Büşra Develi: Durdum, düşündüm ve masadan kalktım

Fi dizisinde hayat verdiği Bilge karakteriyle adını geniş kitlelere duyuran Büşra Develi, oyunculuğa adım atma sürecinde Onur Ünlü'nün teklifi sonrası okul ile prroje arasında kaldığını dile getirerek "Durdum, ‘masada kalıp işe devam mı edeyim, yoksa dönüp okula mı devam edeyim’ diye bir an düşündüm ve masadan kalktım" dedi.

Haberler 04.11.2017 - 12:55

  • 1
    Şu sıralar Bizim Hikaye dizisinde rol alan meslektaşı Burak Deniz ile birlikte olan ve Kıvanç Tatlıtuğ'la başrolü paylaşacağı 'Hadi Be Oğlum' filminin heyecanını yaşayan Büşra Develi; özel hayatını, oyunculuk sürecini, Fi projesiyle yollarının nasıl kesiştiğini ve merak edilenlerini Miss Vogue Türkiye'ye anlattı.
  • 2

    OYUNCULUK BAŞLAMA SÜRECİ

    “Konservatuarda okurken, iş çıkmayacağını bilsem de seçmelere katılıyordum. Ay Yapım’ın Onur Ünlü yönetmenliğindeki Beş Kardeş dizisi seçmelerine de böyle girmiştim. O sıralarda okulu dondurup dondurmamak konusunda kararsızdım, bir yanım okula devam etmek istiyor ama bir yanım da merak içinde. Olur mu, olmaz mı derken, oldu iş. Çağırdılar beni."
  • 3

    "DURDUM, DÜŞÜNDÜM VE MASADAN KALKTIM"

    "Onur Ünlü, ekip ve ben masada oturuyoruz. Her şey tamam, iş başlıyor, kıymalı pideler bile söylenmiş yani. Birden Onur Ünlü bana ‘Ben seni çok beğendim, anlaştık da… Peki okulu ne yapacaksın?’ dedi. Donduracağımı söyledim, ‘Hayır, ne münasebet,’ dedi Onur Ünlü. ‘Belki haftanın bir iki günü çalışacaksın sadece, bu iş için okul dondurulur mu hiç? Sen okula dön, biz seninle her türlü denk geliriz ileride zaten.’ ‘Tabii yine de senin kararın’ diye de ekledi. Durdum, ‘masada kalıp işe devam mı edeyim, yoksa dönüp okula mı devam edeyim’ diye bir an düşündüm ve masadan kalktım.”
  • 4

    'TATLI KÜÇÜK YALANCILAR' SENARYOSU

    “Cem Karcı çekiyor, beş kız var, yapım şirketi iyi… Okuldan neredeyse tüm arkadaşlarım girmişti seçmelere, hiç düşünmediğim bir anda kabul edildim. Tam bir gökte aradığın senaryoyu yerde bulma durumu anlayacağınız. Fakat üç yıldır okulda yapılan oyunculuğa benzemiyormuş televizyon dizisinde çalışmak."
  • 5

    İLK PROJE HEYECANI

    “Çok fazla kamera var, devamlılık ne, hiçbir şey bilmiyorum. Karşımda 30-40 tane insan, bir şey yapmam lazım, yaptığım şeyin nasıl göründüğüyle ilgili en ufak bir fikrim yok. Okulda büyük bir alanda oynuyorduk, küçücük alanda oynuyor, oynadığım şeyden emin olamıyorum; olmuyor diyordum. Çok stresliydi benim için o açıdan Tatlı Küçük Yalancılar (TKY). İzlediğim güne kadar hiç emin değildim yaptığım şeyden. Sonra çok iyi şeyler yazılıp çizildi. Benim için güzel bir ivme hem de çok iyi bir tecrübe oldu o iş.”
  • 6

    "Fİ'YE KADAR EPEY BEKLEDİM"

    “TKY o kadar kaliteli bir işti ki, bütün işler böyle yapılıyor sanıyordum sektörü bilmediğim için. Sonra başka senaryolar gelmeye başladı. Başlarda zorlandım, o zaman Gaye Sökmen’le de çalışmıyordum, senaryolar okumaya başladım. Okuyorum, emin olamıyorum hiçbir şeyden; kağıt üzerindeki hikayenin nasıl sonuçlanacağını kestiremiyorum. Ancak emin olduğum tek bir şey vardı, gelen başrollerin hepsi klişe, kuvvetsiz kadın karakterlerdi. Başrol oynama sevdalısı değilim, ne olursa olsun hemen devam etmeyi de doğru bulmuyordum. Fi’ye kadar epey bekledim doğrusu.”

  • 7

    "BU DUYGUYU TATTIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

    “Ayla, yönetmen Can Ulkay’ın ilk filmiydi, kısa film olmasına karşılık bayağı uzun metraj prodüksiyonuyla çalıştığımız Bitmiş Aşklar Müzesi de ilk film, yönetmeni Murathan Özbek’le 2018’de ilk uzun metrajını da çekeceğiz. Fotoğrafçı Cansu Boğuşlu’yla da bir film çekeceğim 2018’de. İlk filmlerini çeken yönetmenlerle çalışmak iş yapmak gibi değil de bir hayale ortak olmak gibi. Ticari bir kaygı gütmeyen bu duyguyu tattığım için mutluyum.”
  • 8

    "OYUNCULUKLARI UYUŞTU"

    “Bizim Hikaye’yi Burak’tan bağımsız izliyorum, herkes çok iyi. Burak’a çok yakışan dinamik bir rol oldu. Oyuncular belli olunca iki kişinin birbirine yakışıp yakışmadığına bakılır, aslında bu yakışmayı fiziksel özellikler değil, o iki kişinin oyunu belirler. Hazal’la Burak’ın oyunculuklarının bu anlamda çok uyuştuğunu düşünüyorum.”
  • 9

    NE İZLİYOR?

    Favori dizisi Six Feet Under, Breaking Bad’i yeniden izliyor şu sıra. Masum’u çok beğenmiş, Yedi Yüz’ün ilk bölümünü de. Merve Dizdar’ın oyununu övüyor.

    Röpotaj: Elçin Yahşi

    Fotoğraf: Hasan Karaarslan

  • 10
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız