Kediye süt vermek doğru mu?

Soğuk kış koşullarıyla birlikte sokak hayvanları için bir kap yem bir kap su unutulmuyor. Kimi apartmanının önüne kimi ise mahalleye sokak hayvanları için bir kap bırakıyor. Meclis'in iktidar kulisinde yaşadığı için milletvekillerinin adını "Kulis" koyduğu kedi de onlardan biri. Milletvekilleri Meclis'in sembol kedisi "Kulis'i" besliyor, mamasını ve sütünü veriyor. Ancak bilinenin aksine kedilere süt verilmesi yararlı değil hatta zararlı. Uzmanlar Kulis sayesinde gündeme gelen kedilere süt verilmesi konusunda uyarıyor: Kedilerin sindirim sisteminde sütte bulunan laktoz'u parçalayacak seviyede enzim yoktur.

Haberler ntv.com.tr 16.01.2017 - 15:06 Son Güncelleme : 16.01.2017 - 15:17

  • 1
    Meclis'in iktidar kulisinde yaşadığı için milletvekillerinin adını "Kulis" koyduğu kedi, milletvekilerinin yoğun sevgi ve ilgisi ile karşılaşıyor. Milletvekilleri ile kulislerde görev yapan garson ve temizlik görevlileri, "Kulis'i" besliyor, mamasını ve sütünü veriyor.
  • 2
    Havanın çok soğuk olması nedeniyle, Meclis kulisinde yaşayan "Kulis", milletvekillerinin oturduğu koltukların arasında dolaşarak, onların kendisini sevmesini istiyor. Milletvekilleri de buna ilgisiz kalmayarak, ayaklarının altında dolaşan kediye sevgi ve ilgi gösteriyor.
  • 3
    AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de zaman zaman "Kulis'i", mama ve süt ile besliyor. Kediyi kucağına alarak seven ve sütünü içiren Külünk, "Adı Kulis, bizim arkadaşımız bu" diyerek, kediye olan sevgisini gösteriyor.
  • 4
    NTV.com.tr'nin ulaştığı İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, bu konuya ilişkin yaptığı açıklamada kedilerin nasıl beslenmesi gerektiğine dair konuştu: "Her hayvan türünün sindirim sisteminde aldığı gıdalara spesifik enzimler bulunmaktadır. Bu enzimler sayesinde alınan besinler parçalanmakta emilime hazır hale getirilmektedir. Kedilerin sindirim sisteminde sütte bulunan laktoz'u parçalayacak seviyede enzim yoktur.
  • 5
    O nedenle alınan sütün yararlı bir hale getirilip vucut tarafından kullanılması pek mümkün olmamaktadır. Dahası sütle alınan bu laktozla beslenen diğer mikroorganizmalar aşırı üreyip kedinin ishal olmasına neden olmaktadır.
  • 6

    Böylece vücuttan diğer kediye yararlı diğer besinlerin de atılmasına ve su kaybına neden olmaktadırlar. Veteriner hekimler olarak genellikle kedilere süt verilmesi önerilmemekte, ama mutlaka verilecekse laktozu seyreltmesi amacıyla yarı yarıya sulandırılıp verilmesi önerilmektedir."    

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız