Dönerse Senindir filmi hakkında suç duyurusu

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık-Sen, ‘Dönerse Senindir’ filminin başrol oyuncusu Murat Boz’un yanı sıra yapımcı, yönetmen ve senarist ile tespit edilecek diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Sağlık-Sen, filme +13 seyirci kitlesine uygun olarak izin verilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuru yaptı.

Haberler 15.12.2016 - 14:12

  • 1
    Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, ‘Dönerse Senindir’ filmi ile ilgili basına sızan ya da sızdırılan görüntülerin dikkat çekmesi ve filmin konuşulur olması için şöhreti, medyatikliği ve hayran kitlesi nedeniyle özellikle başrol oyuncularından Murat Boz’un isminin kullanıldığını söyledi.
  • 2
    Memiş “Başrol oyuncularının hayran kitlesine de bakıldığı takdirde de bu filmi ağırlıklı olarak çocuk ve gençlerin izleyeceği görülebilmektedir. Cinsel içerikli bu görüntülerin ağırlığını çocuk ve gençlerin oluşturduğu bu kitlede hemşirelere karşı nasıl bir çirkin algı oluşturacağını ve gelecekteki tavırlarına nasıl yansıyacağını da değerlendirmek gerekmektedir” dedi.
  • 3
    Cinsel içerikli bu görüntülerin hemşirelik mesleğinin onurunu ve saygınlığını zedelemenin yanında tüm sağlık çalışanlarına yapılan bir hakaret olduğunu ifade eden Memiş, müstehcenlik suçunun unsurlarının da filmde yer aldığını söyledi.
  • 4
    Sadece suç işlenmekle kalınmadığını belirten Memiş, “Başta çocuklarda olmak üzere tüm toplumda hemşirelik mesleğine karşı yanlış ve önyargılı bir algı oluşmasına sebebiyet verilmektedir" dedi.
  • 5
    Sağlık-Sen Genel Başkanı sözlerine şöyye devam etti: "Bu algının gelecekte nasıl çirkin sonuçlar doğurabileceğini de göz ardı etmemek gerekir. Bu nedenle hemşirelerle ilgili bu çirkin sahnelerin söz konusu filmden çıkarılmadıkça filmin gösterime girmemesini, ayrıca yayınlanan görüntüler ve fotoğraflar dışında henüz bilgi sahibi olamadığımız sahnelere karşı önlem olarak da söz konusu filme +13 yaş sınırı getirilmesini istedik"
  • 6
    Metin Memiş, söz konusu filmle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını da bildirdi. Memiş, söz konusu filmde hemşirelik mesleğini rencide edici, gerçekle ilgisi olmayan sahnelere yer verildiğini, filmde kullanılan cinsel içerikli görüntülerin hemşirelere ve hemşireler nezdinde tüm sağlık çalışanlarına karşı Türk Ceza Kanunu'nun 125. maddesindeki hakaret suçunun unsurlarını taşıdığı gibi 226. maddedeki müstehcenlik suçunu da barındırdığını kaydetti.
  • 7
    İnsanların sağlıklarına kavuşmaları için çoğu zaman zor şartlarda görev yapan ve tıbbi hizmetlerin en önemli unsurlarından olan hemşirelerin bu tür görüntülerle gündeme gelmesine bir tepki de dün Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği'nden gelmişti.  Dernek adına açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, "Filmde oyuncu Murat Boz'un bayıldığı sahne ve hemşireler sahnesi kabul edilemez niteliktedir" diyerek, bu sahnelerin filmden çıkarılması için imza kampanyası başlattı.
  • 8
    Süleyman Yıldırım, imza kampanyası için yaptığı açıklamada; "Sağlık hizmetinin en önemli bileşenlerinden olan, kutsal olarak bildiğimiz hemşirelik mesleğini küçük düşüren ve hemşireleri fantazi objesi gibi gösteren Murat Boz'un başrollerini oynadığı Dönerse Senindir filmindeki sahnelerinin kaldırılması ve yayınlanmaması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca 112 'de çalışan meslektaşlarımız büyük bir özveri ve fedakarlık ile görevlerini ifa etmektedir. Başkalarının hayatını kurtarmak adına, kendi hayatlarını riske atmaktadırlar. Ambulansta bu şekilde çalışıldığını göstermek, 112 Acil'de çalışan meslektaşlarımıza haksızlıktır" ifadesi yer aldı.
  • 9
    Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen Manisa Şube Başkan Yardımcısı Ozan Ağzıballı ise canını dişine takarak, bu hizmeti sunan hemşireleri rencide edildiğini söyledi. Bir meslek grubunu rencide edici, incitici, cinsel anlamda ön plana çıkaran görüntülere yer verilmesini büyük bir aymazlık ve hadsizlik olarak niteleyen Ağzıballı, “Yüzbinlerce hemşire adına buradan sesleniyoruz: Öncelikle filmde bu tür görüntülerin yer almasından dolayı yapımcı ve yönetmen başta olmak üzere, yetkili konumdaki herkesi kınıyoruz. Çağrımız; sinema filminden bu sahnelerin çıkarılması, aslına uygun olarak, gerçeğe eş değer sahnelerle tekrar çekilerek gösterime gidilmesidir. Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Sayın Recep Akdağ ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Dr. Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’dan konuya ilgi göstermelerini, mesleğin onuruna sahip çıkılmasını, rencide edilmesine izin verilmemesini istiyoruz” dedi.
  • 10
    Ebe ve Hemşireler Derneği (EHEMDER) Samsun Şube Başkanı Şükriye Okur Turgut, başrolünü Murat Boz’un oynadığı ‘Dönerse Senindir’ filmin fragmanında hemşireleri küçük düşürücü, rencide edici görüntülerin olduğunu ifade ederek tepki gösterdi.
  • 11
    Toplumun hemşirelik imajı hakkındaki görüşünü, hemşirelik mesleğini, meslek üyelerini ve meslek adaylarını olumlu ya da olumsuz yönde etkilediğini belirten EHEMDER Samsun Şube Başkanı Şükriye Okur Turgut, “Bu nedenle toplumun gözünde hemşirelik imajının belirlenmesi ve değerlendirilmesi önem taşımaktadır. Toplumumuzda mesleki imajımızı etkileyen medyanın, hemşirelik mesleğini yansıtma şeklini değiştirme çabaları devam ederken, buna bir başkasının eklenmiş olmasından büyük üzüntü duymaktayız” dedi.
  • 12
    Başrollerinde Murat Boz, İrem Sak ve Yasemin Allen'in oynadığı Dönerse Benindir filminin fragmanı
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız