Sigara izmaritiyle kül olan orman yeniden canlandı

Bolu'nun Göynük ilçesinde 7 yıl önce sigara izmaritinden kaynaklı 250 hektar küle dönmüştü. Ormanlık alana bugüne kadar 269 bin fidan dikildi ve tekrar doğaya kazandırıldı. 

Haberler İHA 20.03.2024 - 15:12

  • 1

    2017 yılında İbrahimözü Safranlar Mahallesi mevkisinde yol kenarına atılan sigara izmariti sonucu çıkan yangında 250 hektar ormanlık alan zarar gördü.

    Hava ve kara unsurlarıyla müdahale edilen yangın 3 günde kontrol altına alındı.

  • 2
    Toplamda bin 55 personel ve 191 araç yangına müdahale etti. Yanan alanlardaki orman emvali hızla çıkarıldı ve arazi hazırlıkları yapıldı.
  • 3

    YENİDEN CANLANDI

    450 vatandaşla birlikte bir yıl içerisinde tüm alan yeniden ağaçlandırıldı.
  • 4

    Alana 7 yıldan bugüne kadar toplamda 258 bin ibreli ve 11 bin meyveli olmak üzere toplamda 269 bin fidan dikildi.

    Bunun yanı sıra 500 kilogram kızılçam tohumu ekimi de yapılarak ormanlık alan tekrar doğaya kazandırıldı.

  • 5

    Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, Son yıllarda hava sıcaklıkları ve kuraklık sebebiyle birçok ülkede orman yangınlarının arttığını söyledi.

    "Milyonlarca hektar orman alanı zarar görmüştür. Tüm ülkelerin bu konuda hassas olması ve yangında zarar gören alanların ivedilikle doğaya kazandırılması için gayret sarf etmesi gerekmektedir." diye konuşan Şentürk, "Ülkemiz orman yangınlarıyla mücadelede örnek ülkeler arasında bulunmaktadır. Yanan orman alanları yılı içerisinde ağaçlandırılarak tekrar doğaya kazandırılmaktadır. Bu alanlarda başka bir faaliyet yapılamaz, yapmaya kalkışanlar hakkında da gerekli işlemler yapılarak yargıya intikal ettirilir." diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız