Beyaz Saray’ın en şık first lady’leri

ABD başkanlık seçimini Donald Trump’ın kazanmasının ardından gündeme gelen eski model Melania Trump’ın nasıl bir first lady olacağı merak konusu. Geçmişten bugüne first lady’ler nasıl giyinir, hangi özellikleriyle öne çıkardı? İşte Beyaz Saray’ın dünden bugüne en şık kadınları...

Haberler ntv.com.tr 10.11.2016 - 11:46

  • 1

    Eleanor Rosalynn Carter

    1977-1981 yılları arasında görevde olan ABD Başkanı Jimmy Carter’ın eşi Eleanor Rosalynn Carter, eşinin hem en yakın danışmanı hem de en büyük taraftarıydı. First lady, oldukça muhafazakar bir giyim tarzı benimsemesiyle akıllarda yer edindi. Yüksek boğazlı giysileri ve pastel renk seçimiyle beğenilen Carter, kıyafetlerini çoğunlukla inci kolyeyle tamamlamayı tercih ederdi.  

  • 2

    Betty Ford

    Başkan Gerald Ford ve eşi Betty Ford 1974-1977 yılları arasında Beyaz Saray’da kaldı. Aynı zamanda bir kadın hakları aktivisti olan Betty Ford’un en sevdiği renk yeşildi. First lady sıklıkla tercih ettiği yeşil renkli kıyafetleriyle hafızalara kazındı. 1975 yılında Beyaz Saray’da verilen bir davette bu turuncu elbiseyi giymeyi tercih etmişti. Ford, yeşil giymediği zamanlarda turuncu, kırmızı, pembe gibi canlı renkleri giymeyi seviyordu. Ford’un kendine has first lady stili dikkat çekiciydi.  

  • 3

    Dolley Madison

    James Madison 1809-1817 yılları arasında başkanlık yaparken, o yıllarda başkan eşi diye resmi bir statü tanınmıyordu. Hiç fotoğrafı olmayan Dolley Madison’ın resimlerdeki görüntüsü, yaşadığı dönemin en şık kadınlarından biri olduğunu gözler önüne seriyor. Yüksek belli elbiseler giyen Madison, o dönemin modası olan beyaz ve beyaza yakın tonlarda giyinmeyi tercih ediyordu.  First Lady Madison, arkadan topladığı saçlarının üstüne şapka takarak şıklığını tamamlıyordu.

  • 4

    Helen Taft

    1909’dan 1913’e kadar görevde kalan William Howard’ın eşi Helen Taft, 1900’lü yılların başlarındaki moda trendlerini tam manasıyla yansıtıyordu. Taft, uzun etek boyu, sıkı kollar gibi dönemin modasına uygun giysilerle hatırlanıyor. First lady, abartılı saç aksesuarları, çiçek ve fiyonklarla süslenmiş şapkalarıyla hafızalara kazındı. Taft’ın etekleri her zaman arkadan kuyruklu olurdu.

  • 5

    Grace Anna Coolidge

    30’uncu ABD Başkanı Calvin Coolidge’in eşi Grace Anna Coolidge, 1923-1929 yılları arasında Beyaz Saray’daydı. Koyu ve kısa saçları, ince bedeni, tüm düz elbiseleri giymesine müsaade ediyordu. Coolidge, kırmızı başta olmak üzere canlı renkler giymeyi tercih ediyordu. 1920’lerde kadınların spor yapmaları popüler hale gelince, spor giysiler de moda oldu. Coolidge de kadınları spor yapmaları için teşvik eden bir first lady idi.

  • 6

    Lady Bird Johnson

    36’ncı ABD Başkanı Lyndon Johnson’ın eşi Lady Bird Johnson, 1963-1969 yılları arasında saraydaydı. Eşine yardım eden ve ilk kampanyasını finanse eden ve kongre çalışmalarına katkıda bulunan Johnson, Jacqueline Kennedy’nin halefi olarak kendine has bir stile sahipti. En yeni tasarımcıları destekleyerek, doğaya ait elementleri tasarımlarında kullanmaları için onlara ilham vererek modayı etkiledi.

  • 7

    Mamie Eisenhower

    1953-1961 yılları arasında Beyaz Saray’da olan Dwight Eisenhower’ın eşi Mamie Eisenhower, özenli ve sempatik bir dış görünümüne sahipti. Her zaman genç bir tarzda giyinmeyi tercih eden Eisenhower için kıyafetin yaşına uygun olup olmaması önemli değildi. Paris’te pek çok defileye katılan Eisenhower, Dior tasarım evi belden sımsıkı saran uzun etek modasını başlattıktan sonra bu trendin takipçisi oldu. En sevdiği renk pembe olan Eisenhower, kürk giymeyi hep çok sevdi ve bol kürk paltolar giymeyi tercih etti. Onu her zaman yüksek topuklu ayakkabıyla görmek mümkündü.

  • 8

    Thelma “Pat” Nixon

    Thelma “Pat” Nixon, 1969-1974 yılları arasında Beyaz Saray’daydı. Thelma “Pat” Nixon, her zaman eşi Richard Nixon’ın kampanyalarını destekledi, onun için çalıştı. “Modaya uyan” biri olarak hatırlanmadı ama stili her zaman feminen, şık ve kusursuz bulundu. Kıyafetleri muhafazakar olsa da tercih ettiği renkler parlak, karışıktı, göz alıcı desenler taşıyordu. Bir açılış konuşmasında giydiği Karen Stark imzalı bu altın, gümüş ve kristal karışımı tasarım, first lady’nin en çok akıllarda kalan seçimi oldu.

  • 9

    Frances Cleveland

    1886-1889 yıllarında sonra tekrar 1893-1897 yıllarında eşi Grover Cleveland’le birlikte Beyaz Saray’da hizmet veren Frances Cleveland, 21 yaşında saraya çıkan ilk first lady oldu. 1880’lerin modasını yansıyan giysileriyle tanınan Cleveland, uzun kuyruklu elbiseleriyle hafızalarda yer edindi. Cleveland, kış aylarında koyu renkler, yazın ise açık renkler tercih etmesiyle biliniyordu.

  • 10

    Eleanor Roosevelt

    Franklin D. Roosevelt’in 1933-1945 yıllarındaki başkanlık hizmeti boyunca Beyaz Saray’da kalan Eleanor Roosevelt, en uzun süre görevde olan first lady oldu. Tutkulıu ve cusr bir kadın olarak bilinen Roosevelt, sade stiliyle akıllarda yer edindi. Klasik kesimli ve klasik renklerde kıyafetler giyen first lady, dönemin en şık kadınlarından biri olarak hatırlanıyor. Roosevelt’in çiçekli ya da fiyonlu şapkaları oldukça popülerdi. First lady kürk giymeyi de her zaman çok sevdi.

  • 11

    Laura Bush

    Bir eğitimci olan Laura Bush, George W. Bush’un eşi olarak 2001-2009 yılları arasında Beyaz Saray’daydı. Hiçbir zaman moda trendlerini takip eden biri olmadı ama her zaman şık kıyafetleriyle tanındı. First lady’nin en sevdiği renk kırmızıydı. Oscar de la Renta imzalı bu kırmızı elbise, Bush’un en akılda kalan kıyafeti oldu.

  • 12

    Hillary Clinton

    ABD başkanlık seçimini Donald Trump’a karşı kaybeden Hillary Clinton, eşi Bill Clinton 1993-2001 yılları arasında ABD başkanıyken Beyaz Saray’da first lady olarak bulundu. O dönemde Kraliçe Elizabeth’in tarzından ilham aldığı düşünülen Hillary Clinton, tek renkli kıyafetleriyle akıllarda kaldı. Oscar de la Renta, Sarah Phillips ve Barbara Matera gibi tasarımcıların kıyafetlerini giymeyi tercih eden Clinton, genelde pantolon ve ceketten oluşan takım elbiseleriyle hatırlanıyor. Clinton, başkanlık seçimi sürecinde de canlı renklerdeki takım elbiseleriyle boy göstermeye devam etti.

  • 13

    Nancy Reagan

    Ronald Reagan ile birlikte 1981-1989 yılları arasında Beyaz Saray’da olan Nancy Regan hakkında, saraya şık “Kennedy” stilini geri getirdiği yorumları yapıldı. En popüler first lady’lerden biri olan Reagan, pahalı seçimleriyle sık sık eleştirildi. First lady olmadan önce Hollywood oyuncusu olan Reagan’ın en sevdiği renk, altın rengi dokunuşları olan kırmızıydı. Düz renklerden pek hoşlanmayan Reagan’ın favori tasarımcısı James Galanos’tu. Galanos’un Reagan için tasarladığı kırmızı kıyafetlerden sonra “Reagan kırmızısı” diye bir renk moda dünyasında popüler oldu.

  • 14

    Michelle Obama

    Avukat ve aynı zamanda yazar olan Michelle Obama, ilk siyah first lady olarak Beyaz Saray’a çıktı. Amerikan Beyaz Saray tarihinin en şık first lady’lerinden biri olarak hafızalarda yer edinen Obama, çiçekli elbiseleri ve canlı renk seçimiyle beğenildi. 

  • 15

    Michelle Obama

    İnci kolye neredeyse onun imzası haline geldi. En sevdiği tasarımcı Jason Wu ve Thakoon olsa da hazır giyim alışverişi yapmayı da seven Obama’nın hayranı olduğu marka J.Crew’di. ABD’nin trend kurucularından biri olarak görülen Obama, kadınlar için doğru bir rol model olarak lanse edildi.
  • 16

    Jacqueline Kennedy

    John F. Kennedy’nin eşi olarak 1961 ile 1963 yılları arasında Beyaz Saray’da olan Jacqueline Kennedy, döneminin en önemli trendlerini giyimine yansıtmasıyla biliniyor. Moda denince Amerikan tarihinin en sembol isimlerinden biri olan Kennedy, minik şapkaları moda dünyasına tanıtan ilk isimlerden biri oldu. Tasarımcı Halston imzalı pek çok zarif şapkası olan Kennedy; büyük güneş gözlükleri, ipek fularlarıyla şıklığını tamamlamasıyla akıllarda yer edindi.

  • 17

    Melania Trump

    Donald Trump'ın seçimi kazanmasıyla Beyaz Saray'ın yeni first lady'si olan Melania Trump, lüks ve ihtişamı çok sevmesiyle tanınıyor. Eski bir model olan ve şimdilerde mücevher tasarımcılığı yapan Trump'ın, sarayın en gösterişli kadınlarından biri olması bekleniyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız