FBI'ın Ghislaine Maxwell operasyonundan ayrıntılar

ABD’de cinsel istismardan hapiste olan Ghislaine Maxwell’in tutuklanmadan önce FBI tarafından GPS ile izlendiği ortaya çıktı. FBI, Maxwell’in gizlendiği yeri yüzde 100 doğru tespit etmek için özel bir teknoloji kullandığı ve ardından operasyon yaptığı açıklandı. 

Haberler 07.01.2021 - 08:38

  • 1
    Cinsel taciz ve çocuk istismarı suçlarıyla tutuklandıktan sonra cezaevinde ölü bulunan Amerikalı pedofil milyarder Jeffrey Epstein’a; fuhuş ağında yardımla suçlanan eski sevgilisi Ghislaine Maxwell’in New Hampshire’da yakalanmasıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.
  • 2
    Haber sitesi Daily Beast, 2 Temmuz 2019’da düzenlenen operasyonda FBI'ın (ABD’nin iç güvenlik teşkilatı) kullandığı teknikleri deşifre etti.

  • 3
    Mahkeme belgelerine göre, FBI, Maxwell’i küresel konumlandırma sistemi GPS ile takip etti. GPS sayesinde Maxwell’in avukatlarından biri olan kız kardeşiyle kullanmak için aldığı telefon hattından yayılan sinyaller izlenerek saklandığı
    malikanenin yeri tespit edildi.
  • 4
    Polis şefleri ayrıca alanı daraltarak zanlının yerini yüzde 100 doğru tespit etmek amacıyla yakındaki telefonlardan sinyal almak için vatoz cihazını kullandı. FBI, evrak çantası boyutundaki bu cihazın, cep telefonunun daha doğru bir konumunu belirlemesi ve tanımlayıcı bilgiler elde etmesiyle malikaneye baskın yaparak Maxwell’i yakaladı.
  • 5
    Vatoz cihazıyla zanlıların yerini tespit etmek, hedef telefonun yakınındaki kişilerin telefonları hakkında da bilgi toplanması nedeniyle tartışma yaratıyor.
  • 6
    İngiliz Profesör Alan Woodward, “Bu konudaki endişe, polisin hedefinde olmayan kişilerin telefonlarının yerlerinin de tespit edilebilmesidir. Vatoz ile elde edilen verilere ne olduğu ise belli değil” dedi.
  • 7
    Tutuklu Maxwell, reşit olmayan üç kızı, Epstein’in cinsel istismar ağına katmak suçlamasıyla önümüzdeki Temmuz ayında mahkemeye çıkarılacak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız