Fashion Week Istanbul'da ilk gün: 38 tasarımcı 29 moda şovu

12-15 Ekim tarihlerinde gerçekleşen Fashion Week Istanbul, ilk gününü tamamladı. Bu yıl üçüncü kez konuklarını dijital olarak ağırlayan moda haftası, 38 tasarımcının koleksiyonunu 29 moda şovuyla tanıttı.

Haberler 13.10.2021 - 12:05

  • 1
    Bu yıl üçüncü kez dijital olarak gerçekleştirilen Fashion Week Istanbul, sezona New Gen by İMA defilesi ile başlarken, Mehmet Emiroğlu, Selen Akyüz, Y Plus By Yakup Biçer, Arzu Kaprol, TAGG, Dilek Hanif ve DICE KAYEK koleksiyonları da gün boyunca modanın görsel sanatlarla buluştuğu kısa filmlerle karşımıza çıktı.


  • 2
    Fashion Week Istanbul ilk gününde podyumu, İstanbul Moda Akademisi tasarımcılarından oluşan “New Gen by İMA” defilesiyle açtı. Defilede Berfin Özgür, Ercan Tenekecioğlu, Lidya Zenginel, Mirey Demirci, Nadin Altıparmak, Nazlıcan Türker, Öykü Ece Uza ve Şeyma Hamamcı’dan oluşan 8 genç tasarımcının koleksiyonları tanıtıldı.


  • 3
    İkinci şova ev sahipliği yapan Mehmet Emiroğlu ise ilhamını ailesinden alarak hazırladığı koleksiyonunu sahneye taşıdı. Mehmet Emiroğlu “A Language I Never Speak” isimli koleksiyonu ile ebeveynlerin arasındaki gizli dili anlatmak istediği şovuyla beğeni topladı.


  • 4
    Fashion Week Istanbul'un ilk gününün ikinci kısmı, Arzu Kaprol'un ilhamını Truva efsanesinden alan ve büyük aşklara adanan koleksiyonu –H.A.Y.A.L. ile açıldı. Tasarımcının koleksiyonundaki tasarımlar, pandeminin zorlu şartlarının da etkisiyle küçük ekipler ve tamamen elde üretilen zanaat teknikleriyle oluşturulurken; moda filminin çekimleri ise İstanbul Mağlova Kemeri'nin büyülü ortamında yapıldı.


  • 5
    Fashion Week Istanbul kapsamında TAGG İlkbahar-Yaz 2022 Koleksiyonu’nu sergileyen Gökay Gündoğdu, pandemi sonrası oluşan günümüz ev ofis düzlemine moda penceresinden bakan tasarımlar sundu. Ev konforunu ofise taşımaya, ofis şıklığını rahat parçalarla daha fonksiyonel hâle getirmeye odaklanan TAGG, İlkbahar-Yaz 2022 koleksiyonunu içinde bulunduğumuz dönemin ihtiyaçlarını ve duygularını yorumlayarak hayata geçirdi.
  • 6
    Moda Haftası'nın ilk günü, Dice Kayek'in 18. yüzyıldan kalma bir Fransız kalesi olan Chateau'nun geniş arazisinde çektiği gerilim sineması tadındaki moda filmi ile sona erdi. Romantik tasarımların yer aldığı koleksiyonda kabarık etekler, 18. yüzyıldan ilham alan gömlekler ve 70'li yıllara selam veren aksesuarlar dikkat çekti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız