2023 öğretmen atama takvimiyle mülakat sonuç tarihi belli oldu: Öğretmen atama mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek 45 bin öğretmen atama takvimi geçtiğimiz günlerde paylaşılmıştı. Takvime göre, 7 Nisan'da başlayan mülakatlar oy ortasında sona erecek. Mülakatlar devam ederken gözler sonuç tarihine çevrildi. Sözleşmeli öğretmenlik atama takvimiyle mülakat sonuç tarihi paylaşıldı. Peki, öğretmen atama mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberler 13.04.2023 - 08:55

  • 1

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 45 bin yeni öğretmen atama müjdesinin ardından atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımı ilan edildi. Mülakatların başlaması ardından gözler sonuç tarihine çevrildi. Sözleşmeli öğretmenlik 2023 takvimine göre, mülakat sonuçları nisan ayında ilan edilecek. 

  • 2

    KONTENJAN DAĞILIMI

    45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrıldı.
  • 3

    ATAMA TAKVİMİ

    7 Nisan tarihinde başlayan  sözlü sınavlar 16 Nisan'da sona erecek. Sonuçlar ise 18 Nisan'da ilan edilecek. 

    Adayların atama tercihleri, 2-6 Mayıs'ta alınacak, atama sonuçları ise 8 Mayıs'ta duyurulacak.

    Öğretmenler, 1 Eylül'den itibaren okullarında görevlerine başlayacak.
  • 4
    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonuçlarını "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklayacak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız