Julianne Moore: Sinemada cinsiyetler arası ücret eşitliği için kota konulmalı

72. Cannes Film Festivali’ne katılan ünlü oyuncu Julianne Moore kadın ve erkek sinemacılar arasında ücret eşitliğini sağlamak için kota konuşması gerektiğini söyleyerek, "Kapıları açmak zorundasınız" dedi.

Haberler 16.05.2019 - 14:19

  • 1

    Hollywood’un ünlü oyuncusu Julianne Moore, 72. Cannes Film Festivali’nde katıldığı bir etkinlikte sinemada ücret eşitsizliği hakkında konuştu.

  • 2

    “Herkes işbirliği içinde olmadığı sürece cinsiyet eşitliğini sağlayamayız” diyen Moore, “Bizler dünya nüfusunun yüzde 52’sini oluşturuyoruz. Dengeyi sağlamak için, kültürümüzü değiştirecek bazı önlemler almamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

  • 3

    “Eşitliğe ulaşmak için büyük değişiklikler yapmak zorundayız. Bu bir gerçek. Dolayısıyla ben kotaya inanıyorum” diyen ünlü oyuncu, “Cinsiyet, kültür ya da etnik özelliği ne olursa olsun herkes için oyun alanında dengeyi sağlamalıyız. Kapıları açmak zorundasınız” dedi.

  • 4

    Cinsiyet kotası, sinemanın kamusal finansmanla desteklendiği Avrupa’da yaygın olsa da Hollywood’da çok tartışılmadı. İsveç, Norveç ve İrlanda’daki enstitüler tıpkı İngiliz Film Enstitüsü gibi kadın ve erkek sinemacılara kamu fonundan yüzde 50’lik kota belirliyor.

  • 5

    ABD’de geçen yıl en çok izlenen 250 filmin yüzde 8’i kadın yönetmenlerin elinden çıktı. Oysa bir yıl önce oran yüzde 11’di.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız