26. yaşına özel 26 fotoğrafla Zayn Malik

One Direction’da geçirdiği beş yılın ardından solo kariyerine devam eden, şarkıları çıkar çıkmaz listelerde en üst sıralara yerleşen, hem müzik hem de özel hayatıyla gündemden düşmeyen Zayn Malik bugün 26. yaşını kutluyor. İşte 26. yaşına özel Zayn Malik hakkında bilmeniz gerekenler...

Haberler 12.01.2019 - 07:17

  • 1
    Pakistan asıllı İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Zain Javadd Malik veya bilinen adıyla Zayn Malik, 12 Ocak 1993'de İngiltere'de doğdu. Bradford'un East Bowling tarafında büyüdü.
  • 2
    Doniya, Waliyha ve Safaa adında üç kız kardeşi olan Zayn Malik'in babası Pakistanlı Yaser Malik ve annesi İngiliz Tricia Malik'tir.

  • 3
    İlk okulda Lower Fields'a ve lisede Tong High School'a gitti. Zayn küçüklüğünü "Başa çıkılması zor biriydim. Biraz hiperaktiftim ki annem bile beni çocuk arabasında gezdirirdi" diye anlatıyor.

  • 4
    Annesi de Zayn'i "Bilgisayar başında şarkılara saatlerce eşlik ederdi" diye anlatıyor.
  • 5
    Zayn Malik saçları yüzünden ilk iki okulundan atıldığını ama kız kardeşleri ile başka okula geçince uyum sağladığını söylüyor.

  • 6
    - 2010 yılında, onlu yaşlarının sonlarındaki beş erkek, ayrı ayrı katıldıkları bir yarışmanın ardından bir araya getirildi. Yeni bir “boys band” kurulmuştu: One Direction! Bir anda tüm dünyanın ilgisini çektiler. Sosyal medya onları konuştu. Öyle sadık bir hayran kitleleri oldu ki yaptıkları her şey, attıkları her adım hemen gündeme oturdu. Zayn Malik 5 yıl boyuncu grubun solistliğini yaptı.
  • 7
    2015 yılının mart ayında ‘Spot ışıklarından uzak kalmak istiyorum, 22 yaşında normal bir insanın yaşadığı gibi bir hayat yaşamak istiyorum’ diyerek One Direction'dan ayrıldı.
  • 8
    Grubu bırakma kararını destekleyen kişi annesiydi
    “Son hızla mutsuzluk ve sağlıksızlık çukuruna düşüyordum. Ailemle birlikte olmaya, normal hayata dönmeye ihtiyacım vardı. Sonunda kararımı destekleyen annem oldu. Bana, ‘Mutlu değilsen devam etmek zorunda değilsin’ dedi.”

  • 9
    Yıllar sonra çıkan kitabında ayrılışın nedenini şu sözlerle anlattı: One Direction grubunun diğer üyelerinde farklı müzik zevik taşıdığını söyleyen sanatçı yaşadıklarını şöyde anlattı “O dönemde grupta kalmayı sürdürdüm, çünkü dünyanın dört bir köşesindeki milyonlarca hayranımızdan çok büyük destek görüyor, olumlu geri dönüşler alıyorduk; ben de grup arkadaşlarımın bu destekten faydalanıyor olmasına saygı duyuyordum. Açıkçası, bu durum, yani müzik zevklerimizin uyumsuz olması, aslında benim açımdan fena halde zorlayıcıydı. Kendimi bana hiçbir zaman uymayacak bir kalıba sıkışmış gibi hissediyordum. Stüdyoya girip beni yansıtan sözler söylemek istiyordum ben, başkalarının yazdıklarını okumak değil.”
  • 10
    Zayn Malik’in gruptan ayrılmasıyla dağılan One Direction grubunun üyesi Louis Tomlinson, annesinin vasiyeti üzerine, araları bir süredir gergin olan Zayn Malik’le buluştu ve eski grup arkadaşıyla ilişkisini düzeltti.
  • 11
    İlk solo şarkısı Pillowtalk Billboard Hot 100 listesinde 1 numaraya çıkan Malik albümleriyle de müzik piyasasına damga vurdu.
  • 12

    Önce Hollywood Tepelerinde fütüristik, modern bir eve yerleşen ancak gürültü yüzünden şikâyet edilince kovulan Malik, daha sonra arkadaşlarıyla Malibu’da daha geniş bir eve geçti. Burada devasa bir barbekü partisi verdi. Bu onun LA’deki ilk partisiyde; eğlence çığırından çıkınca yine evden atıldı.

  • 13

    Müzik kariyeri kadar aşk hayatıyla da gündeme geldi. Aslında her şey Gigi Hadid'in, Zayn Malik'in Pillowtalk klibindeki esas kızı oynamasıyla başladı. 2016'nın başlarında bu tehlikeli yakınlaşman tutkulu bir aşka dönüşeceği sinyalleri verdi ve ikili bir dargın bir barışık ilişkilerine devam etti. 

  • 14

    Vücudunda sayısız dövme olan Malik en çok sevgilisi Gigi Hadid’in gözlerini göğsüne dövme yaptırmasıyla konuşuldu. 

  • 15

    GQ dergisi tarafından ikinci kez En İyi Giyinen Erkek unvanına layık görüldü.

  • 16
    Yeme bozukluğuyla mücadele etti
    Kasım 2014 civarında çekilen fotoğraflarına baktığında hastalıklı göründüğünü fark ettiğini söyleyen Malik "Gruptan ayrıldıktan sonra kabullendiğim bir sorunum vardı: yeme bozukluğu. Kilom konusunda endişelendiğim falan yoktu gerçi, yalnızca birkaç gün üst üste ağzıma tek lokma koymadığım oluyordu. […] Sanırım işin özü kontroldü. Hayatımın hiçbir alanında kendi lafımın geçmediğini düşünüyordum, oysa yemek yemeyi kontrol edebilirdim, ben de ettim.”

  • 17
    Dünyayı kadınların yönetmesi gerektiğine inanıyor
    “Hayatımdaki kadınlar, duygusal dünyalarını erkeklerin beceremediği bir biçimde şekillendirebiliyorlar" diyen Zayn Malik'e göre "Bir sorunun sağduyulu ve barışçıl bir şekilde çözülmesini istiyorsanıs, bunu bir kadına çözdürmelisiniz. 25 yaşındaki şarkıcı bu nedenle dünyanın güç odaklarının kadınlar tarafından yönetilmesini tercih ediyor.

  • 18
    Gençken yaşadığı problemleri “Asla odaklanamaz, beynimin gitmek istediği yerlere yetişemezdim. Devamlı başımı belaya sokardım" diye özetleyen Malik'e doktorlar DEHB yani Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu teşhisi koydu.

  • 19
    Kaygı sorunları çekiyor
    “Daha fazla o şekilde devam edemeyeceğim bir noktaya varmıştım. Çok yorulmuştum. Numara yaptığımı düşünüyor, bundan nefret ediyordum. […] Aslında dünyaca ünlü olmuş, başarısının zirvesindeki bir müzik grubunu terk etmek pek de mantıklı bir iş değildi. Fakat neredeyse beş senedir dur durak bilmeden turneye çıkmak ve tanıtımlara katılmak canıma tak etmişti. Bir zamanların eşi bulunmaz deneyimi artık yoğun bir kaygının kaynağına dönüşmüştü. […] Aklım kalmamı söylüyordu belki, fakat kalbim git diyordu. Ben de onu dinleyip gittim.”
  • 20
    Zayn Malik'in anksiyete (Kaygı) bozukluğu bir dönem kameralara da yansıdı. Dubai'de vereceği konseri iptal ettiğini duyuran Malik Gigi Hadid ile kameralara yakalandı. Üzgün görüntüsüylü dikkat çeken Zayn Malik, fotoğrafının çekildiğini fark edince telaşlandı. İngiliz şarkıçı çareyi en büyük destekçisi olan sevgilisinin arkasına saklanmakta buldu.Süpermodel sevgilisin düştüğü duruma belli etmemek için çok uğraştı.
  • 21
    - Okula dönmek istiyor
    “Belki Londra ya da LA’de, dışarıdan verilen derslere katılırım. Üniversiteden mezun olmanın da bana, albüm çıkarmak ya da turneye çıkmak kadar gurur vereceğini sanıyorum.”

  • 22
    - Tek istediği hayranlarına karşı dürüst olmak
    “Kaygı duymak, utanılacak bir şey değildi ki; her gün milyonlarca kişiyi etkileyen bir sorundu. Hayranlarımın da böylesi sıkıntılara yabancı olmadığının farkındaydım, hiç değilse onların hatırına dürüst davranmam gerektiğini düşünüyordum. One Direction’dayken de kaygı sorunları yaşamıştım ancak grup içinde olmanın getirdiği bir güvenle hepsinin üstesinden gelebilmiştim. Solo sanatçı olarak, kendimi çok daha savunmasız hissediyordum; sahneye çıkmanın psikolojik baskısı başa çıkabileceğim türden değildi, en azından o an için. Saklanıp süslü sözlerle olan biteni gizlemek yerine, sorunu dürüstçe söylemem gerektiğini biliyordu.
  • 23

    - Kendisini artık Müslüman olarak tanımlamadığını söyleyen Zayn Malik, British Vogue'a verdiği röportajda hiçbir dini doktrine inanmadığını açıkladı ve "İnsanların dini inançların yalnızca kendilerini ve inandıkları kişi ya da şeyleri ilgilendirdiğini düşünüyorum" dedi. 

  • 24
    "Belirli bir yemeği belirli bir şekilde kutsayarak yemek veya günde beş defa aynı dilde dua etmek gerektiğine inanmıyorum. Yalnızca, iyi bir insansanız her şeyin sizin için iyi gideceğine inanıyorum" diyen Malik ayrıca, inancın gereği olan gündelik faaliyetleri de bıraktığını açıkladı.
  • 25
    Gigi Hadid ve Zayn Malik çifti geçtiğimiz günlerde üçüncü kez ayrılık kararı aldı. Ancak bu, tam bir ayrılık olmamakla birlikte, ilişkiye bir süre ara verme olarak açıklandı.
  • 26

    Albümleri: 

    Up All Night (2011)
    Take Me Home (2012)
    Midnight Memories (2013)
    Mind of Mine (2016)
    Icarus Falls (2018)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız