2014'ün en 'güzel' insanları

Geride bırakmaya hazırlandığımı 2014 yılı savaşlar, terör olayları ve kaybettiklerimizle üzse de, yeryüzünde hala güzel insanların da olduğunu bizlere hatırlattı.

Haberler ntv.com.tr 30.12.2014 - 07:09

  • 1

    Geride bırakmaya hazırlandığımı 2014 yılı savaşlar, terör olayları ve kaybettiklerimizle hüzünlü bir yıl olarak anılacak olsa da, yeryüzünde hala güzel insanların olduğunu da bizlere hatırlattı.

    İngiliz Metro gazetesi, 2014 yılında yaptıklarıyla insanlığa olan umudumuzu yeşerten 10 insanı derledi.

    Filipinler'de yaşayan bir baba, oğlunun yaptığı günlük yürüyüşleri merak ederek bir gün onu takip etmeye karar verdi.  Oğlunun sırt çantasıyla sokak hayvanlarını beslediğini gören meraklı baba, hayvanlara karşı önyargısını bu olay sonrasında kaybetti.

  • 2
    Yüzlerce alışveriş kuponu biriktiren Jordan Cox (16), 600 poundluk alışveriş yaparak ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı.
  • 3
    Norveç'te gerçekleştirilen bir sosyal deneyde, senaryo gereği otobüs durağında üşüyen çocuğa tanık olanlar, ona giysilerini vermekte tereddüt etmedi. Deney, Suriye'de savaşın acı yüzüyle tanışan, zor şartlarda yaşamak zorunda olan çocuklara dikkat çekmek için gerçekleştirildi.
  • 4
    ABD'nin Massachusetts eyaletinde gizemli bir kadın, Toys 'R' Us mağazında rezerve edilmiş tüm oyuncakların parasını ödeyerek kayıplara karıştı. Bu iyilik gizemli kadına 20 bin dolara mal oldu.
  • 5
    ABD'nin Florida eyaletindeki Starbucks'ta , 400 müşteri, bir sonraki müşterinin hesabını ödedi. Spontane gelişen olay, bir müşteri bu zinciri kırana kadar devam etti.
  • 6
    5 yaşındaki Mya, annesinden oyuncak ayısı Molly'nin kendisine ait çizimlerini Facebook'ta açık artırmaya çıkarmasını istedi. Evsiz biri için Noel yemeği almak adına bu istekte bulunan Mya, 300 Sterlin toplayarak hayal ettiğinden fazlasına kavuştu.
  • 7
    7 yaşındaki arkadaşlar Quinn Callander ve Brayden Grozdanich, yaşamları boyunca hep bir arada mutlu anlara tanık olmuşlardı. Kas koordinasyonunda ortaya çıkan bozukluk nedeniyle yardım olmadan yürüyemeyen arkadaşı Brayden için kolları sıvayan Quinn, arkadaşının ameliyatı için bir şeyler yapmaya karar verdi. İkili, bir stand açarak ev yapımı limonata satmaya başladı. Quinn'in annesi Heather Roney, çocukların yürek ısıtan bir videosunun da yer aldığı online bir yardım kampanyası başlattı. Sayfada Brayden'ın ameliyatı ve masrafları için gereken 20 bin doların daha fazlası, 32 bin dolar bağış toplandı.
  • 8

    İngiltere'de Cranbourne İlkokulu'nda öğrenim gören minikler, Battersea Kedi ve Köpek evine yürekleri ısıtan bir ziyaret gerçekleştirdi. Hayvanlara kitap okuyan çocuklar, hayvan barınağı için 100 sterlin gelir sağladı.

    Uzmanlar, hayvanlara kitap okumanın onları rahatlatarak stresten uzaklaşmalarını sağladığını belirtiyor.  

  • 9
    Hindistan'da bir çukura düşen çaresiz köpek, Animal Aid isimli sokak hayvanlarını koruma vakfı tarafından zorlu bir operasyonla kurtarıldı. Ganpat isimli ekip üyesi, arkadaşlarının yardımıyla, halatla sarkıtıldığı çukurda ölümle mücadele eden sevimli köpeği kurtarmaya başardı.
  • 10

    'Raining Blood', 'Angel of Death', 'Dead Skin Mask' gibi parçaların sahibi, ABD'li Thrash Metal grubu, bu kez müziğiyle değil, yaptığı iyilikle gündeme geldi. 

    Grup Indianapolis'te vereceği konser öncesi minik bir kedi yavrusunu kurtarmış, daha sonra bir yuva bulmasını sağlamıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız