Doğanın mucize bebekleri

BBC 1 kanalında yayımlanan yeni bir dizi için film yapımcıları dünyanın değişik yerlerindeki hayvan bakım merkezlerini ziyaret etti ve dünyanın en nadir rastlanan canlılarının geleceğini araştırdı.

Haberler 05.09.2011 - 16:35

  • 1

    Doğanın mucize bebekleri

    Madagaskar'a özgü maymunlar arasında soyu tükenmeye yüz tutmuş bir lemur türü, Conquerel Şifaka. Fotoğraftaki yavru da ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde bir merkezde uzmanların gözetiminde büyütülüyor. BBC 1 kanalında yayımlanan yeni bir dizi için film yapımcıları dünyanın değişik yerlerindeki hayvan bakım merkezlerini ziyaret etti ve dünyanın en nadir rastlanan canlılarının geleceğini araştırdı.
  • 2

    Doğanın mucize bebekleri

    Suni dölleme ve çığır açan bakım teknikleri uygulayan bilimadamları Çin'in Çengdu bölgesinde pandaların yavrulamalarını sağlıyor.
  • 3

    Doğanın mucize bebekleri

    Nubiya (Berberi) aslanlarının doğal yaşamda soyları 1940'lı yıllarda tükendi. Belfast Havyanat Bahçesi'ndeki bu yavru, özel bir üreme programı kapsamında özenle bakılıyor.
  • 4

    Doğanın mucize bebekleri

    Doğanın korunması için çalışanlar aynı zamanda Madagaskar'ın tuhaf ayay maymunlarının bakımı için de bizzat çaba sarfediyorlar. Geceleri gezen bir canlı olan ayayların nüfusu da hızlı artmıyor zira anne ayaylar, bebeklerini bir yıl emzirdiklerinden iki ila üç yılda bir yavru bakabiliyorlar.
  • 5

    Doğanın mucize bebekleri

    İngiltere'deki ZSL Whipsnade Hayvanat Bahçesi'ndeki bu savunmasız Hint gergedanı, insan gözetiminde üremesi sağlanan canlı türlerinden. Rhinolar, 16 aylık gebelik sonrası yetişkin bir insan kadar ağır, ortalama 90 kiloluk bir yavruya hayat veriyor.
  • 6

    Doğanın mucize bebekleri

    Dünyanın en büyük keseli etoburu Tazmanya Canavarı'nın geleceği doksanlı yıllardan bu yana Avustralya'nın Tazmanya bölgesinde bu canlı nüfusunu etkileyen bir tümörün tehdidi altında.
  • 7

    Doğanın mucize bebekleri

    Amazon yağmur ormanlarında en fazla soyu tükenmeye yüz tutmuş maymunlar arasında yer alan alaca maymunlar Jersey'de bir bakım evinde ilgi yumağı.
  • 8

    Doğanın mucize bebekleri

    Afrika'da ise David Sheldrick Doğal Hayat Vakfı, anneleri kaçakçılarca öldürülmüş yavru filleri yetiştiriyor ve doğaya geri salıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız