Terör örgütü PKK’ya 5 ilde operasyon: Mağara ve sığınaklar imha edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü PKK’ya yönelik 5 ilde “Bozdoğan-13” isimli operasyon düzenlendiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda teröristler tarafından kullanılan 50 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini, çok sayıda ağır silahın ele geçirildiğini açıkladı.

Haberler DHA 20.03.2024 - 13:44

  • 1

    Terör örgütü PKK’ya yönelik 5 ilde “Bozdoğan-13” isimli operasyon düzenlendi.

    Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesindeki operasyona, jandarma özel harekat, komando ve güvenlik korucusu 103 tim, bin 417 personel katıldı.
  • 2
    Şırnak, Bingöl, Bitlis, Erzurum ve Diyarbakır'da hava destekli olarak gerçekleştirilen çalışmada, 50 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi.
  • 3
    Ayrıca, C4 plastik patlayıcı, top mühimmatı, havan mühimmatı, anti-tank mühimmatı, kullanımı hazır el yapımı patlayıcı, 33 roketatar mühimmatı ile çok sayıda silah ve patlayıcı madde ele geçirildi.
  • 4
    Operasyonları gerçekleştiren jandarma ekiplerini tebrik eden Yerlikaya, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek.” dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız