Sebze ve meyve taşıyan TIR'lar günlerdir Kapıkule’de bekliyor

Bulgaristan’ın gümrük kapısında yaptığı değişiklikler nedeniyle günlerdir Edirne Kapıkule Gümrük Kapısı’nda bekleyen TIR şoförleri, taşıdıkları yaş sebze ve meyvelerin çürüme riskiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Haberler İHA 27.05.2022 - 11:48

  • 1

    Kapıkule Gümrük Kapısı’nın karşısında yer alan Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı’ndaki gıda laboratuvarlarıyla ilgili yeni planlamalar, ihracat sektöründe krize dönüştü.

  • 2

    4 GÜNDÜR BEKLİYORLAR

    Yüklerini Bulgaristan üzerinden Avrupa ülkelerine götürmek üzere yola çıkan TIR şoförleri, Bulgaristan’da laboratuvar işlemlerinin kısıtlı sürdürülmesi nedeniyle yaklaşık 4 gündür Kapıkule Gümrük Kapısı’nın yanındaki TIR parkında bekliyor.
  • 3

    MEYVE VE SEBZELER ÇÜRÜYEBİLİR

    TIR'larında yüklü yaş sebze ve meyvelerin çürüme riskiyle karşı karşıya olduğunu anlatan TIR şoförleri, işlemlerin hızlandırılması için destek çağrısında bulundu.
  • 4

    "62 SAATTİR BEKLİYORUM"

    TIR şoförü İsmail Özenen, “Bulgaristan laboratuvarında yapılan planlamalar nedeniyle Avrupa ülkelerine geçişlerimiz aksadı. 62 saattir Kapıkule’de bekliyorum. 95 saat kuyruk bekleyen, ardından da işlemleri tamamlanıp giden arkadaşlarımız oldu” dedi.
  • 5

    "HEPİMİZ ZARAR EDİYORUZ"

    Bir başka tır şoförü Hasan Akkoç da, “Türkiye’den yüklenen meyve ve sebzelerin 4 gün içinde Avrupa ülkelerine teslim edilmesi gerekiyor. Eğer teslimat gecikirse ürünlerde bozulmalar olabiliyor. Ürünlerde bozulma olunca firma bu kez anlaşılan fiyatı yarıya indiriyor, hepimiz zarar ediyoruz” açıklamasında bulundu.
  • 6

    "ALTERNATİF SINIR KAPILARI AÇILMALI"

    TIR şoförü Hakan Kurtoğlu, “Bulgaristan Gümrük Kapısı bizim için yetersiz. Kapıkule’den çıkışlar yapılsa da Bulgaristan gişelerinde daralma ve sıkışma var. Alternatif sınır kapılarının açılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız