Dünyanın en zengin kadınları

Bazılarının kişisel serveti milyon dolarlarla ölçülürken bazılarının milyar dolarlar seviyesinde. İşlerindeki başarılar kadar hayırseverlikleri ve güzellikleriyle de adlarından söz ediliyor. İşte dünyanın en zengin kadınlarının servetleri...

Haberler 22.08.2017 - 11:36

  • 1

    12. Sheikha Mozah, Katar

    58 yaşındaki Sheikha Mozah Bint Nasser Al-Missned’ın kişisel serveti 10 milyon dolar. Katar Emiri’inin ikinci eşi olan Mozah, yedi çocuk annesi. Mozah, sadece sosyal ve politik aktivist değil aynı zamanda ülkesinde bilim ve teknoloji alanında gelişmeleri de  destekliyor. Sayısız fahri doktorası bulunan Mozah, dünyanın en şık first lady’lerinden biri seçildi. Muhafazakar tarzıyla beğeni topluyor. Forbes dergisi tarafından "Dünyanın En Etkili 100 Kadını"ndan biri olarak seçildi.

  • 2

    11. Ivanka Trump, ABD

    ABD Başkanı Donald Trump’ın 35 yaşındaki kızının kişisel serveti 740 milyon dolar. Babasının hazır servetine rağmen kendisi de çalışan Ivanka Trump pek çok şirketiyle en başarılı iş kadınlarından biri haline geldi.

  • 3

    10. Pansy Ho, Çin

    Girişimci Stanley Ho’nun 54 yaşındaki kızı Pansy Ho, Ho ailesinin 17 çocuğu arasında en zengin olanı. 3,4 milyar dolarlık servetiyle Pansy Ho, şimdi babasından daha zengin hale geldi.

  • 4

    9. Margarita Louis-Dreyfus, Fransa

    55 yaşındaki Rus Margarita Louis-Dreyfus, 5,3 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin iş kadınlarından biri. Eşinin ölümünden sonra  Louis Dreyfus Grup’un yönetim kurulu başkanı olan Margarita Louis-Dreyfus, aynı zamanda Olympique Marsilya futbol takımının da sahibi. İkinci kez evlenen Rus iş kadınının ikiz kızları bulunuyor.

  • 5

    8. Carrie Perrodo, Singapur

    Carrie Perrodo, en büyük yağ fabrikalarından biri olan aile şirketini eşi Hubert Perrodo’nun 2006’daki ölümünden sonra devraldı. Şimdi şirketin başında oğlu var ve Carrie Perrodo zamanının büyük bir bölümünü hayır işleriyle geçiriyor. 66 yaşındaki Perrodo’nun kişisel serveti, 5,3 milyar dolar.

  • 6

    7. Charlotte Casiraghi, Monako

    Monako tahtının sekizinci varisi Charlotte Casiraghi, 5,7 milyar dolarlık kişisel servete sahip. 31 yaşındaki Charlotte Casiraghi, Grace Kelly’nin torunu. Gazetecilik yapan prenses, aynı zamanda boş zamanlarını da at biniciliğine ayırıyor.

  • 7

    6. Christy Walton, ABD

    Dünyanın en zengin kadınlarından biri olan 68 yaşındaki Walton, 6,1 milyar dolarlık servetin sahibi. O, aynı zamanda dünyanın en hayırsever kadınlarından biri olarak kabul ediliyor.

  • 8

    5. Iris Fontbona, Şili

    74 yaşındaki Fontbona, 13,7 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin Şilili kadını. Yaşına göre bakımlı ve genç görünümüyle dikkat çeken Fontbona, aile şirketini yönetiyor.

  • 9

    4. Laurene Powell Jobs, ABD

    Apple Inc’in kurucusu Steve Jobs’un eşi olan Laurene Powell Jobs, 20 milyar dolarlık servete sahip. Eşinin Apple mirasının ardından 53 yaşındaki Laurene Powell Jobs, dünyanın en zengin kadınlarından biri haline geldi.

  • 10

    3. Susanne Klatten, Almanya

    İlaç şirketinin yöneticisi olan 55 yaşındaki Susanne Klatten, erkek kardeşiyle BMW’nin yarı hissesini de paylaşıyor. 22,5 milyar dolarlık servetiyle Almanya’nın en zengin kadını olan Klatten, iş ve aile yaşamındaki başarıyısıyla biliniyor.

  • 11

    2. Alice Walton, ABD

    En zenginler listesinde yer alan ikinci Walton’ın kişisel serveti 38,7 milyar dolar. Sam Walton’ın kızı olan 67 yaşındaki Alice Walton, resim sevgisiyle ve özel koleksiyonlarıyla tanınıyor.

  • 12

    1. Liliane Bettencourt, Fransa

    L’Oreal’in 94 yaşındaki sahibi, 43,1 milyar dolarlık servete sahip. Kendi adına bir vakfı olan Bettencourt, yaşına rağmen yoğun çalışmasıyla biliniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız