Kanye West'in sevgilisi Julia Fox'un başörtüsü Fransa'da tartışmaları alevlendirdi: Müslümanlara karşı ikiyüzlüsünüz

ABD'li rapçi Kanye West'in sevgilisi Julia Fox, Paris Moda Haftası'ndaki başörtüsü tercihiyle Fransa'da gündem oldu. Vogue France, 32 yaşındaki oyuncunun fotoğrafını "Başörtüsüne evet" yorumuyla paylaşınca sosyal medyada sert bir tepkiyle karşılaştı. Geçtiğimiz günlerde spor müsabakalarında başörtüsünün yasaklandığı ülkede, ünlü moda dergisinin paylaşımı ikiyüzlülük olarak yorumlandı. 

Haberler ntv.com.tr 02.02.2022 - 10:24

  • 1

    Ünlü moda dergisi Vogue’un Fransa edisyonu geçen hafta Kanye West’in sevgilisi olan oyuncu Julia Fox'un Paris Moda Haftası'nda katıldığı esnada çekilen siyah başörtülü bir fotoğrafını paylaştı.

  • 2

    İKİ YÜZLÜLÜK TEPKİSİ

    Vogue France, Instagram hesabında yaptığı paylaşımda, "Başörtüsüne evet!" yorumunu yaparak Fox’un görünümünü övdü. Ancak, sosyal medya kullanıcıları, Fransa'da Müslüman kadınların başörtüsü takmasının yasak olduğu bir dönemde, derginin paylaşımını “ikiyüzlülük” olarak nitelendirerek tepki gösterdi. 

  • 3

    "SAĞIR BİR YAKLAŞIM"

    Bir internet kullanıcısı, "Bu, Müslüman kadınların Fransa'dayken işte, sporda ve diğer alanlarda başörtüsü takmalarının yasak olduğu gerçeğinden habersiz, sinir bozucu bir şekilde sağır bir yaklaşım" diye yazdı.

  • 4

    Spor muhabiri Shireen Ahmed ise Fransa'nın başörtüsü takan Müslüman kadınlara ayrımcılık yapılmaya devam edilirken, Fox'un başörtüsü taktığı fotoğrafını kutladığı için Vogue France'ye tepki gösterdi.

    Shireen, "Fransa'daki tüm Müslüman kadınlar spor yapmaktan men edilmenin eşiğindeyken ve ırk ayrımcılığına tabi tutulmuş Müslüman kadınlar başörtüsü takmayı tercih ettikleri için hedef alınmaya devam ederken, Vogue France  burada Julia Fox'ta başörtüsünü kutluyor" dedi.

  • 5

    İFADEYİ SİLDİ

    Farklı bir internet kullanıcısı ise Vogue France'ın gönderisini "başörtüsü taktığı için tacize uğrayan her Müslüman kadının yüzüne bir tokat" olarak yorumladı.

    Vogue France, tepkilerin ardından yorumundaki “Başörtüsüne evet” ifadesini sildi.

  • 6

    FRANSA'DA SPOR MÜSABAKALARINDA BAŞÖRTÜSÜ YASAKLANDI

    Diğer taraftan, 2019'da yılında yapılan bir anket, Fransa'da başörtüsü takan kadınların yüzde 60'ının ayrımcılığa maruz kaldığını gösterdi. Vogue France’nin gönderisiyle başlayan Tartışma, Fransız Senatosu'nun spor müsabakalarında başörtüsü takmayı yasaklamak için yaptığı oylamadan sadece birkaç hafta sonra geldi.

  • 7
    Senato resmi olarak "göze çarpan dini sembollerin" takılmasının yasaklanması yönünde karar verdi. Söz konusu karar, sosyal medyada tepkilere yol açarken, dünyanın dört bir yanındaki internet kullanıcıları, Müslüman azınlığa karşı artan ayrımcılığı nedeniyle Fransa'ya tepki gösterdi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız