Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçı: 5 kişi tutuklandı

Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçına ilişkin soruşturma sürüyor. Maçta yaşananlara ilişkin gözaltına alınan 13 kişi bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınanlardan 5’i hakkında tutuklama kararı verildi. 8 kişi de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Tutuklananlardan birinin sahaya ilk atlayan H.Ç., diğerinin ise korner direğiyle futbolculara saldıran E.T. olduğu öğrenildi. H.Ç.’nin mahkemedeki ifadesinde, “Futbolculara doğru koştum. Amacım onlara soyunma odasına gidin demekti. Sonra onların bana doğru koştuğunu görünce kendimi savunmak için gard aldım. Ancak ben kimseye vurmadım.” dediği öğrenildi.

Haberler İHA, Anadolu Ajansı 20.03.2024 - 10:06 Son Güncelleme : 20.03.2024 - 19:06

  • 1

    Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçına ilişkin soruşturmada bugün yeni gelişmeler yaşanıyor.

    Maçta yaşananlara ilişkin gözaltına alınanlar bu sabah adliyeye sevk edildi.

    FIFA'dan olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili açıklama

    Olaylı derbide sahaya ilk giren maskeli taraftarın yurt dışından geldiği ortaya çıktı

    Fenerbahçe Süper Lig'den çekilirse ne olur?

  • 2

    Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler ilk olarak sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildi.

    Şüpheliler daha sonra Trabzon Adliyesi'ne getirildi.

  • 3

    5 KİŞİ TUTUKLANDI

    Trabzonsporlu taraftarlar burada savcılık tarafından mahkemeye sevk edildi.

    Mahkemeye çıkarılan 13 taraftardan 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

    5 kişi hakkında ise tutuklama kararı verildi.

    Tutuklananlar arasında korner direğiyle Fenerbahçeli futbolcuların üzerine koşan E.T. ile sahaya ilk giren H.Ç.'nin de bulunduğu öğrenildi.

    KORNER DİREĞİ SİLAH SAYILDI

    Öte yandan E.T.'nin sarı lacivertli oyunculara doğru koştuğu elindeki korner direği silah sayıldı. E.T., "Silahlı basit yaralamaya teşebbüs" suçundan tutuklandı.

  • 4

    "AMACIM ONLARA SOYUNMA ODASINA GİDİN DEMEKTİ"

    Sahaya atlayan ve hakkında tutuklama kararı verilen H.Ç'nin mahkemedeki savunmasında, "Almanya'da yaşıyorum. Maç için Trabzon'a geldim. Karşı takımın futbolcularının tahrik edici hareketleri nedeniyle bir an kendime hakim olamadım. Sahanın içine girdim. Futbolculara doğru koştum. Amacım onlara soyunma odasına gidin demekti. Sonra onların bana doğru koştuğunu görünce kendimi savunmak için gard aldım. Ancak ben kimseye vurmadım. Karşı taraftan darbe alarak yere düştüm. Yerdeyken de tekmelendim. Sahaya girdiğim için pişmanım. Sonrasında asıl mağdur ben oldum." dediği öğrenildi.
  • 5

    38 KİŞİNİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olaylı maçla ilgili olarak dün yaptığı açıklamada 38 şüphelinin kimlik tespitinin yapıldığını açıklamıştı.

    Bakan Tunç, 12 kişinin gözaltında olduğunu diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin devam ettiğini söylemişti.

  • 6

    FUTBOLCULARLA İLGİLİ SORUŞTURMA VAR MI?

    Adalet Bakanı, “Futbolcularla ilgili soruşturma var mı?” sorusunu da yanıtlamıştı.

    Bakan Tunç, “Futbolcularla alakalı soruşturma söz konusu değil. Futbolculara saldıranlarla ilgili adli süreç devam ediyor.” demişti.

  • 7
    Bakan Tunç, Fenerbahçe kulübünün yaptığı açıklamaya ilişkin ise “Orada bir yanlış anlama söz konusu. Fenerbahçe kulübümüzün bir açıklaması olmuş. Bizim futbolculara yönelik soruşturma açıldığına yönelik beyanımız söz konusu değil. Sosyal medyadaki paylaşımlar sonrası oluşan yanlış anlamadan kaynaklandığını düşünüyoruz.” yorumunu yapmıştı.
  • 8
  • 9
  • 10
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız