarifenin ilk günü

İstanbul’da toplu ulaşıma zam geldi. Toplu ulaşımda zamlı tarife bugün uygulamaya başlandı. Metrobüse binen vatandaşlardan bazıları, “Bunu karşılayacak gücümüz yok.” derken, bazıları ise, “Olması gereken bu.” ifadelerini kullandı.

Haberler DHA 11.08.2023 - 11:30

  • 1

    İstanbul’da toplu ulaşıma yüzde 51,52 oranında zam geldi.

    İstanbulkart, tam bilet ücreti 9.90 TL’den 15 TL’ye, öğrenci bileti 4.83 TL’den 7.31 TL’ye çıkarken, Mavi Kart aylık fiyatı, tam 777 TL’den bin 177 TL’ye, öğrenci ise 140 TL’den 212 TL’ye çıkarıldı.

    İstanbul'da metrobüs en uzun mesafe ücreti 14.69 TL’den 22.25 TL’ye çıkarılırken, Marmaray’da en uzun mesafe ücreti 33.19 TL oldu.

  • 2

    Minibüslerde öğrenci ücreti ise 5 TL oldu.

    Taksilerde kilometre başı ücret ve açılış ücretine yüzde 51.52 oranında zam yapıldı. Taksilerdeki minimum ücret ise yüzde 75'lik artışla 70 TL olarak açıklandı.

  • 3

    ZAMLI TARİFENİN İLK GÜNÜ

    Toplu ulaşım araçlarında yeni tarife bugün uygulanmaya başladı.

    Sabah saatlerinde işe gitmek için metro ve metrobüsü kullanan kimi vatandaşlar zamlı tarifeden haberdarken, kimileri ise haberdar değildi.

  • 4

    “BUNU KARŞILAYACAK GÜCÜMÜZ YOK”

    İstanbulkartına para yükleyen Ahmet Hakan, hayat şartlarının zorlaştığını söyledi. Hakan, “Vatandaş olarak hoşumuza gitmiyor bunlar ama yapacak birşeyimiz de yok. İnşallah bundan sonra vatandaşlar için daha güzel şeyler yapmaya çalışırlar.” ifadelerini kullandı.

    Bir başka vatandaş ise “Olması gereken bu” derken, bir diğeri ise, “Çok pahalı bu fiyatlar. Her gün 2-3 tane otobüse inip biniyoruz. Ama bunu karşılayacak gücümüz yok.” ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız