Yurtta kar yağışı (İzmir'in yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu)

Yurt genelinde kar yağışları etkisini gösteriyor. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde kar yağışı başladı. İzmir genelinde öğle saatlerinde etkili olan yağmur, hava sıcaklığının düşmesiyle yerini kara bıraktı. Meteoroloji'den Erzurum ve Erzincan için yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde öğle saatlerinde başlayarak etkisini artıran kar yağışıyla Balıkesir- Savaştepe karayolu trafiğe kapandı.

Haberler İHA, Anadolu Ajansı, DHA 16.01.2021 - 20:53 Son Güncelleme : 17.01.2021 - 00:05

  • 1

    İZMİR

    İzmir'in yüksek kesimlerinde beklenen kar yağışı başladı. Kent genelinde öğle saatlerinde etkili olan yağmur, hava sıcaklığının düşmesiyle yerini kara bıraktı.
  • 2
    Bornova, Buca, Narlıdere gibi merkez ilçelerin yüksek kesimlerinde henüz tutmayan kar; Bergama, Dikili, Aliağa, Kemalpaşa ilçelerinde beyaz örtü oluşturdu.
  • 3
    Kar yağışı nedeniyle İzmir ve Manisa arasında ulaşımı sağlayan Sabuncubeli Geçidi'nde Karayolları ekipleri önlem aldı. Karın tuttuğu bazı bölgelerde çocuklar, kar hasretini giderdi.
  • 4
    Öte yandan Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İzmir'in kuzeydoğu kesimlerinde akşam saatlerinden gece saat 03.00'e kadar orta kuvvette kar yağışının etkili olacağının tahmin edildiği belirtildi.
  • 5
    Kar yağışının ardından meydana gelebilecek buzlanmalara karşı dikkatli olunması istendi.
  • 6

    ERZİNCAN-ERZURUM

    Erzurum'un batı kesimleri ve Erzincan çevresinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın saat 06.00'dan itibaren 18 Ocak Pazartesi günü saat 12.00'ye kadar Erzurum'un batı kesimleri ve Erzincan çevresinde yoğun kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor.
  • 7
    Kar kalınlığının 20 santimetre ve üzerinde olacağı öngörülüyor. Ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.
  • 8
    Erzincan’da etkili olan kar yağışı sebebiyle kent genelinde 189 köy yolu ulaşıma kapandı. 2 gündür etkisini artıran kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde yaklaşık bir metreyi görüyor. Kapalı köy yollarının yeniden ulaşıma açılabilmesi için Özel İdare ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
  • 9

    TRAKYA

    Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde kar yağışı başladı. Edirne'de öğleden sonra güneydeki ilçelerde başlayan kar yağışı, kent merkezinde de etkili oluyor. Zaman zaman tipi şeklinde yağan kar, yüksek kesimlerde etkisini artırıyor.
  • 10
    Kırklareli'nin Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kıpısında yağış etkili oluyor.
  • 11

    MANİSA

    Manisa'nın Soma ilçesinde kar yağışı etkili oluyor. Soma ilçe merkezi ve yüksek kesimlerde öğle saatlerinde başlayan kar, ilçeyi beyaz örtüye bürüdü. Soma-Kırkağaç yolu, buzlanma nedeniyle bir tırın kontrolden çıkması nedeniyle bir süre trafiğe kapandı.
  • 12

    KÜTAHYA-BİLECİK

    Kütahya ve Bilecik’te sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Kar yağışı nedeniyle yolların kapanmaması için Karayolları ekipleri çalışma başlattı.
  • 13
    Kütahya’da mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı sıfır dereceye kadar düştü. Sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı kenti kısa sürede beyaza bürüdü. Yağış nedeniyle kapanan Kütahya-Afyonkarahisar karayolu ise ekiplerin çalışmasıyla açıldı. Ekiplerin kar küreme ve tuzlama çalışmaları devam ediyor.
  • 14
  • 15
    Bilecik’te sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, kenti kısa sürede beyaz örtüyle kapladı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 derece olduğu kentte, kar yağışının gün boyu aralıklı olarak sürmesi bekleniyor. Karayolları ekipleri, kar küreme ve temizleme çalışmalarına başladı.
  • 16

    BALIKESİR 

    Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde öğle saatlerinde başlayarak etkisini artıran kar yağışıyla Balıkesir- Savaştepe karayolu trafiğe kapandı.
  • 17
    Türkiye’nin birçok bölgesinde etkili olan kar yağışı, Balıkesir’de de öğle saatlerinde başladı. Kar nedeniyle çok sayıda araç, Savaştepe- Balıkesir kara yolunda mahsur kaldı. Araçlarıyla yolda kalan sürücülerin yardımına Savaştepe Belediyesi’ne ait ekipler koştu. Ekipler, iş makinaları ile yolda kalan araçları kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede, ayrıca yol açma ve tuzlama çalışmalarına da başlandı.
  • 18

    ÇANAKKALE

    Çanakkale'de yüksek kesimlerde ve birçok ilçede öğle saatlerinden bu yana devam eden kar, ortaya kartpostallık manzaranın çıkmasına neden oldu. Hem kar yağışı hem de sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sokak hayvanlarının aç kalmamaları için beyaz örtü üzerine mama bırakıldı. Kar yağışının etkili olduğu Çanakkale- Çan karayolunun Balaban mevkisinde karayolları ekipleri yolun kapanmaması için tuzlama çalışması yapıp, biriken karları küredi.
  • 19
  • 20

    KOCAELİ

    Kocaeli’nin alçak kesimlerinde yoğun kar yağışı etkili oluyor. 13 Ocak tarihinde Kartepe başta olmak üzere, kentin yüksek kesimlerine yağan kar, alçak kesimlerde de etkili olmaya başladı. Akşam saatlerinde başlayan ve yoğun şekilde devam eden kar yağışı, Kocaeli’yi beyaza bürüdü.
  • 21
    Kar yağışı, Kartepe, İzmit, Körfez ilçeleri başta olmak üzere tüm ilçelerde etkili oluyor. Vatandaşlar ise kar yağışının kuraklığı önleyeceğini söyleyerek mutlu olduklarını söyledi.

  • 22

    SAKARYA

    Sakarya’nın yüksek kesimlerine etkisini gösteren kar akşam saatlerinde kent merkezinde de etkisini gösterdi. Uzun zamandır sıcak giden havanın aniden düşmesi ile birlikte akşam saatlerinde şehirde kar yağışı başladı. Etkisini gösteren kar, kısa süre içerisinde cadde ve sokakları beyaza bürüdü
  • 23

    BURSA

    Bursa ve çevre illerde beklenen kar yağışı başladı. Hava sıcaklığının en yüksek 3 derece olarak ölçüldüğü Bursa'da, karın yanı sıra sis de etkili oluyor.
  • 24

    ESKİŞEHİR

    Eskişehir'de akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışıyla, cadde ve sokaklar beyaza büründü.

    Sıcaklığın sıfırın altında 1 derece olduğu kent merkezinde yağışın etkisini sürdürmesi bekleniyor.

  • 25

    TUNCELİ

    Tunceli’de 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle kent genelinde 144 köy yolu ulaşıma kapandı. Öte yandan Erzincan il sınırı ile Tunceli’nin Pülümür ilçesi arasındaki karayolunda tipi nedeniyle zaman zaman aksamalar yaşanırken karayolları ekipleri yolu ulaşıma açık tutmak için aralıksız çalışma yürüttüğü bildirildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız