Avatar Atakan'a hapis istemi (Survivor 2016 şampiyonu)

'Avatar' lakabıyla tanınan ve Survivor 2016 ile adını geniş kitlelere duyuran Çağan Atakan Arslan'ın "Türk Milletini, Cumhuriyetini ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapsi istendi.

Haberler DHA 23.11.2017 - 17:38

  • 1
    Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Yaşar Tanrıverdi tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Çağan Atakan Arslan'ın sosyal medyada yayınlanan bir videosunun, bir özel televizyon programında 21 Haziran 2016 tarihinde yayınlandığı belirtildi.
  • 2
    İddianamede Arslan'ın söz konusu bu videodaki sözlerinin  "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyetini alenen aşağılama" kapsamında değerlendirildiği vurgulandı.
  • 3
    Atılı eylemin Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301/1 maddesi kapsamında kaldığı ve TCK'nın 301/4 maddesi gereğince şüpheli hakkında yapılacak soruşturmanın Adalet Bakanı'nın iznine tabi olması nedeniyle soruşturma izni istenildiği hatırlatıldı.
  • 4
    İddianamede ayrıca Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün 16 Ekim 2017 tarihli 'olur'u' ile şüpheli hakkında soruşturma izni verildiği kaydedildi.
  • 5
    6 aydan 2 yıla kadar hapsi istenen Çağan Atakan Arslan hakkındaki iddianame kabul edilirse "Türk Milletini, Cumhuriyetini ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni alenen aşağılama" suçundan önümüzdeki günlerde Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız